Aşk Bir Ayrılık Ötede (Texas! Tyler Family Saga, #3)

En Son Değerlendirmeler

8 puan


Sandra Brown'un Texas serisinin son kitabı Orjinal adı:Texas! Sage Aşk Bir Ayrılık Ötede ile seri bitmiş oldu..Serinin en güzel kitabı bence Chaase'in hikayesi idi.En çok onu beğendim.Fakat bu hikayede çok güzeldi ve çok güzel bir son ile hem hikaye hem seri bitmiş oldu. Hikayeye başlarda nedense adapte olamadım. Sage'in nişanlısı Travis ile olan diyaloğu terk edişi biraz beni sinirlendirdi..
Hikayenin kurgusunu çok beğendim olayları yazar çok güzel kurgulamış Aşk,Macera,Aile,Gizem temalarında ve duygusal olarak da güzel harmanlanmıştı..Diğer kitaplarında olduğu gibi bu seride polisiye teması pek yok ilk kitap Yarınlar İçin'de vardı ..

Fakat Sage'in inadı kararlılığı bazı yerlerde hoşuma gitsede bezı yerlerde bu kadar da olmaz dedirtti bana. Ama sebepleri gerçekçi ve geçerliydi..Aile olmanın,ağabey olmayı,küçük kardeş olmayı yazar çok güzel aktarmış.Çok sımsıcak bir aile vardı Tyler ailesinin sıcaklığı sarıp sarmalıyor sizi okurken..İlk hikayenin kahramanları Lucky ve Devon yeni çocuk sahibi olmuşlar,ikinci kitabımızdaki kahramanlarımız Chase ve Marcie ise de bebek bekliyorlardı..Vee anneleri Laurie de yeni bir aşka Pat ile yelken açmıştı..İşte hikayemiz bu şartlarda başlıyordu..

Sage Tyler ailenin deyim yerinde ise kazandibi idi.. Ağabeyleri Lucky ve Chaase tarafından çok sevilsede içlerine onu yaşı nedeni ile alamamaları onu ciddiye almamaları,onu dinlememeleri genç kadında inanılmaz izler bırakmıştı.Kendini ispat etmek istese de bu yaşına kadar pek de bir şey yapamamıştı.Kendini ispat edememişti.
Zengin bir ailenin oğlu olan Travis ile nişanlı idi ve bu resmiyete tam dökülmek üzere iken nişanlısı tarafından terk edilir.. Ağabeyleri eve dönmesi kolay olsun diye gönderdikleri şirket çalışanı Harlan Boyd'u göndermişlerdir. İki nişanlının bu ayrılık sahnesine de tanık olmuştur. Harlan her ne kadar basit bir adam olarak görünse de öyle basit bir kişi olmadığı gibi sırlarla dolu bir adamdır..
Karşılaştıkları andan itibaren Sage ile aralarındaki çekişme hiç bitmez.Sage nişanlısından ayrıldığını ailesine söylemesini istemez..Bunu uygun zamanda kendisi söyleyecektir..Fakat eve döndüklerinde ise Sage epeyce şeyin değiştiğini annesinin yeni bir hayata başlamak üzere olduğunu ağabeylerinin ailesi ile dopdolu olduğunu görünce kendisinin elinde bir şey olmadığını bir yol dönümünde olduğunu anlar..Bunun hırsını da Harlan'dan çıkarmaya çaılışırken aralarındaki çekim onu hem şaşkına uğratır hem de korkutur..
Çok güzel bir seri bence mutlaka okuyun..Size hem güzel vakit geçirtecek hem de sevginin aile sıcaklığının içinde sarmalanacaksınız...

Texas! Serisi
1. Texas! Şanslı (1990) (Yarınlar için ) (5/3,85)
2. Texas! Chase (1991)(Hep Aşk Vardı) (5/3,92)
3. Texas! Adaçayı (1991) (Aşk Bir Ayrılık Ötede) (5/3,89)



Profil Resmi
9 puan

Texas serisinin son kitabı olan aşk bir ayrılık ötede 'yi bitirmiş bulunmaktayım. O bitti bende bittim. Kitap çok ama çok güzeldi . . Texas Chase'i okuduktan sonra sabırsızlıkla bekliyordum gelmesini ve beklentilerimi kesinlikle boşa çıkarmadı. Serinin diğer kitapları gibi yazarın harika anlatimiyla ve çevirinin güzelliğiyle kitap elinizden birakamayacaginiz tarzda. Hem üzgünüm hem mutluyum. Üzgünüm çünkü devamı gelmeyecek; sevinçliyim çünkü bu seriyle tanıştım. Uzun lafın kısası kitap her yönden sizi tatmin edecek tarzda harika bir kitap. Kesinlikle okunmalı( ama bundan önce serinin diğer kitaplarını Yarınlar İçin (1) ve Aşk Hep Vardı (2) okumakta fayda var). Hatta okumayı ertelendiğiniz için daha önce neden okumadım diye hayıflayacaksınız . Anlayacağınız O derece güzel yani :)

10 yıl, 10 ay
10 puan

kesinlikle süper bir seri....bitmiş olması çok acı...

