Aşkın Şehidi

En Son Değerlendirmeler

10 puan

en begendgim kitap

9 puan

hüznü gerçekten hissettiğiniz ender kitaplardan bir tanesi.özellikle son kısımları okurken insan yeter artık bu kadar zulüm olur mu diyor.kitabın genelinde ise dönüp kendinize hep şunu soruyorsunuz acaba ben de orada olsaydım hz hüseyin i diğerleri gibi orada bırakıp gider miydim yoksa sonuna kadar ona sahip çıkar mıydım...meçhul....

Profil Resmi
9 puan

Gözyaşlarıyla okuduğum muhteşem bir kitap..

Profil Resmi
10 puan

o kadar içim acıdı ki yarım bıraktım okuyamadım

Profil Resmi
10 puan

Tarih kitaplarıyla sınırlı kalmıştı Kerbela konusundaki bilgim.Bu kitap ile bir bir canlandı sahneler gözümde.İmam Hüseyin ve onun yolunda bir avuç insanın katli yürekleri sızlatıyor.Alevilik veya sünnilik propagandası yapılmadan yazılmış.İmam Hüseyin;dedesinin torunu,babasının oğlu..O'nu tanımak güzeldi.Kerbela'nın romanlaştırılmış hâlini severek okuyacağınız kanısındayım.

İmam Hüseyin’i vurdular,
Kolun, kanadın kırdılar,
Al kanlara boyadılar,
Kerbela’da, Kerbela’da,
Al kanlara boyadılar,
Kerbela’da, Kerbela’da.
***
İmam Hüseyin susamıştı,
Bir yudum su aramıştı,
Ana yüreği yanmıştı,
Kerbela’da, Kerbela’da,
Ana yüreği yanmıştı,
Kerbela’da, Kerbela’da.


Profil Resmi
8 puan

başlarda biraz sıkıyor ama sonrası çoook güzel

Profil Resmi
9 puan

Hz. Hüseyin ve yoldaşlarıyla o anları yaşıyorsunuz sanki. Onlar sohbet ederken siz onların yanındasınız. Onlar şehadet şerbetini içerken siz atlıyorsunuz meydana. Ahmet Turgut favori yazarlarımdan. Sağolsun.

10 yıl, 10 ay
8 puan

hemen hemen ilk çıktığında almış fakat bir türlü okuma dırsatı bulamamıştım diye hatırlıyorum. daha sonra Okumaya başladıkça kitap kendine çekiyor sizi kolay kolay bırakamıyorsunuz elinizden, belkide aynı şeyi tekrar tekrar duymaktan Kerbela o kadar basit geliyordu ki bize... ama bu Roman çok farklı okunması gerek diye düşünenlerdenim. Keşke daha önce okusaymışım dediğimi hatırlıyorum.. besndl

9 puan

kerbela hakkında gayet bilgilendirici bir kitap...Yazarın kullandığı dili de beğendim.Zaman zaman çok uzamış hissine kapılsam da genel anlamda güzel bir kitap, üstelik ağlatıyor..

7 puan

sonunda ağladım kendimi sorguladım ve artık dilimdeki duam:Allah ım göğsümü açıp sadrımı genişlet ve işimi kolaylaştır....

Profil Resmi
10 puan

GÖZ YAŞLARI İLE OKUDUĞUM KİTAP

10 puan

SEVE SEVE DEĞİL İÇİM YANA YANA OKUDUM

Tarih Hicri 10 muharrem 61 Kerbela çölü............................................ devamını bilmeyen haberdar olmayan yaşadığını düşündüğü dinin Peygamberinin soyuna Ehlibeyte yapılan zulümden haberdar olmayan Yezitten Muaviyeden bahsederken Hz. diyen insan evlatları okuyun okuyun ki bilin Ehlibeyt ne zulümler gördü Seve Seve okumadım içim yana yana okudum sonunu bildiğim halde bir kurtuluş bir umut aradım Selam olsun Sana Ya Hüseyin Selam olsun size Ya Ehlibeyt

Profil Resmi
10 puan

Cok derinden etkileyen bir kitap. Sadece tarihe taniklik etmekle kalmayip, kendimizi sorguya cekmemizi de sagliyor.

7 puan

Kerbela' yı bilmek gerek. O günlerde yaşanan acıları hissetmek gerek. Bu kitap bunu fazlasıyla yapıyor.

Profil Resmi
10 puan

Harika ötesi bir kitap ALLAH Ahmet Turgut tan razı olsun...

9 puan

Haklı olarak çıktığı yolda yolun sonunu ne olduğunu bilerek yürümek bu olsa gerek. Dedem Muhammet diye hitap ettiği Hz. Muhhammet edası ile çağlara örnek olacak kutlu bir yürüyüş. Göz yaşlarınıza hakim olamayacaksınız.

Profil Resmi
9 puan

islamiyet tarihi akıcı, çarpıcı uslup ile ve gerçeğe uygun bir şekilde uyarlanarak kurgularla anlatılmış..tavsiye ederim..

8 puan

Yazar, gerçeklere -doğal olarak- vakıf olamaması dolayısıyla bir şeyler eksikti ama Muharrem ayında Kerbela romanı okumama aracı oldu hiç yoktan.

10 puan

Ne diyebilirim ki.. Çok güzeldi.

geri ileri