Aşk Seninle Güzel

En Son Değerlendirmeler

9 puan

çok güzleldi :) kesinlikle tarihi aşk romnı okumayı seven hekes bu yazarı okumalı :)

9 puan

Üç kitaplık serinin son kitabı.Seri sıralaması

Bir Öpücükle Başladı Herşey
Hep Seni Bekledim
Aşk Seninle Güzel

şeklinde ve son kitap bana göre serinin en güzel kitabı.İlk ikisinide sevmiştim ama bu diğerlerinden açık ara önde.

Bram bir dükün ikinci oğlu olduğu için sevgiden ve ilgiden yoksun bir gençlik dönemi yaşamış.Bu yüzden de babasına karşı bir başkaldırı içerisinde adı türlü türlü skandallara karışmış biri.Hatta öyle ki Bir Öpücükle Başladı Herşey deki karakterimiz Sullivan'ı kurtarmak için onun yerine geçip hırsızlık yapmıştı hatırlarsanız.Bu olayıda babasına karşı kullanıyor ve kara kedi lakabı ile aranan bir hırsız olup çıkıyor ama takibi robin hood gibi zenginden çalıp fakire veriyorVe bir gün hırsızlık için gittiği bir evde yapılan bir konuşmaya kulak misafiri olunca skandallarla dolu eğlenceli ve vurdumduymaz hayatı bir anda tepetaklak oluyor

Rose ise esas kızKardeşi James'in sapkın zevkleri olan manyak bir Markiye olan 10.000 sterlinlik borcuna karşılık gelin olarak verilen kızımız daha doğrusuMarki delini biri Rose ile evlenmesinin nedeni masun leydiyisapıkça zevklerinde kullanıp onu masum leydiden bir f.h.ş.ye çevirmek istemesi.Bram ile de arkadaşlar ve bu amacını Brama söyleyince ortalık karışıyor.Bram Rose'u Markiden korumak için elinden geleni ardına koymuyor

Markiden nefret ettim.Adam resmen deliydi yani.Sonunda da yerini buldu zatenRose'un kardeşi James'e de sinir oldum.18 yaşında ama iki yaşındaki çocuktan farksız birde ben büyüdüm artık diye ortalarda dolanıyor kas kafa

Kitabın sonuna yani Üç yıl sonrasına bayıldım.Muhteşem bir son yapmış yazar.Üç uslanmaz gözü ile bakılan çapkının içler acısı haliFazla spoiler vermek istemiyorum ama dayanamıyorumda.Neyse ben en iyisi susayımOkuyup görün içler acısı hallerini

9 puan

Ask Seninle Güzel Suzanne Enoch arkadaslar ben bu romanı çok ama çok sevdim. Aşki,sevgiyi cok güzel hissettirdi bana. Bu kadar sevecegimi tahmin etmiyordum. Herseyini,onurunu,kisiligini kaybetmiş bir adamın hayatina yeniden başlamasi icin güzel bir sebebi vardi. Kızıl saclı,yeşil gözlü ve çilli Rosemund. Bram ikinci sansini tekrar yaratabilecekmiydi? Daha da karanlıklara mi gömülecekti? Sevdigi kadıni ıstemedigi bir evlilikten kurtarabilecek miydi?
Bayıldim ben bu romana cok akıciydi sayfalar su gibi akti gitti. Keşke serinin ilk kitabida böyle güzel çevrilebilseydi. Bu kitabin tek kötü tarafi kapagi bence. Tavsiye ederim.
Kısaca Hikayesine Gelince:
Brami serinin diger kitaplarından tanıyor karanlik bir adamdi can dostlari evlenip cok mutlu olmuşlardi bu yüzden kendini dahada yanliz hissediyordu. Dük olan babasınin destegini can dostlari evlendikten samimi oldugu Lord Casgrove yüzünden kaybetmisti.
ikinci cocuk olmanin tüm sansızlıgini yasarken bir de yaptigi yalnis secimler ve hayat tarzi yüzünden babasi ve agabeyi ile arasi iyice bozulmuştu. Dostu Sullivan ve Phinin bir süre yaptıgi hirsızliga önceleri onlara yardım etmek için yapsa da artık bu işe oda devam ediyordu.
Bir gece soygun yapmak için girdigi evde evin oglunun onbin sterlin kumarda kaybettigini bunun karsılıginda kumari kazanan Lord Casgrove'in evin tek bekar kızi Rosemund ile evlenmek istedigine kulak misafiri olur.Bu olay oldukca ilgisini ceker ve arastırmaya başlar. Evin kızı hicde onun tipi degildir ama kendini onun cekiminden kurtaramaz öyle ki Rose'u bu bulundugu durumdan kurtarmaya karar verir. Ama işler öyle basit degildir en azindan ne onun ne de dostlarinin bu kadar çok parasi yoktur.
Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum serinin en başarılı kitabı idi diyebilirim çünkü ilk hikaye çeviri ile katledilmişti bana göre.ikinci hikaye ise daha durağan dı ve beni sarmalamadı ama bu Napolyon savaşı arkadaşlarının en güzel hikayeis Bram'ın hikayesi idi bana göre..
Serinin kitaplarını tekrar yazayım:
Bir Öpücükle Başladı Herşey
Hep Seni Bekledim
Aşk Seninle Güzel...
Bu yazarı hala daha okumayan varsa denesin derim...

