Bir Psikiyatristin Gizli Defteri (En Sıradışı Vakalar)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

"Bu kitap zihinsel hastalığı olan ve kendinde yardım alacak gücü bulanlara adanmıştır" diye başlıyor kitap. Hikâyeler gerçek olunca ve akıcı bir dille anlatılınca sıkılmadan okunabiliyor. Kitapta anlatılan olaylar ve uygulanan tedaviler gerçek. Fakat hasta hakları gizliliği gereği kurguda değişiklikler yapılmış ama bu anlatımı hiç eksiltmemiş. Zaman zaman tıbbi terimler kullanılmış ama bunlar insanı yormuyor. Ayrıca kitabı okurken "amaaaan ne gereksiz şeyleri dert ediyormuşum; meğer neler varmış" gibi bir hisse de kapılıyorsunuz.

5 puan

ya hani fena değildi ama bana çok hızlı geldi hasta geliyor alışı var ilk görüşme vee hemen hasta iyileşti.. aradaki olaylarda olsa daha güzelmi olurdu acaba.. ama okunabilir:)

Profil Resmi
7 puan

fazla düz buldum.akıcılık yok ve bu insanı kitaptan biraz koparıyor.benim için fazla sıradan

8 puan

İnsan olmanın içimizde yarattığı o değişik semptomlar, beynimizin gelişmesi yada olaylara farklı bakış açıları bizleri birbirimizden ayırıyor hayatı yaşadıkça zaman geçtikçe duygu ve düşüncelerimiz değişebiliyor sonuçta insan olduğumuzu ve bizimde hiç olmaz dediğimiz şeylerin başımıza gelebileceğini öğretiyor bu kitap bize eğer psikolojik öyküler dikkatinizi çekiyorsa kendinizden yada tanıdığınız birilerinden bilgiler bulabileceğiniz bir kitap tavsiye eder ve okumaya değer gördüklerimden...

9 puan

Gerçekten mükemmel bir iş Dr.Small dan. Harika bir dille anlatmış okunması gereken bir kitap kesinlikle !

Profil Resmi
8 puan

Prof. Dr.Gary Small adında bir psikiyatristin meslek hayatı boyunca ilgilendiği 15 sıra dışı vakayı roman tadında yazdığı bu kitabın hepinize çok faydası dokunacaktır. Okurken hem roman tadını alacak hem de çeşitli bilgiler edineceksiniz. Son bölümdeki vaka çok şaşırtıcı ve hüzünlü, benden söylemesi. Mutlaka okuyun.

Profil Resmi
10 puan

Akıcı anlatımından dolayı keyifle okuduğum, mükemmel bir kitap.

8 puan

Psikiyatriye ilgisi olan her insanın okuması gereken etkileyici bir kitap.

Profil Resmi
9 puan

Bazı olayları okurken çok şaşırdım , psikolojiyle ilgili şeyleri ilginç bulanlar için okunmaya değer bi kitap .

7 puan

Kitap, bir psikiyatrisin kariyerine başlama döneminden olgunluk sürecine ilerlerken karşılaştığı vak'aları bölüm bölüm anlatan bir kitap. Kronolojik sırayla olayların anlatılması ve yazarın da daha az tecrübeli zamanlarına yaptığı öz eleştirileri hastaların dışında, doktorun kendi kariyeri açısından da olaylara bakmamızı sağlıyor. Bu yönden bu meslekte olanlara ya da olmak isteyenlere yararlı olacağını düşünüyorum...
Beni daha çok ilgilendiren hastalar ve sorunlarını çözüm yolları kısmı ise tabi ki kitapta daha çok yer tutuyor.
Devamı için:
http://blogumabandim.blogspot.com/2013/06/bir-psikiyatristin-gizli-defteri-gary.html

10 yıl, 10 ay
6 puan

http://kitapbocegim.blogspot.com/2013/09/bir-psikiyatristin-gizli-defteri-gary_2.html

8 puan

Psikolojik romanları seviyorsanız bu kitap tam size göre. Hepsi gerçek hayattan uyarlanmış gerçek hikayelerden oluşan kitap kendi beyninizi bile sorgulamanıza neden oluyor.

Bende kitap nihayete erince şöyle düşündüm;
Acaba bende Çok Kitap Okuma Hastalığı mı var? Psikiyatri dilinde bunun karşılığı nedir, bir uzmanla görüşsem olur mu?....

Profil Resmi
8 puan

bildiklerini uygulamaya dökmek için güzel bir fırsat...

Profil Resmi
9 puan

psikoloji dünyasına herkesin anlayacağı bir dille bir pencere açmış. çok beğendim. umarım gerisi de gelir

Profil Resmi
10 puan

Gerçekten sıra dışı

6 puan

sürükleyici her hikaye farklı bir tatta.

