Altın Nehir

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Caroline Myers evlenmek üzereyken nişanlısının nikaha gelmeyeceğini onun kardeşinden öğrenmiştir. Aşağılanmış hissetmiş, ilk bir hafta eve kapanmıştır. Dışarı adım atmamış, kimseyle görüşmemiş, yemeden içmeden kesilmiş, bitkin düşüne kadar ağlamıştır. İlk haftayı evde perişan geçirdikten sonra bir haftanın sonunda işine dönmüştür. Bir ay geçtikten sonra yavaş yavaş üzerine çöken ağır depresyondan kurtulmaya başlamıştır. Nişanlısı defalarca özür dilemiştir. Artık kendine gelmeye başlamıştır. Geleceğe dair umutlarını yitirmemiştir. Kendisini sevebilecek bir erkek mutlaka karşısına çıkacaktır. Fakat iki teyzesi iyileştiğine ikna olmaz. Mutsuz olduğundan teyzeleri ona bir koca bulmak ister. Gazetede gördükleri otuz iki yaşında Alaskalı eş arayan Paul Trevor adına olan ilan için resim gönderirler. Caroline teyzelerinin ısrarı ile Alaska'ya Altın Nehir'e gider. Onu elinde çiçeklerle Paul karşılar. Gittiği yerdeki hazırlığın kendisi için hazırlanmış bir parti olduğunu düşünür. Teyzelerinin hazırladığı çaydan çok içtiğinden kendinde değildir ve kendisinden istenilenin sadece evet demesi olduğunu düşünerek pedere evet der. Parmağına Paul'un taktığı yüzüğün dostluk yüzüğü olduğunu düşünürken karı koca ilan edildiklerini duyar. Evlenmiştir.

Paul Trevor bir petrol şirketi için çalışır. Gazete ilanına onlarca mektup gelmiştir. Caroline'in mektubunu gördükten sonra diğerlerini açmamıştır. Fotoğrafını görünce donup kalmış ertesi gün hemen uçak biletini göndermiştir. İki hafta sabırsızlıkla Caroline'in gelmesini beklemiştir.

Caroline sabah uyandığında evlidir. Evliliği iptal etmek ister ama Paul onlara bir şans vermesini ister. Gitmesini istemez. Caroline kaçmaya çalışır. Başına iş açınca Paul kurtarır artık güvenmediğinden Caroline'ı yanında işe götürür. Paul kendisine bir ay süre tanır. Caroline yine istemezse o zaman geri gönderecektir. Bu işin yürüyeceğini bilir. Hayatının aşkını bulduğuna inanır. Zamanla Caroline'da kendisini sevecektir. Caroline hayatta olduğu sürece bunun mümkün olmayacağını düşünürken zamanla oraya alışmaya başlar. Herkesle arkadaş olur, işini hemşireliği yapmaya başlar. Orada mutludur ve kocasına aşık olur. Çok geçmeden evliliği gerçek bir evlilik olur. Tabi ki sorunlar, kıskançlıklar olur ama Caroline Paul'un güneşi, dünyası, yıldızları haline gelir. Caroline ise yuvasını bulur yuvası Paul'un yanıdır.
İkili ve teyzeler harikaydı. Keyifli türünün güzel kitaplarından.

geri ileri