Aşkın Bedeli

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Kitabın isminden dolayı, duygusal bir hikaye okuyabileceğimi düşünmüştüm. Fakat bu kadar sarsıcı olacağını tahmin edememiştim. Birbirini başta tanımayan 4 kadının, genç kızlık yıllarından başlayarak iç dünyaları ve yaşadıkları olaylar; bulundukları ülkelere ve yıllara göre anlatılıyor. Bu kadınların ortak noktaları; iç savaş yaşayan ülkelere çıkarma yapan İngiliz ordusu subaylarının eşleri veya kız arkadaşları olmaları. Bir de hem çekici hem de bir şekilde korkunç buldukları bir adam.
Bir insanın kusur ve yanlışlıkları ne kadar göz önünde olursa olsun; kadın sevdiğinin, kocasının üzerine bazı şeyleri konduramaz, göremez. Ya da kendisine uygulanan fiziksel veya psikolojik şiddete boyun eğebilir. Bu kadın ister; eğitimli makam mevki sahibi birisi ister; dar bir çevrede yetişmiş, hiç bir bilgisi ve güvencesi olmayan birisi olsun. Bu kitapta bu güzel örneklerle anlatılmış.
Son zamanlarda okuduğum en sarsıcı ve etkileyici kitap olduğunu söyleyebilirim. Bu tür kitaplardan sonra hep aynı şeyi düşünüyorum. Hiç kimse dışarıdan göründüğü gibi değildir.

geri ileri