Bana Dokunma (Bana Dokunma, #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Tek kelimeyle muhteşemdi~!

8 puan

Monolog tarzında yazılan kitapları sevmememe rağmen bu oldukça akıcı ve güzel bi kitaptı. Serinin ilk kitabı için oldukça ii başlamış gerçi bittiği yer devamında neler olacağı konusunda merakta bıraktı ama olsun. 2.kitabı beklemedeyim:D

8 puan

Kitabı okurken fazlasıyla xmen ve heros u anımsamama rağmen akıcı ve güzel bir kitaptı. devam kitaplarını merak ediyorum..

Profil Resmi
8 puan

Biraz X-Man vari olsa da, anlatım açısından oldukça beğendim. Ve oldukça da akıcıydı. Bir sayfa bitmeden diğerini merak ettim. Hiç ara vermeden, saatler içerisinde bitirdim. Hani aşk romanlarından, ya da ne bileyim polisiye romanlardan falan sıkıldıysanız çok iyi geleceğini düşünüyorum.

Profil Resmi
10 puan

Yazarın üslubu bir harikaydı.O betimlemeleri okurken büyülendim resmen .Konuda çok orjinal doğrusu.Kısacası dört dörtlük bir roman..

9 puan

çok çok çok romantik ve çok güzeldi..:)

10 puan

Of, of, of, of...yazarın kelimelerini yaşadım, her birine aşık oldum. Tabii burada çevirmenin de emeği büyük. Onuda es geçmemek lazım ama bu kitap neydi böyle ya?
Yazarın diline hayran kaldım. Hele karakterler...her biri ince elenip sık dokunmuş. En can alıcı kişi ise; iki kelimeyle: Adam Kent.. ımm konuşma yetimi kaybediyorum sanırım.
Kitabın arka kapak yazını okumaya falan gerek yok, gözünüz kapalı gidip alın çünkü pişman olmazsınız, olmayacaksınız ;D
Biri şu yazarı bulsun bana bir sarılcam nasıl yazmış bu kitabı böyle içine gömülüp orada yaşamak istiyorum. Biri beni Adam'ın kollarına atsın. Bu Adam'lar hep "Delicesine Aşık Olunacak Karakterler" oluyor. Hem çok sevdiğim bir isim hemde... WAUW!! gidin alın ve kendiniz görün daha bir şey demiyorum :D

9 puan

seviyorum be !

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Yazım tarzı çok ilginç o.O

10 puan

Son zamanlarda okuduğum en iyi kitap! Yazarın kalemine bayıldım!

8 puan

Konu çok güzel, başlangıcı olağanüstüydü. Gerçekte söylemek istediklerinin üstünü çizmesi, akıl hastanesindeyken hissettikleri, betimlemeleri on numaraydı. Ama yine de dönüp dolaşıp bütün distopya-aşk yazarları gibi kürkçü dükkanına o da döndü. Kahramanlar iki erkek arasında kalmazlarsa sanırım yazarları linç ediyorlar. Neyse iyimserlik yapıp aklın yolu bir diyorum.

8 puan

Kesinlikle özgün bir tarz. Hızla akıp giden ve devamını merakla beklediğim bir kitaptı.

Kitabın başları başarılı bir şekilde okuyucuyu neler oluyor düşüncesine sevkediyor. Dikkatle neden böyle olduğunu neden öyle konuştuğunu okuyup kitaba dair ipuçları aradım. Belki kitabın konusu okusam böyle bir şey olmazdı ama ben genelde tür ve yorumlara bakıp seçtiğim için bu bana bu kitapta artı sağladı.

Birkaç şeyde hayal kırıklığına uğramıştım ama kitap ilerledikçe neyseki biraz daha tatmin oldum o konular hakkında.

Kitaptaki aşık olma şekli çok klişeydi böyle özgün tarzı olan bir yazarından bunu beklemiyordum. İlginç olmasına derin bağlar olmasına çalışmış ama her olayla gittikçe kuvvetlenen bir çekim bile daha iyiydi bence. Ki bunu ikinci kitapta belki görürüz diye ümit ediyorum.

