Baudolino

En Son Değerlendirmeler

8 puan

En sevdiğim konu : Tarihteki yalanlar. Efsanelerin ortaya çıkışıyla ilgili, bazı bölümlerde mizahi tarzından dolayı beni güldüren bir kitap.

11 yıl, 10 ay
1 puan

Konu, karakter, hikaye bakımından başka kitaplarla pek bir benzerliği yok. Bu bakımdan iyi ama ben çok sıkıldım. Anlatım şekli yüzünden mi bilmiyorum ama arkasını okuduğumda güzeldi gayet ama okurken çoook sıkıldım..

İlk defa savaş kitabı okuyorum ama savaş tarzı kitaplar hiç bana göre değilmiş en çok o kısımlar sıktı beni. Bu kadar aksiyona ne gerek var :D Kitaptaki savaş sadece bencillikten dünyaya hükmetme isteğinden çıkıyor. Böyle saçma amaçlar için insanların canına kıymak anlamsız...

Kitapta fazlasıyla ırkçılık var. Çok itici geliyor bana bu durum..


Kitapta çok fazla yabancı kelime kullanılmış aşağıda anlamları yazıyor ama aşağı bakıp ne anlama geldiğini okurken akıcılığı bozuluyor gibi geliyor bana.

Kitapta en beğendiğim kısım ise aradaki şiirler. Kitapta şiir yerine "şanson" diyorlar. Fakat gerçekten kitaba bir renk katmış (:

Baudolino adında küçük bir çocuk... Çok özel kişisel yetenekleri var. Zeki ve yalana düşkün... Küçük yaşta ailesinin yanından ayrılıyor ve kendi hikayesini Nikates'e anlatıyor (:

Belki siz seversiniz bilemiyorum ama tavsiye etmek içimden gelmiyor (:

geri ileri