Aşkın Gözyaşları III / Kimya Hatun

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Çok peşinde koştuğum ve ansızın karşıma çıkan bir yarışma sonunda elimde bulduğum aşk serüvenimin üçüncü durağı idi.

11 yıl, 11 ay
10 puan

Tesirinden çıkamadım

Profil Resmi
10 puan

Ve serinin son kitabı yine harikaydı.

10 puan

Ve Kimya İlahi aşka dünyevi aşkı aşılayan kadın Tenden vazgeçmiş Şems'in göz yaşına sığdırdığı aşk. Aşkın Gözyaşları serisinin en son kitabı Sinan Yağmur'un kaleminden okudukça anlam kazanan anlamlar içinde aşk diye bilinen her şeyi yalanlayan bir kitap okunması okutulması gerek aşk diye bildiğiniz her şeye inat

Profil Resmi
9 puan

Benim üç yaram var:hayat yarası, ölüm yarası ve aşk yarası...Tekrar okunacaklar listesinde yer almalı.

Profil Resmi
10 puan

serinin son kitabı kimya hatunu çok merak ediyodum ve sinan yağmur çok güzel anlatmış özellikle kitaptaki mektuplar çok duygu yüklü

9 puan

Ah mine-l Aşk...

Profil Resmi
10 puan

Sinan Yağmur, Aşkın Gözyaşları'nı öyle bir harmanlayıp aktarmış ki yazıya, ağlamamak elde değil. İlk okuduğum kitabı bu. Ve çok sevdim onun anlatış tarzını. Ondan sonra da ''Aşka Yolculuk Veysel Karani'' romanını okumuştum. Ne yalan söyleyeyim, o da beni hüngür hüngür ağlattı.

Profil Resmi
7 puan

Gayet güzeel bir kitap. Okunması gereken başarılı bir eser.

10 puan

İlim ve Aşk uğruna onu anlamayanların nazarını üzerine çeken bir genç kız. Hristiyanlıkla başlayan İslamiyet'in en güzel ilim üstatlarından öğrendikleriyle ve kimine göre zamansız son bulan bir hayat.

Profil Resmi
9 puan

Şems'in eşi Kimya Hatun'un duygu ve düşüncelerini yazar çok güzel betimlemiş ama 1. ve 2. kitabın yanında biraz sönük kaldığını düşünüyorum.

Profil Resmi
8 puan

Hz.Mevlana'nın kızı kimya hatuna ilgim ve merakımın çok arttığı bir dönemde okudum . Çok beğendim . Sinan yağmur gerçekten çok iyi işler çıkarmış

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Sanki Kimya Hatun bendim.Bu kitabı okumamakla geçen her dakika boşa geçiyor bence...Kimya'nın mektupları...Şems'in ağlaması...Hayatımda etkili olan nadir kitaplardan.

10 yıl, 11 ay
5 puan

yazara emeğinize sağlık diyorum tabii ki de, ancak:

çok uzun sürdü bitmesi. inatlaştım bitirmek için resmen. mektup kısmı çok sıkıcı geldi, aynı şeyleri farklı cümlelerle söylemiş gibiydi.

altını çizdiğim cümleler, hmm dedirten kısımlar olmasına rağmen okurken keyif aldım diyemediğim bir kitap. sebebi anlatım bozukluğu olan cümlelerin çokluğu. yazarın diğer kitaplarını almayı düşünmüyorum, bu durum düzeltilinceye kadar.

10 puan

Çok ama çok beğendim. İlk 2 kitabı da okudum . Ama Kimya hatun beni çok derinden sarstı. Bırakamadım elimden. Okumak isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum...

Profil Resmi
7 puan

Serinin ilk kitabını çok çok beğenmiştim. İkincisinde beğeni azaldı. Bunda da hepten azaldı. Seri gitgide bozuldu. Hele Kimya Hatun'un bitmek bilmez uzun mektuplarını okurken çok sıkıldım. Sinan Yağmur'un tarzı hep aynı. Cümleleri lüzumundan fazla süslüyor. Artık baydı. Benim için Sinan Yağmur artık bitmiştir. Baya bir kitabını okudum ama bununla jübilemi yaptım.

10 puan

Tasavvuf türü okumayı seven biri olarak birinci kitabım diyebilirim. Yol gösteren sadece tasavvuf(!) için yazılan bir kitap. Bakış açınızın değişeceği, kendinizi bulacağınız güzel bir kitap.

9 puan

Mükemmel bir kitap. Önceki kitaplara göre aralarında en güzeli bu. Adresini bulamayan mektuplar bölümü ise insanı çok etkiliyor. Tek kelime ile harika

Profil Resmi
8 puan

Mevlana ve Şems ile ilgili okuduğum kitaplarda en çok merak ettiğim kişi Kimya Hatun'du. Keşke onu tanımamı sağlayacak bir kitap olsa diyordum ve bu kitabı buldum.Kimya hakkında merak ettiklerimi bu kitapta buldum.

10 puan

Sinan Yağmur harika bir yazarsın.Kitap beni benden aldı,sonra tekrar beni bana getirdi.Beni etkileyen nadir kitaplardan biri.

9 puan

Serinin okudugum en guzel kitabiydi

5 puan

okurken kimya hatun ile şems aşkına hayran olmuşken bir arkadaşım tarihi kaynaklarla alakası olmadığını söyleyince araştırma yaptım ve hayal kırıklığına uğradım. En yakın kaynak Saide kutsinin kimya hatunu ilğilenenler için

10 puan

Sinan Yağmur'u kitaplarıyla değil de üniversitemizde yaptığı söyleşiyle tanıdım. İyi ki tanımışım! Ardından yapılan semah gösterisi büyüleyiciydi. Hatırladıkça huzur duyuyorum. Kitabı okurken de o huzuru tekrardan yaşadım.

Aşkın Gözyaşları serisinin 3.kitabı Kimya Hatun'un dilinden aktarılmış bizlere. Yazar bu kez edebi yönüne ve iç tahlillere ağırlık vermiş. Bu yönüyle de çok başarılı olmuş. Beşeri aşk ile ilahi aşkın harmanlandığı bu kitabı okurken kelimeler içime işledi resmen.
Serinin 1 ve 2.kitabına göre daha etkileyiciydi bence. Okunmasını tavsiye ederim özellikle hemcinslerime :)

8 puan

Diğer iki kitaba göre biraz zayıf gibi geldi ancak bu da güzeldi.

8 puan

Güzel bir kitap...Şemse haris bir Kimya portresi ile anlatmış.Doğru olan da budur bence.. Sinan YAĞMUR'a maşallah şahısları yumuşak tatlı bir dille dillendirip anlatıyor gerçekte Kimya Hatun un söyleyemediği çoğu şeyi söylemiştir herhalde son sayfalarında..Öyle düşünüyorum ki Şems olsun, Kima olsun, Mevlana olsun hepsi yazarın yazdıklarından memnun ki bu kadar çok okunuyor ve meşhur olması.......

geri ileri