10 yıl, 10 ay
9 puan

serinin son kitabı olması üzücüydü :( ama çok keyifliydi :D

10 yıl, 10 ay
8 puan

Uzun zamandır beklediğim, Tyler kardeşlerin sonuncusu Sage ile tanışma zamanı gelmişti. Bana göre Sage, kardeşler arasında en sönük kalandı. Ve maalesef çoook beğendim diyemeyeceğim. Sanıyorum ki bu beğeni azlığının sebebi abilerinin özellikle Lucky'nin hikayesini çok sevmem. Sage'in hal ve tavırları da güçlü etkenler tabi ki.

Kitap bir ayrılık sahnesiyle başlıyor. Yani objektif bakıldığında (bu seriyi sevmeyi bir kenara bırakırsak) daha ilk sahneler de bir tutarsızlık söz konusu bana göre. Sage'i az çok diğer kitaplardan tanıyoruz, bu tanışıklık sonucu istenilen tepkileri vermiş gibi gelmedi bana. İlerleyen sahnelerde bunu destekliyordu sanki. Yani Harlan'a kedi gibi saldıran bir insanın içten içe köpürüp, şımarık kızlar gibi davranarak bana dönecek demesi, üstüne tokadı basmaması mantıksız geldi bana. Hani Sage'i tanımasak neyse :D

Zaten Sage'in çoğu tavrıdır olumsuz düşünmemi de sağlayan. Beni öpmene izin vermeyeceğim deyip saniyesinden adama vantuz gibi yapışıp, bunu bir kaç kez yapınca cidden rahatsız oldum. Büyük lokma ye büyük söz konuşma lafını hiç duymamış sanırım bu kız. Zaten Harlan yeterince ukala tavırlar sergiliyorken Sage'in bu ar damarı çatlamış tavırları cidden rahatsız etti. Bu kadar sinirli ve inatçı bir karakter yaratıp bu davranışları yazınca sistem error veriyor. Yani o nasıl bir kız ki erkekten daha dirayetsiz. Yok, yok cidden böyle kızlara tahammül edemiyorum.

Sevdiğim yanları olmadı mı? Tabi ki oldu. Ailesi, eşleriyle diyalogları falan süperdi. Lucky'yi okumaktan büyük zevk aldım özellikle. Seviyorum bu adamı ♥♥♥ Hakkını yememek lazım kendini kasmayı, seni istemiyorum ayaklarına yatmayı bıraktığı süreler Sage'den hoşlandım. Bir yere kadar kendi hakkında düşünceleri de aklıma yattı. Yine de şu kompleksli kardeş işini abartmasa iyi olurmuş. Küçük kardeş olmak zor olabilir ama abartılacak bir durum değil. Sonuçta abileri de atomu parçalamadı alt tarafı işin başına geçmişler.

İlerledikçe daha az beğendiğim düşünülürse seriyi burada kesmek iyi olmuş galiba :P Yine de 2 günde çabucak okunan bir kitap. Kalemin gücü bu sanırım. Karakteler gıcık etse de okutabiliyor. Sandra Brown'u da bu güçlü kalemi yüzünden çok seviyorum ♥ Çeviri, kapak ve kitap adı da süperdi. İlk defa bir kapağın puanımı etkilemesine izin verecek kadar hem de :D

Profil Resmi
9 puan

Tyler üçlemesinin sonucusu ve elbette çok güzeldi.. Keşke Tyler kitaplarını uzuuunn uzun yazsaymış yazar.. hepsi keyifle, duygu yoğunluğuyla okunuyor

10 puan

Filmlerdeki gibi bir ask hikayesi okumak isteyenlericin ideal

4 puan

Yorumlara bakıyorum da yazarı bir sevmeyen benim sanırım. Konu olarak çok güzeller fakat yaZarın kaleminden mi yoksa çevireden oluşan hatalardan mı bilemedim daldan dala konulmuş hayır geçişlerde diyorum acaba sayfa mı eksik sayfa sayılarına bakarak anladım. Sırf seri bitsin diye okudum bir daha yazarı deneyeceğimi hiç sanmıyorum umarım yanıltırlar beni :)

geri ileri