Aşk Ve Gurur

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Tüm zamanların en sevilen kitaplarından biri. Benim favorim. İnsanlar arasındaki dedikoduculuk çekememezlik, çıkarcılık gibi huyların kaç yüzyıl geçerse geçsin değişmeyeceğini gösteren bir kitap. Çevirisi çok iyi. Tavsiye ediyorum.

8 puan

Her ne kadar kült bir aşk romanı olarak anılsa da aynı zamanda isabetli bir toplum eleştirisi. Zaten yazarın bir nevi kendi döneminin önemli başkaldırılarından olduğu da göz önüne alınırsa, kişisel fikirlerinin esere oldukça yön verdiği dikkatten kaçmayacaktır. Başarılı karakterleri ve basit kurgusu üzerine yazarın eğlenceli ve akıcı yazım tarzı da eklenince kitabın tarihi önemine hak vermemek elde değil. Sırf Baba Bennet karakteri bile başlı başına bir devrim olsa gerek. Fakat doğal olarak en çığır açan karakter şüphesiz Mr. Darcy.:)

Profil Resmi
6 puan

Zaman zaman sıksa da okunmayacak bir kitap değil gözümde.Puanım 6/10

Profil Resmi
10 puan

Guzel

9 puan

Çok güzel bir kitaptı ama dilinin kibarlığına öldüm o nedir ya.Gelir ve güzelliğe göre hiyerarşi!!!Dönemi iyi yansıtmış yazar.İyi ki o zamanlar doğmamışım dedim kendimce.İlk defa okudum Austeni tekrar okuyabilirim :))Ama kitabın yarısına kadar olan nefret sonlara doğru yerini aşka bıraktı ki etkileyiciydi:))Gurur ve Önyargı...Ne başa bela iki özellik.

geri ileri