Araba Sevdası

En Son Değerlendirmeler

4 puan

Sonunun. Yarim kaldığını dusunuyorum.

Profil Resmi
3 puan

Kitabı 3 sene önce okudum heralde. O zamanlar lys edebiyatda yardımcı olsun diye okumuştum. Kitap nasıl derseniz çok kötü. Hele benim okuduğum basımda orjinal diliyle yalınlaştırılmış dili bir aradaydı. Orjinal cümlenin yanına parantez içinde yalınlaştırılmışını koymuşlar. Zaten kitap kötü bir de akıcılığı bozan bu durum beni bu kitaba iyice soğuttu. Tabi çok da kötü dememek gerek. Kitap edebiyatımızdaki ilk realistik roman. Çoğu zaman ilkler kötü olur. O zamanlar Türk romanı için emekleme dönemiydi yani hoş görmek gerek.
Kitap da karakterler çok sığ anlatılmış. Üslup hiç iyi değil. Kitaba bu yüzden edebi gözle bakamıyorum. Yazar günümüze gelse ve günümüz şaertlarında bir roman yazabilir mi tartışılır.
Gene de teşekkürler Recaizade Mahmut Ekrem bu türün ilklerinden birini cesurca yazdığın için.

10 puan

Beni okurken sıkmadı ama kabul ediyorum ki içinde birçok fransizca cumle var ve gunumuzde fazla kullanilmayan kelimelerde var bu bazi okuyuculari zorlayabilir ama beni yine de rahatsiz etmedi.Recaiza de Mahmut Ekrem bu kitapta yanlış batılılaşmayı eleştirmiş.Ben Bihruz Bey karakterinin saflığını çok sevdim.

geri ileri