Bağdat'ta Ölüm: Hallac-ı Mansur

En Son Değerlendirmeler

6 puan

İşin felsefi yada kelami boyutunu üstünkörü işlemiş, daha çok olayı anlatmaya çalışmış ki bence çokta isabetli bir karar vermiş. Çünkü hallacın söyledikleri derin mevzulardır, herkesin çözebileceğini sanmam. Bu kitap hallacı tanımak için bir fırsat, derinlemesine araştırmak isteyenler yola devam edebilir. Ama tanınması gereken bir karakter olduğunu düşünüyorum. Yazarın uslübunu beğenmedim,olaylar kopuk kopuk.

Profil Resmi
5 puan

Çeviri kötüydü... Kaldı ki kitap da -eğer Hallac-ı Mansur'u daha önce okumadıysanız- size hiç bir şey veremeyecektir... Satır aralarına sıkışmış bir seyahat özeti sanki! Düşüncelerinin detayına inilmemiş, pek beğenmedim ama okuyup bitirdim yine de...

Profil Resmi
6 puan

hallactan yola çıkarak o günkü iran siyasi durumuyla bağdaşlaştırılmak istenmiş fakat ne hallac yeterince anlatılabilmiş nede sonuyla tam olarak bağdaşlaştırılabilmiş..

kitapta geçen ve beni en çok etkileyen söz şuydu: bilirsin şılbe şeytani da belli ölçüde yüceltiyorum. o rabbi olan allaha yalnızca secde etmek istiyordu bi insan olan ademe değil ve bu açıdan bakınca şeytan tanrısal irade karşısında bile durarak özgürlüğün ilk sembolü olmamışmıdır

4 puan

Kurgusu fazla iyi olmamakla birlikte tarihsel yanlışları da yok değil.

8 puan

Eigenbrod kısımları gereksizdi sanki.

Profil Resmi
5 puan

Hallac-ı Mansur'a olan ilginiz henüz başladıysa okunabilecek bir kitap. Ayrıntısız ve basit bir anlatımı var. Dili edebiyattan uzak, kurgusu aslında orijinal sayılabilecekken sağlam değil maalesef. Fakat dediğim gibi Hallac hakkında yeni yeni okumaya başladıysanız ilk sıraya koyabilirsiniz.

10 puan

enel hak!!! hala okumadın mı!!!

geri ileri