Ben, Malala

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
7 puan

Beni cok etkileyen bir kitap oldu. Tüm bu yasananlarin daha bir kac sene önce oldugunu düsünürsek okurken tüylerimin diken diken olmasina sebep oldu.

6 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2015/02/ben-malala-malala-yusufzay-ks-okuma.html

9 puan

Bütün bu olanların Malala ' nın yaşadıklarının bundan yıllar öncesi değil sadece 2yıl öncesinde yaşamış olması çok acı.. Malala şanslıymış tedavi imkanı olmuş, kitapta kendisinin de belirttiği gibi taliban tarafından,insansız hava araçları ya da kendi aileleri tarafından öldürülen bir çok çocuk var.. Ve eğitim alamayan bir çok kız çocuğu.. Taliban'ın evleri basıp cd,DVD,televizyonları Batılılaşma olarak görüp yakmaları ancak insanları öldürürken batı silahları ve bombaları kullanmaları nasıl bir ironi..
'Yolculuğa bir yılanın kuyruğunda başlarsan/ kendini onun kafasında, bir zehir okyanusunda bulursun' Ünlü bir Peştu tapa'sı

7 puan

Pakistan'da yönetim değişiklikleri ,Taliban rejimindeki İslâm adına yapılan kısıtlamalar,okulların kapatılması,eğitim hakkını savunduğu için vurulan,çeşitli operasyonlardan sonra sağlığına kavuşan Malala'nın öyküsünü okumalısınız.Etkileyici ve sürükleyici.

10 puan

Ülkemizde bile kadın haklarıyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanırken müslüman bir ülke olarak Pakistan'da yaşanan Taliban baskısının kadın erkek bütün insanlar üzerinde yarattığı endişe, ölüm tehdidi, tam anlamıyla gericiliğe korkmasına rağmen hiçbir şekilde boyun eğmeyen bir kız çocuğunun, Malala'nın vurulma hikayesini, Pakistan'daki yaşantısını, EĞİTİME, ÖĞRENMEYE, BİLGİYE AÇ HALİNİ anlatan gerçek bir yaşam öyküsü. Malala'nın kendi ağzından anlatılıyor hikaye. ve okurken hiç kimsenin eğitim hakkının da yaşam hakkı gibi bu kadar kolayca elinden alınamayacağını, İslam'ı kendi saçma düşünceleriyle çarpıtıp insanlarda korkuyla boyun eğdirmeye çalışan insanların dini çarpıtmaya hakları olmadığını, kimsenin bir başkasını hiçbir şekilde öldürmeye hakkı olmadığını, ve kadınları bu gerici bencil ve ataerkil düzende ikinci sınıf insan olarak bile görmeyip onları peçelerin, çarşafların ve karanlığın içine atılamayacağı gerçeğini yüreğinizde büyük bir öfke ve hüzün dolu bir şekilde hissediyorsunuz. insanların düşüncelerini de yaşam haklarını da insani ve tamamen kendi arzuları doğrultusunda yaşama hakları olduğu gerçeğini unutan gerici, müslümanlığı kendi çıkarına göre uydurmaya çalışan bağnaz insanların zamanla yok olması arzusuyla okuyorsunuz Malala'nın hikayesini. Malala'nın özgürlüğüne saygı duyan ve eğitime ciddi derecede önem veren babası ve ailesi varken bazı kız çocuklar hayatlarında aileleri tarafından bile dışlandığını, hiçbir düşünce ve söz hakkının tanınmadığını düşünecek olursak Malala gerçekten çok şanslı. umarım o ve onun gibi kız çocukları örnek olur ve birçok bağnaz düşüncenin kızların eğitim hakkının olmaması gibi saçmalıkların önüne geçilmesinde önemli rolleri olur. mutlaka okuyun okuyun ve okutun

9 puan

İnandığı değerlerden vazgeçmeyen küçük bir kızın etkileyeci hayat hikayesi. Okurken acaba ben olsaydım ne yapardım diye kendinizi sorgulamaktan geri duramıyorsunuz. Okuyalım okutalım..

9 puan

Beklediğimden çok daha iyi bir kitap. Batı'nın biyografi yığınlarının arasından özellikle seçilmeli. Müslüman bir çocuğun, genç kızın ve ailesinin öyküsü olmasını yanında, Pakistan ve çevre ülkelerin yakın tarihini de öğrenmenizi sağlıyor.

9 puan

Sevgili Malala seni ve amacını hayatım boyunca unutmayacağım...

9 puan

ok etkileyici ve Malala'nın mücadelesine,azmine ve cesaretine bakınca insanın kendini tekrar tekrar sorguladığı, eğitim mücadelesi veren 14 yaşında bir çocuk

10 puan

Etkileyici bir dik duruş... Kesinlikle okumanız gereken bir eser.

8 puan

Her kadının okuması gereken kitaplardan biri..(özellikle de gençlerin belki de). Malala ve yaşadıkları, mücadelesi tabi ki kitaptan daha büyük şeyler..etkileyici şeyler..beni 15-16 yaşıma götürdü duyguları ve derslere bağlılığı ile:) anlatım konusunda bazı yönlendirmeler ve kopukluklar var o açıdan beğenmedim..sadece Malala yazmış olsaydı sadece onun günlüğü gibi olsaydı daha güzel olurdu diye düşünüyorum..Yine de yakın bir zamanda çok da uzağımızda olmayan yerlerde neler oluyor?..Pakistan'ı öğrenmek, bir svat vadisi varmış onu bilmek açısından okumak gerek.

6 puan

Ara ara sıkılsam da yazarın güzel akış sağladığını düşünüyorum. Bazı şeyler çok üstünkörü geçilmiş. Taliban ve Pakistanda yaşananlar, çevre ülkelere etkisi daha ayrıntılı işlenebilirdi

geri ileri