Ateş ve Buz (Buchanan, #7)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
7 puan

Macera ve aşkın bir arada olduğu bir kitap

Profil Resmi
10 puan

ÇOK GÜZEL HERKESE TAVSİYE EDERİM...

11 yıl, 10 ay
10 puan

Julie Garwood un kalemi her türü insana sevdirir. Kitabın konusu ne olursa olsun, türü ne olursa olsun, karakterlere öyle bir can veriyor ve öyle iyi yazıyor ki.. Ne yazsa okumak istediğim bir yazar.

Profil Resmi
10 puan

Julıe yine yaptı yapacağını desem yeridir.Çok güzel bir kurgu, mükemmel karakterler ve mutlu sonla biten bir aşk :) Tatlı ve bir o kadar da zeki Sophie'mizin merakı başına çok dert açtı ama yakışıklı kurtarıcısı ajan Jack her defasında onu kurtardı.Ah bir de Sophıe'nin babası olan Bobby Rose namı diğer Chıcago'nun Robın Hood'u var onu unutmayalım. :) Yazarın kalemi hakkında söyleyecek pek bir şey bulamıyorum.Okuyanlar zaten bilir :) Çok güzel bir romandı.Okumak isteyenlere tavsiyemdir :)

10 puan

Chicago'da bulunan yerel bir gazetede çalışmakta olan Sophie Summerfield Rose, büyük bir hikaye peşinde koşan kararlı ve enerjik bir muhabirdir. Patronu 5K yarışına katlacak olan William Harrington hakkında yazmasını talep eder ve genç kadın bu kaba ve kendini beğenmiş adamla iki saati aşkın bir süre boyunca inanılmaz derecede sıkıcı bir görüşme yapmak durumunda kalır. Ertesi gün yarışta olanlar ise Sophie'nin Alaska'ya doğrubir maceraya sürüklenmesine neden olur.
Bir FBI ajanı olan Jack MacAlister'ın görevi Sophie'yi korumaktır. Sophie ve jack amansız Alaska topraklarındaki tehlikelere karşın tutku dolu bir yakınlık kurarlar. Aynı zamanda Alfa Projesi'nin saklı tutulan gizemini çözmeye çalışırlarken, ölümcür bir düşmanla karşı karşıya gelirler. Sophie aradığı büyük hikayeyi Alaska'da bulmakla kalmaz, aynı zamanda kendisini de bir hikaye konusu haline gelir.

Ne denir ki JG .... Nihayet okuyabildim geç oldu ama kesinlikle güç olmadı çünkü bir solukta bitti :)

Profil Resmi
7 puan

Aşk kurgusu bakımından bana biraz yavan gelsede okuması keyifliydi.

8 puan

Bu yazarın herhangi bir kitabına kötü bir puan verebilmek mümkün mü?

Kitapları benim özel terapistim iş hayatından bunaldığım her an evime varıp elime alıyorum ve kafamı dağıtıyorum. Mutlu oluyorum..

Hala okumamış olanlar varsa Julie Garwood'ın herhangi bir kitabını derhal bu hatayı düzeltsin ve gidip alsın :)

Tarihi Aşk Romanları benim baş tacımdır bu arada :)

Profil Resmi
4 puan

çok beğendiğim söylenemez

5 puan

julie garwood' yakışmamış bu kitap :(

10 puan

Julıe Garwood'un yazdığı herşeyi okuyabilirim :) yine mükemmel bir kitap yazmış.

10 puan

Sophie bir muhabirdir. Babası ise bir dolandırıcıdır.
Babası çalar ama yalnızca kanunsuz veya ahlaksızca yollardan kazananlardan çalar. Çağdaş Robin Hood olarak görülür. Babası hava hariç her konuda suçlanır. Suçu ispatlanmamış yakalanamamıştır. Sophie'de babasından haber alıp almadığı merak edildiğinden FBI'dan, IRS'ten, CIA'den diğer hükümet organlarının hemen hemen hepsinden düzenli ziyaretler alır. Hepsi de Boby Rose'un nerede olduğunu bilmek ister. Evine bile dinleme cihazları konulur. Bu konudan bıktığından babası ile ilgili konuşmak ve yazmak istemez. Bu yüzden çoğu işinden ayrılmak zorunda kalmıştır.

