Béatrice'ten Sonra Birinci Yüzyıl

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Okumazsaniz birşey kaybetmezsiniz.

Profil Resmi
5 puan

Diğer tüm kitaplarına hayran olduğum Amin Maoolouf maalesef bu kitapta beni hayal kırıklığına uğrattı. O geçmişi yazmaya devam etsin bence

Profil Resmi
4 puan

berbat desem yeri var

Profil Resmi
7 puan

İçinde çok boyutlu bakış açıları barındıran, hayal gücünün neler üretebileceğinin somut örneği bir kitap. Okurken günümüzde bunlar yaşanıyor olsaydı neler düşünür, neler yapardım diye kendinize soruyorsunuz. Detaylar zaman zaman yorucu ve sıkıcı boyutlara ulaşsa da okunmaya ve üzerinde düşünmeye değer bir kitap.

8 puan

Dünyanın farklı bölgelerinde yapılan cinsiyet ayrımılarına dikkat çeken yazar, kız neslinin azaltma politikalarına karşı çıkmış ve bu politikaların geleceğimiz için çok kötü sonuçlar doğuracağını dile getirmiştir.

5 puan

Bir Amin Maalouf hayranıyım. Evet, kitabın kurgusu sürükleyici, dili de akıcı olmamakla birlikte bok böceklerinin Mısır'da kutsal bir statüye sahip olduğunu bu kitaptan öğrendim. Çok mu önemli bir bilgi diye sorabilirsiniz. Mısır / Firavun dönemindeki uygarlığın taşlarına bile resimlerini kazıdıkları bu bok böceklerine yükledikleri anlamı öğrenince, benim için önemli bir hal aldı. Hangi kültürden olursa olsun erkek çocuklarına kız çocuklarından daha fazla değer verildiği, istendiği, kızdan ziyade erkek çocuğa sahip olmanın verdiği boş gurur gibi aslında çok önemli konulara dokunmuş. Erkekten daha erkekçil kadınların kendi cinslerine verdiği zarardan bahsederek, kadınların olmadığı ütopik bir dünyanın nasıl olabileceğini okuyucuya soruyor. İyi de ediyor.

6 puan

Ağırlıkla tarihi roman tarzında yazan Maalouf’un distopik deneme sayılabilecek bir eseri. Cinsiyet ayrımcılığı üzerine dayalı konu, fikren çarpıcı olmakla birlikte kitapta akmayan bir şeyler var. Aslında bundan 30 yıl önce yazılmış bir kitap olarak, içinde bulunduğumuz zaman itibariyle, salgın tasviri ve karantina bölümleri insanı etkiliyor. Fakat karakterler ve özellikle diyaloglar iki boyutta kalmışlar. Bu da konunun ağırlığına gölge düşürüyor. Oysa ki konunun kendisi çok önemli. Akıcı olmamakla birlikte düşündürücü bir roman diyebilirim.

geri ileri