Benim için en sevdiğim şeylerden birisi Warner'dı bu kitapta. Yazar onun duygusal betimlemelerine çok değinmese de onun etrafındaki havayı incelikle belirtmiş bu sayede Warner'ı bir şekilde özümsedim ve yaptığı her şeyin nedenlerini görebildim. Başrol bu konuda zayıf kalmış sadece kendini olayların akışına bırakıp hiçbir şeyi irdelemedi ve dikkat etmedi. Ama bu yaptığı yazarın genel olarak çizdiği karakter profiline uyumlu olduğu için çok büyük bir eksi değil.

Sonunu çarpıcı bir yerde bitirip bizi kıvrandıran yazarlardan değil yazarımız. Şu sıralar okuduğum tüm gençlik kitaplarındaki gibi her şeyin ana karakter lehine olduğu bir noktada bitmiş. İki türü de sevmiyorum sonlarda. Bu yüzden bu kitaptaki de beni tatmin etmedi.

Gerçekten beğendiğim bir kitaptı bazı noktalarda. Bir gençlik-fantastik kitaptan umulanlar var.

7 puan

Kitabın yazılış tarzı gerçekten ilginç. Her şeyden önce böyle orijinal bir tarzı yakaladığı için yazarın önünde şapka çıkarıyor, hatta eğiliyorum. Kitap, genel hatlarıyla da güzeldi. Sıkmadan okuttu kendini. Sonlara doğru X-Men havası sezmeye başlamış olsam da kesinlikle rahatsız etmedi.

Juliette dokunuşuyla insanları öldürebilme kabiliyetine sahip olduğu için tımarhaneye kapatılmıştır. Ailesi de dahil herkes onu dışlamıştır. Çok uzun zamandır bir hücreye tıkılmış vaziyettedir. Bir gün yanına bir hücre arkadaşı verilir. Hücre arkadaşı erkektir. Juliette, ilk başlarda ondan ölümüne korksa da varlığına alışmaya başlar. Hücre arkadaşı, yani Adam, onun çocukluktan tanıdığı biridir aslında. Ancak Adam’ın onu hatırlamadığından emindir.

Juliette yine bir gün hücresinden neredeyse sürüklenerek dışarı çıkarılır ve bulunduğu yerin otoritesi gibi görülen Warner isimli birinin yanına götürülür. Warner, onun yeteneğinin farkındadır, hattâ onu kendi lehinde kullanmak istiyordur. Kitaptaki distopik dünyada Yeniden Kuruluş isimli örgüt, dünyayı daha iyi bir hale getirmek için tüm kontrolü eline almış fakat çok daha kötülerine sebep olmuş. Eski dünya yerini çok daha berbat bir yere bırakmış.

Dediğim gibi, yazarın tarzı hayli ilginç. Juliette’nin aklından geçirdiği ama düşünmek bile istemediği sözlerin üzerini çizmiş. Çok enteresan betimlemeler kullanmış. Juliette’nin kızarışlarını bol bulmuş, başlarda susup durmasını mantıklı bulmamış olsam da ilerledikçe güzelleşen bir kitaptı. Bir de fazla romantizm sevmeyenlerin uzak durmalarını öneririm. Çünkü Adam ve Juliette arasında bu tür sahneler çokça mevcut.

Warner karakterini sevdiğimi itiraf etmek zorundayım. (Lanet olası kötü adam sevdam!) Roman, aynı zamanda aksiyon bakımından da zengin. Distopya sevenleri hayal kırıklığına uğratacağını düşünmüyorum. Serinin ikinci kitabı çok daha heyecanlı olacağa benziyor.

11 yıl, 8 ay
10 puan

Aşk üçlemesi, özgün bir tarz, harika bir anlatım!
http://kitaplarinsenfonisi.blogspot.com/2014/07/bana-dokunma-tahereh-mafi-kitap-tantm.html

10 puan

Bu kitaba X-man benzeri olduğu için başlamıştım harika bir kitaptı yazarın üslubunu çok beğendim. Çok romantik bir kitaptı aşk üçgenlerini pek sevmesemde bu kitapta ilgimi çekti.