Hayatı bu karmaşa ile geçerken patronu 5K yarışına katılacak William Harrington ile röportaj yapmasını ister. William Harrington ünlü bir sporcudur. Sophie her şeye rağmen William ile röportaj yapar. Yarışa gidip resim çektikten sonra işi bitecektir. Ama öyle olmaz William yarışta yoktur. Merak eden Sophie araştırmaya girişir. Bir telefon gelir ve ölen bir adamın kırmızı çorabının içinde kartviziti vardır. Sophie bunu yapanın William olduğunu hatırlar görüşmelerinde gözünün önünde kartvizitini çorabını koymuştur. Bir kurup ayısı tarafından öldürülmüş ayak ve bacağının bir kısmı bulunmuştur. Sophie orada ne aradığını merak eder. Ayrıca Sophie öldürülmeye çalışılır camdan ateş edilir ve yaralanır. Tüm bu olanlardan sonra Sophie FBI ajanı Jack MacAlister ile birlikte Alaska'ya gider.

Jack aynı zamanda Alec Buchanan'ın arkadaşıdır. Sophie'i görür görmez etkilenir. Görünümü onu serseme çevirir. Vücudu tamamen kusursuzdur ve etkilenmesi elinde değildir. Kadınlar tarafından umursanmamaya alışkın değildir. Kadınları severdi kadınlarda onu. Evlilik arkadaşları için uygun olabilirdi ama ona uygun değildir. İstediği şeyi istediği vakit yapmak maksadıyla özgür olmaktan hoşlanırdı. Sophie ile yeni bir maceraya atılır.
Alaska da başlarına gelenler ikiliyi yakınlaştırır. Gizemler, düşmanlar derken kitap bitiveriyor.

Sevdim kitabı. Hem aşk hem macera, polisiye olunca beğenmemek elde değil.

8 puan

Ateş ve Buz 'u bitirdim.Başlarda konunun ne olacağı itibarıyla biraz sıksa da,sonradan sizi rahatlatıyor.Kitap Aşk-macera-polisiye karışımı.
Sophie bir gazetede muhabirlik yapmaktadır.Babası Bobby Rose ise sucu FBI tarafından ispatlanmayan,ülkenin Robin Hood ünvanını almış bir kaçak. Sophie gazete için röportaj yaptığı William'ın ortadan kaybolmasıyla kendini bir FBI ajanı olan Jack MacAlister ile Alaska da bulur.Bu arada Sophie, babası yüzünden tehdit edilir.Oysa hiç birsey göründüğü gibi değildir.
Kitap başlarda sizi sıksa da daha sonra sizi içine alıyor.Konu,kurgu,anlatım güzel,basım hatasız.Tempolu güzel bir kitap, okumak isteyenlere duyurulur...Bu arada kitap kapağı yine alakasız olmuş ;))

8 puan

Esas kızımız Sophie bir muhabir,Jack ise FBI ajanı, Alaska topraklarına birlikte gittiklerinde aralarında bir yakınlık kurululuyor. kitabı bekletmiştim,ama beklediğimden daha heyecanlı ve romantikti.

7 puan

Buz ve Ateş'i tesadüfen bir kitapçıda görmüştüm. Kitabın kapağı çok güzel görünüyordu, ben de özetine baktım. Hoşuma gitti. Ben ağır kitaplardan çok hoşlanırım.
Okuduğumda hiç de hayal kırıklığına uğramadım. Çok da güzeldi. Ancak 10 yıldız alacak kadar etkileyemedi beni...

Profil Resmi
3 puan

Hikaye ve olaylar sade dille anlatılmış. Çok beğenenler de var ama benim için fazla ilgi çekici bir kitap olmadı.

5 puan

Açıkçası Julie Garwood günümüz romanı yazmayıp tarihi aşklara devam etsin bence. Hiç beğenmedim hatta aldığıma da pişman oldum :( Boşuna paranıza kıyıpta almayın derim çünkü değmez.

11 yıl, 10 ay
9 puan

FBI Buchanan – Renard serisine yedinci kitabıyla devam ediyorum. Chicago’daki yerel bir gazetede koşan Sophie Summerfield Rose, büyük bir hikaye peşinde koşan kararlı bir muhabirdir. Aynı zamanda da babasının FBI’ın en çok arananlar listesinde olması ve zamanında FBI tarafından sürekli sorguya alınması ve takipte olunması nedeniyle FBI ajanlarından hoşlanmıyor. Tabi arkadaşı Regan’ın Alec ve emekliliği gelmiş Gil dışındaki FBI ajanları bu gruba giriyor. Regan bu durumum değişmesi için Aec’in arkadaşı Jack MacAlister’ı Sophie için ayarlamayı teklif edince şiddetli bir ret cevabı alıyor Sophie tarafından. Ancak Sophie’nin yeni aldığı iş sarpa sarınca FBI ajanı olan Jack tarafından korumaya alınır. Sophie ile Jack Alaska’da karşılaştıkları tehlikelere karşın tutku dolu yakınlık da kendini gösterir. Eğlenceli, okurken keyif aldığım bir kitaptı.

geri ileri