Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Güzel kitaptı severek okudum.. Sayfa 383, satır 2.. Türkiye'nin bir cümle de olsa kitapta geçmesi ayrı güzeldi..

8 puan

Not: Yorumun tamamı için bloğuma göz atabilirsiniz.

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/09/bayan-peregrinein-tuhaf-cocuklar-kitap.html#more

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları kesinlikle okuduğum en ilginç kurgulu romanlardan biriydi. Yazarın özgün bir kurgu oluşturmasını çok beğendim. Kitabın sonu biraz aceleye gelmiş gibi geldi ancak onun haricinde beni haliyle merakta bırakmaya da yetti. Seriye devam etmeyi düşünüyorum. Ayrıca kitabın beyaz perdede gösterimini de iple çekiyorum. Gerçekten özenle hazırlandığı takdirde kitabı gibi haliyle ilginç ve keyifli bir film olabileceğini düşünüyorum.

9 puan

Dedesinin tuhaf hikayeleri ile büyüyen Jakob büyüdükçe, bu hikayelere olan inancını yitirir. Ancak bir takım olağan dışı olaylar patlak verir ve Jakob, Galler'de bulunan tuhaf bir adada olan tuhaf bir yetimhanedeki, Bayan Pererine ve tuhaf çocuklarıyla tanışmak durumuna düşer. Sonrası olaylar olaylar :)

Kitabın anlatımım basit ve anlaşılır. Anlatılan hikayenin fotoğraflarla da desteklenmesi çok güzel olmuş, ikinci kitabı bekliyoruz. :)

7 puan

Kitabın içerisinde fotoğrafların olması sizi bağlıyor; oldukça akıcı, merak uyandırıcı kısa sürede bitiyor, kurgusu da iyi ama edebi açıdan bir doyum beklememek gerekir. Orijinal bir konusu ve müthiş bir hayal gücü söz konusu..ancak biraz çocuk ve gençlik kitabı gibi..okuduktan sonra filmine de gittim; ama filmi beni hayal kırıklığına uğrattı (daha doğrusu yönetmeni mi demeliyim), o yüzden kitabı daha güzeldi :) fantastik dünyanızı genişleten cinsten :)

geri ileri