9 puan

'' 264gundur kilit altindayim. Yanimda kucuk defterden, kirik bir tukenmez kalemden, kafamdaki numaralardan baska hic bir sey yoktu. 1 pencere 4 duvar 13metrekarelik bir alan. 264gunluk yalnizlikta kullandigim 29 harflik alfabe. Baska bir insana dokunmadan gecen 6,336 saat... ''

Ahhh distopyalari seviyorum.
Farkli bir hayat ama.ayni.dunyada. farkli yasam farkli bir boyut. Her zamanki ben.yine kotu.cocugun.etkisinde.yine.kaldim :D yikilan dunyada iyi ve kotunun savasi ,Cekici cezbedici...
Aslinda uzun.zaman.once.almisti. bu kitabu ama okumak.icin.sanirim.fazlaca uzun bekledim ki kitap hakkinda yapilan yorumlara dayanamayarak sonundaaaaa bende hemen okudum bitti 2kitaba basliycam en.kisa suredeki bakalim.devaminda neler.olucak. "Gözlerine bakma Cesareti gosterdim.

// Gozleri kobaltin mukemmel bir tonuydu, cicek acan bir curuk gibi maviydi, net derin ve kararliydi . "Sadece bilim adamlarinin yanildigini biliyorum. Dunya duzdu. Biliyorum cunku tam kenarindan asagiya firlatilmistim ve 17 yildir tutunmaya calisiyordum." //

Bence bukadar Alinti kafidir size. Juliette, Adam (iyi.cocuk) ve Warner (kotu cocuk) en kisa zamanda bu 3'luyle tanismaniz dilegiyle #kitapkurtlari ...

9 puan

Bana Stephenie meyer-Göçebe kitabını anımsatan bir kitaptı. Belki de o yüzden çok beğendim :)

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/bana-dokunma-shatter-me-1-tahereh-mafi.html

Bana Dokunma, genç kurgu ve distopya ile harmanlanmış güzel bir serinin muhteşem başlangıç kitabı. Normalde genç kurgu sevmem derdim ama sanırım doğru genç kurgular şimdi karşıma çıkmaya başlıyor.
Kitap, gelecekte ama belirtilmemiş bir zamanda geçiyor. Günümüze çok uzak olmayan, hayvanların, tarlaların, ekosistemin neredeyse yok olduğu bir zaman. Dünya oldukça değişmiş bir halde anlayacağınız, nüfusun büyük çoğunluğu yok olmuş, güç ise Yeniden Kuruluş adı altında küresel bir toplumun elinde.
Kahramanımız ise bütün bu olaylardan uzak, kitap başladığı sırada üç yılını bir akıl hastanesinde geçirmiş bir haldedir. Sebebi ise, birini yanlışlıkla, tam anlamıyla sadece teması ile öldürmüş olması. Tabi kızımızın bu özelliği Yeniden Kuruluş'un dikkatini çekiyor mu? Elbette, özellikle isyancılar ortada dolaşırken.
Yazarın çok değişik bir yazım tarzı vardı. Hoşuma gitmedi diyemem özellikle bazı yerlerde verilen duyguların hissiyatını daha da arttırıyordu bence. Juliette'in yaşadıkları ve verdiği tepkileri oldukça dozunda yazılmıştı.
Kitabın kötü olarak lanse edilen karakteri Warner'ı bile sevdim. Adam Kent, her ne kadar ana erkek karakter olsa da, ki kesinlikle onun olduğu sahnelerde heyecanlanmamak mümkün değil, insanın gönlü yasak tarafa kaymadan olmuyor.
Bazı olayları okurken garipsemiştim. Ama o garipliğin sebebi sonradan ortaya çıktı ve kitabın seyrini değişik yerlere götürdü.
Juliette'nin yeteneklerinin sebebinin bir şeyden kaynaklandığını düşünüyorum. İleriki kitaplarda zaten cevapları bulmuş olacağım.
Kitap oldukça hızlı okunabiliyor, akıcı. Dex'te orijinal kapakları ile basmış yeni baskıları. Muhteşem gözüküyorlar bence.
Özellikle genç kurgu severlere tavsiye ederim. Sevmeyenlerine de ederim, genç kurguda sevmediğim şeyler bu kitapta yoktu.

9 puan

Yani konu olarak güzel dex zaten bu konularda harika kitaplar yayinliyor ama birseyler eksikti o yüzden bir puan kırdım belki diger kitaplarda açılır.
Belki de ben cok okumak istedim bu kitabi hep aralarinda bisey olsun istedim diye hoşuma gitti.zaten kitapda ikilemler olmasa okunmaz ,örgü olmaz sanki.ama su warrenin sırrını anlamadim ikinci kitapda inşaallah. Toz diyarlara dönmesin sonra buna da asik falan olur allah korusun.

geri ileri