Bir Hayat

En Son Değerlendirmeler

9 puan

"Bir Hayat"la yazar yaşanabilecek bir hayatı çok güzel anlatmış.

Saygın görünen insanların kalplerinde gizlenmiş olan bayağılık ve alçaklık bundan güzel anlatılamazdı. Henüz daha baharında bir kızın yanlış bir adamla yapmış olduğu evlilik onun ve ailesinin felaketi oluyor. Bu evlilikten olan çocuk annenin kör sevgisinin kurbanı oluyor. Artık her şeyi umursamaz olan genç kadın tek mutluluğu oğlunda arıyor. Kör sevgisi oğluna çok zarar veriyor. Yanından hiç ayırmadığı oğlu kara cahil, basit bir erkek olarak yetişiyor. Bu da onun hayatının hatalarla başlayıp, hatalarla dolu yaşamasına sebep oluyor.
Yazarın tasvirleri muhteşem. Çok beğendim.
Guy de Mauspassant'ın geçen hafta "Bel Ami" adlı eserini okumuştum. O da çok şahane bir eserdi ama "Bir Hayat" çok daha şahane.
Yazarın ülkemizde yayınlanmış olan kitaplarını okuyacaklarım listeme aldım bile =)

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

İlk gençlik yıllarından başlayarak ölümüne kadar olmak üzere bir kadının hayatı anlatılıyor. Önceleri hayatı tozpembe gören, sonra ise gerçekler birer birer yüzüne tokat gibi çarptıktan sonra bile her şeye rağmen hayata küsmeyen bir kadının öyküsü...

Usluba gelince, Maupassant'ın dili malum, ağır. Fakat o derin psikolojik tahlillerin ve betimlemelerin içine girince insan bunu fark etmiyor ve kendini kitaba kaptırıveriyor. Okunmaya değer bir kitap, tavsiye ederim.

5 puan

Pek benim tarzım değil, biraz bunaldim okurken. Ama kitabin bazi yerlerini gerçekçi buldum.

geri ileri