Amok Koşucusu

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
4 puan

Yolculuk yaptığın bir sırada iki yolcu arkadaşının arasında geçen gizli muhabbeti dinliyormuşsun havası veren kitap. .

7 puan

Saf, yalın bir anlatımla kısacık bir kalınlıkla, üç boyutlu trajik bir serüvene atıyor Zweig! Kişiler, derin ruh çözümlemeleri ve birbirine bağlı olan herşey...

9 puan

Amok koşucusunun ne olduğunu öğrendiğim; hikayesi sürükleyici, akıcı ve heyecanlı olan; bir insanın ruh dünyasını satırlara döküp okuyucuya sunabilmiş bir kitap. Hikayesinin yanı sıra anlatımı ile de doktorun ve gizemli avrupalı kadının duygularını da net bir şekilde hissetmenizi sağlayacak güzel bir kitap. Müsaitseniz bir kaç saatte bitirebilirsiniz. Tavsiye ederim.

9 puan

"Amok mu?.. Sanırım hatırlıyorum... Malezyalılarda görülen bir tür sarhoşluk..."
"Bu sarhoşluktan daha fazla bir şey... bu delilik, bir tür insan kurdurması... ölümcül , anlamsız bir saplantının krize dönüşmesi hali, bunu başka hiçbir alkol zehirlenmesiyle kıyaslayamazsınız..."

4 puan

En beğendiğim yazarlar arasında yer alan Zweig'ın bu eseri ''Gömülü şamdan''dan sonra okuduğum en zayıf ikinci eseri gibi geldi bana anlatımıyla ilgili bir sıkıntı olmasa da seçilen konu itibariyle pek sürükleyici gelmedi bana kitabın sonlarına doğru aniden ortaya çıkanlar kişi ve olaylarla insan bu konular ne zaman oldu diye düşünmeden edemiyor!

geri ileri