9 puan

Gercekten cok ilginc vakalar var kitapta...Daha da ilginci,nedenlerin oldukca basit olmasi..

Profil Resmi
8 puan

Sadece psikolojiye ilgi duyanların değil ilginç vakaları merak edenlerinde okuması gereken eğlenceli bir kitap...

Yazar olayları bir hikaye tadında anlatışı ve arada psikoloji bilimine dair terimleri ve konuları açıklaması, benim gibi bu bilim dalına uzak ama meraklı okuyucular için çok iyi yazılmış...

İlginç olduğu kadar sıradan vakalar da var...

Yani farklı bir şeyler okumak isteyenler ve bu bilim dalına merak duyanlar için güzel bir kitap...

8 puan

Psikoloji sevenler için basit ama güzel bir kitap daha çok vakalar üzerinden gitmiş.

Profil Resmi
8 puan

Okuması bu kadar kolay ve akıcı psikiyatri / psikoloji kitabına az rastlanır. İçerdiği vakalar da oldukça ilginçti. Konuya ilgisi olan herkese öneririm.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Psikolojiye, değişik hayatlara ilgi duyanların keyifle okuyabileceği bir kitap. Yazarın, söz konusu psikolojiyle ilgili terimleri olay anında anlatması, hem rahat anlaşılabilirlik hem de insana o bilgilerin kazancını sağlıyor.

8 puan

Psikiyatriye ilgi duymasanız da ilginizi çekebilecek bir kitap sıkılmadan bitiriyorsunuz.

7 puan

ismi cok merak uyandırmıstı bende çok farklı bir kitap oldugunu düşündüm. fakat kitap ilerledikce sıradan bir kitap oldugu kanısına vardım. yazar bana kitapta da sıkca bahsettigi narsistler gibi geldi. basarı övülmeye layık olsa da bu kitapta daha fazlası var. 15- 20 yıl öncesini anlatırken verdiği ilginc ayrıntıların amacını pek anlamadım. sanırım kitabın ikinci yazarı olan karısının emegi.. ama psikolojik destek almanın normal bir durum oldugunu utanılmaması gerektiği fikrini iyi vermiş. bilimsellik bir kenara bırakılıp degerlendirildiğinde kafa dagıtma, kelime hazneni geliştirme ve topluma mesaj verme konusunda gayet basarılı. faklı bir deneyim oldu benim için.

7 puan

http://simdiduydum.blogspot.com/2014/01/bir-psikiyatristin-gizli-defteri-kitap.html

10 puan

Kitabı çok beğendim. Oldukça akıcı yazılmış ama keşke daha uzun anlatımlı olsaymış hikayeler. Hemen bitiyor.
Kronolojik oluşu çok iyi olmuş.

7 puan

Bazı şeyleri farklı ve bilimsel olarak ele almak adına güzeldi.Bilmediğim şeyleri öğrendim ya da bildiklerime bilimsel açıklamalar getirdim.Daha bir kaç ya da pek çok vakayı bu şekilde okuyabilirdim.Yalnız kitabı okurken bazen sinir bozucu anlatımlara takıldım.Bu kitap bir uzman tarafından yazılıyor ama sürekli kendine ait başarılar vurgulanıyor.Daha mütevazi bir yaklaşımı olabilirdi diye demeden edemeyeceğim.Neden sürekli muayenehanesine gelen hastaların kılık kıyafetlerine de takıldığını anlamadım.Çok üzerinde durulacak şeyler değil belki de ama aklımda kalan kısımlar.Bir kaç günde bitebilecek , olmazsa olmaz değil ama yeni şeyler öğrenmek adına okunası bir kitap.

Profil Resmi
5 puan

biraz sıkıcı buldum, fena değildi

10 puan

Psikolojiye azıcık ilgisiniz varsa kesinlikle okumalısınız derim.Terimsel ifadeler bile insanı hiç sıkmıyor.Okumayı düşünürseniz ben gibi geç kalmadan okuyun :)

9 puan

Okuduğum ilk anı türü kitabıydı. Gayet hoş bir anlatım bulunmakta. Fakat yazar daha farklı anılarını da anlatabilirmiş bence. Bazı anılar beni o kadar da şaşırtmadı. Son bölüm ise gerçekten üzücüydü. Yazarla beraber benimde içime bir hüzün oturdu. Genel olarak değerlendirirsek okunabilecek bir kitap.

8 puan

Eli yüzü düzgün, kolay okunan, bilgilendirici güzel bir kitap. Tavsiye ederim...

geri 1 | 2 | 3