8 puan

Lord Bramwell Lowry Johns, Levonzy Dükünün ikinci oğludur. Eskiden birlikte eğlendikleri, kötü ünleri olan yakın iki arkadaşı Sullivan ve Phineas evlenmiştir.Mutlulardır ve onunda uygun bir gelin adayı seçip, evlenmesini isterler. O ise evlenmeyi,arkadaşları gibi olmayı kesinlikle istemez. Düzenli bir hayat istemez. İki haftaya kalmaz sıkıntıdan ölürdü. Evlenip bir köşeye oturduğunu,bacağından zincirlenip boş kafalı sevgilisiyle vakit geçirip,yeni bir sohbet konusu açmaya çalıştığını düşünemez. Masum ve genç bir kadının başına ömür boyu dert olmakta istemez. Ailesinin soyunu devam ettirmek onun işi değildir. Bir tabutun içine tıkılmadan önce kiliseye gitmek için de hiçbir sebep göremez.Ayrıca herkesten sakladığı bir kimliği vardır. Soyguncu olarak nam salmış Kara Kedidir.Ondan önce hırsız olan arkadaşı Sullivan neredeyse asılmak üzereyken onun yerine geçip bir soygun yapmıştır. Phin yerine de geçmiş onun kardeşinin mülkünü kurtarmıştır. Bu işi arkadaşı yerine yaptıktan sonrada devam ettirmiştir.Heyecan peşindedir.Özlemini çektiği heyecana ulaşmak için her seferinde daha fazla tehlikeyi göze alır. Soygunculuğa da farklı bir tarz getirmiştir. Babası ile samimi olanları soyup çaldıklarını da bağışlar. En son girdiği ev ise Abernathy Kontunun evidir. Eve girdiğinde bir konuşmaya şahit olur. Kont kızını Cosgrove Markisi ile evlendirmek ister. Oğlu James markiye borçlanmıştır. Ya borç ödenecektir ya da kızı Rosemund farklı zevkleri olan marki ile evlenecektir. Cosgrove Bram'dan daha kalpsizdir. Evlilikte tipi olmayan Rose'de ilgisini çekince ona yardım etmeye karar verir. O güne kadar kendisine yarar sağlamayacak hiçbir şey yapmamıştır ama Rose'e yardım etmeye kararlıdır. Borcu ödeyecek parası yoktur bu yüzden farklı yollar dener. Önce mark ile nasıl baş etmesi gerektiğini öğretecektir. Fakat sürekli bir araya gelince ve Rose'nin başka istekleri olunca ikili iyice yakınlaşır. Bram'ın sevdiği kadını gerçekten kötü olan arkadaşı ile evlilikten kurtarmak için mücadelesi başlar.

Bram'ın hayatında tüm rezillikler var. Bir amacı yok ama hayatına giren Rose ile düzelmeye, yeni bir başlangıç yapmaya başlaması ve yavaş yavaş gelişen bu süreci okumak güzeldi. Diğer kitaplardan daha akıcıydı. Sinir bozucu bir marki, baba ve erkek kardeş vardı. İstenmeyen evliliği bozma yolunun hemen bulunmaması ve kötü adamdan kurtulma yolu güzeldi farklıydı.Arkadaşlar ve yıllar sonra ki hallerini okumak güzeldi.

6 puan

Sayfalarını heyecanla çevirdiğim bir kitap olmadı ama sıkılmadımda okunulası diyebilirim ☺️

geri ileri