Bir Değirmendir Bu Dünya

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Zarifoğlu takvâsının ve inceliğinin nadide örneği. Okuduğum en vurucu, en sağlam denemeler; muazzam mecazlar, metaforlar, tespitler. Batı hayranlığını eleştiren, özüne dönmeye çağıran, kapitalizmin köleleştirdiği insanoğlunu içine düştüğü çukurdan çıkmaya davet eden, o en doğru yolu şehadet parmağı ile işaret eden keskin zekâ. Hatta, dehâ. Hayranlık uyandırıcı. Eksik tamamlayıcı. Hatırlatıcı. Yürek yumuşatan.

9 puan

"Susmak ile konuşmak arasında nasıl ince çizgiler, hassasiyetler var. Bakarsın konuşmak şeytandan, bakarsın susmak."

10 puan

Yazar,bu kitabın da Batı'nın ve Cumhuriyet'ın kurulması ile Türkiye'nin başına gelenlerin,İslam ve müslümanlar karşısında yapmış olduklarını farklı konu ve örnekler ile dile getirmiştir. Bunların yaptıkları ile İslam'a ve müslümanlara ne kadar zarar verdiklerini sosyal,kültürel ve siyasal yönleri ile anlatmıştır.

10 puan

Dünyada her Din kutsaldır. En azından bizler için böyle..Fakat son Din ve hak Dini olan İSLAM için durum tam tersi. Cahit Zarifoğlu'nun ''Bir değirmendir bu dünya'' kitabında ki başlık :Dünyanın her hangi bir yerinde ki müslümanların kendi dinlerini yaşamak,korumak ve bu uğurda şehitlik mertebesine yürüdüklerini anlatan bir kitap.

Cahit Zarifoğlu'nun bizlere de söylemek istedikleri var. Elhamdülillah müslümanız diyoruz fakat müslümana yakışmayan bir yaşantıya sahip olduğumuzu, tv de müslüman bir kardeşimize eziyet edilirken, zulm edilirken, içimiz burkulur ama kanalı değiştirmek suretiyle olayı çok çabuk unuttuğumuzu anlatıyor.

Kitabı okurken çok etkilendim. Sağlam tokat atiyor. Nasibime düşen tokatı aldım. Bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

geri ileri