Atatürk - Bir Milletin Yeniden Doğuşu

En Son Değerlendirmeler

10 puan

anlaşılır bir dil. kapsamlı bir araştırma. okunası dostlar okunası!

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

Başka bir konuyla ilgili olarak yaptığım bir araştırmada çok yararlandığım bir kitap oldu. Oldukça işyi araştırılarak yazılmış, objektif...

9 puan

Gerçekten Atatürk üzerine yazılmış eserlerin en kapsamlı ve ciddi kaynaklara dayananlarından biri. Zaten kaynakçadan önce daha başta teşekkür kısmındaki isimleri okumak bile ne kadar detaylı bir araştırma ve hazırlık sürecinden geçmiş olduğunun kanıtı. Ayrıca yazarın kendi değerlendirmelerindeki tarafsızlığı da eserin kendisini kaynak derecesinde bir ciddiyete yükseltiyor.

Atatürk'ü sadece müthiş bir asker ve devlet adamı olarak değil insani yanlarıyla da bize tanıtıyor olması çok değerli. Örneğin muhteşem bir askerken çok zor bir arkadaş olduğu gibi devlet işlerinde muazzam derecede ileri görüşlüyken ekonomide kendisinin de çevresine alayla bahsettiği üzere tam tersiymiş. Kitap boyunca bu derece askeri dehayla, akıl zorlayan öngörüsüyle, yılmak bilmeyen azmiyle, tabiatına aykırı sabrıyla, durmaksızın çalışan zekasıyla eğer bu değerli adam ülkesini bu kadar sevmeseydi ve tüm bu yetenekleri tam tersi bir amaç için kullansaydı halimiz ne olurdu diye düşünüp durdum. Ve sanki yazılan kendi ülkemin tarihi değilmiş de kurguymuşçasına heyecanlanarak, kızarak ve sonunda gözlerimin yaşarmasına engel olamayarak okudum. Hani şimdilerde pek moda olan "diktatörlük" üzerine, bizzat Atatürk'ün cümleleriyle bir tanım var. Bugün sahip olunan haklarla, bu haklara sahip olabilmemiz için savaşılan günlerin şartlarını bir tutanların özellikle okumalarını isterdim.

8 puan

Asker, devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı, Türklerin babası, çağımızın en büyük lideri.
Eşi görülmez başarılara imza atmış, ülkesi için hayatı pahasına kahramanca savaşmış, çökmüş bir imparatorluktan yeni, çağdaş ve dinamik bir ülke yaratmış, bugün Türk halkının bir bayrak altında bağımsız şekilde yaşamasını sağlamış ve Türkiye’yi kurtarmıştır. Bayrağımızı ve topraklarımızı ona ve komuta ettiği binlerce Mehmetçiğe borçlu olduğumuz için yediden yetmişe şükran doluyuz. Zira Atatürk, kaderimizi değiştirmiş, boyunduruk altında olmadan yaşamamız için bize bu ülkeyi bırakmıştır.

Profil Resmi
8 puan

Kapsamlı ve ıyı araştırılarak yazılmıs bır kıtap.hıcbırsey bılmıyormuscasına. Zaman zaman heyecanlanarak ve merakla okudum.bazan agladım ,sınırlendım,uzuldum.gecmıste yapılan fedakarlıkları dusunup,hıssedıp gunumuze kızdım.kesinlıkle okunulması gereken eserlerden.

9 puan

Atatürk ile ilgili mutlaka okunması gereken kitaplardan.

10 puan

Gazi ' yi anlamak adına okuduğum en etkili kitaptır. Çok akıcı ve objektif bir bakış açısıyla yazılmış olan bu kitap mutlaka okunmalı !

geri ileri