Ailemin Savrulan Külleri

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Ailemin Savrulan Külleri / Kim Vogel Sawyer
Başlarda çok güzel bir girişi olmasına rağmen kitabın ilerleyişinde çok hızlı ve eksik olan bi’şeyler vardı.Özellikle sonlarına doğru üç kardeşin yeniden birbirlerine kavuşmaları hiç beklediğim gibi olmadı.Yani nasıl desem ? Maelle’nin kız kardeşi Molly’i gördüğünde verdiği tepki o kadar tuhaftı ki 17 senedir birbirini görmeyen sanki onlar değil. Tamam belki şok etkisi var ama bence yazar o kısımlarda duyguları hissettirememiş. O yüzden kitaba pek sıcak bakmıyorum.Sonra çocukların geçmişlerini tam manası ile okuyamıyoruz.Özellikle Mattie’nin yaşadıkları çok kötü.Belki hemen 17 geçmeseydi biraz daha acı çektikleri kısımları okusaydık daha çok severdim.Kitabın okunamaz bir kitap olduğunu söyleyemem ama kurgu bakımından yazar sanki ilk kitabı olarak bunu yazmış gibi bir acemilik sezdim.Tabi herkesin kendi okuyup değerlendirmesinden yanayım. Zinhar ben hikayenin duygusal kısmının ağırlığını çok beğendim , o yüzden sonunda daha can alıcı bir kavuşma bekliyordum.Beklentilerim yüksek olduğundan kitap istediğim gibi etki etmedi.Yine de bu tür dramatik şeyler sevenler için gerçekten iç burkan kitaplardan birisi.Deneyin görün derim.Bu yazarın Umut Dolu Bir Kalp kitabı daha güzeldi. Bununda kötü olduğunu söylemiyorum fakat daha iyi / usta bir kurgu ile harika bir kitap olurmuş…
Maelle , Mattie ve Molly ailelerini bir yangın sırasında kaybeden 3 küçük kardeşlerdir.Aileleri ölünce kimseleri olmadığı için yetimhaneye verilirler ve oradan da Yetim Treni ile çocuk sahibi olmak isteyen ailelere evlatlık verilirler.Aralarından en küçükleri henüz birkaç aylık olan Molly zengin bir aile , en büyükleri Mealle içkici ama zanaat sahibi bir fotoğrafçı ve Mattie ise oğullarını yeni kaybetmiş bir aile tarafından alınırlar.Ayrılırlarken hepsi ailelerinden kendilerine kalan birkaç eşya alır ve ileride birbirlerini bulduklarında tanımak için saklamaya karar verirler.Aralarında en iyi durumda yetişen Molly(Isabelle) 17 sene sonra üvey ebeveynlerinin ölümüyle evlatlık olduğunu öğrenir ve üvey abisi tarafından evden kovulur.Mattie , yıllarca ablası Mealle’nin kendisine verdiği sözü tutmasını ve onu bulup korumasını bekler. Mealle ise 17 yıl boyunca kardeşlerini hiç unutmamış ve her gittiği yerde onlardan bir iz aramıştır… Hepsi bir şekilde ayrıldıkları kasabada kendilerine uzak yakın birkaç insan sayesinde buluşuyorlar ama hem aşık oluyor hem de birbirlerini arıyorlar.Ki bu kısımlarda bazen ‘’Yeter , buluşun be..!’’ dediğim yerler oldu.Hele ki Matt’in yaşadıklarını düşününce o çocuğa ailesinden başka kimse destek çıkamaz.Fakat yazar işi birazda aşkla harmanlamak istemiş bu yüzden kavuşmaları kız kardeşlerin aşık olduğu adamlarla çakışmalarından ve sürekli bir aksilikten nasip olmuyor. Tabi bir de Isabelle ve Mealle’nin sürekli karşılaşması ama o Aile İncili’ni Mealle’nin görememesi sorunu var. Oraları da çok uzatmış diye düşünüyorum.

7 puan

İçim kanayarak okudum ve sonunda ağladım ama sevdim :)

9 puan

Sen nasıl bir kitaptın öyle! Ağlamaktan helak oldum.

Aşkı meşki boşver, kardeşlik bağları bu kitabı mükkemmel yapmaya yetiyor da artıyor bile...

Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Profil Resmi
8 puan

son 10 sayfada gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Kardeşlik duygusunu çok güzel anlatmış yazar ve içindeki aşk vıcık vıcık olmayan bir aşk. özlediğimiz türden.. beğenerek okudum tavsiye ederim.

Profil Resmi
8 puan

Kitabı okurken hemen içine dalıveriyorsunuz. Yazarın karika anlatımı olayları tadına bırakması bence çok güzeldi. Dramı fazla olan bir kitap, yazar çok derinlere inseydi okuyucu içinde boğulabilirdi. O zamanın şartlarında yetim çocukların başlarına gelen olayları okurken resmen içim sızladı. Sonuda sevinçten ağladım. Mutlaka herkes okusun derim..Herşeyi tadında olan ve her yaş gurubunun okuyabileceği bir kiyap diye düşünüyorum.

10 puan

Yetim kalan 3 kardeşin farklı farklı ailelere evlatlık verilmesi ile başlayan kitap tahmin edilebileceği gibi onların kavuşması ile son buluyor. Okunması inanılmaz kolay bir kitap. Bir bölüm daha, bir bölüm daha diyerek elinizden bırakamayacaksınız.
Hikayenin geçtiği yıllar (1880-1910) benim okumayı sevdiğim yıllar. Sevginin ve kötülüğün saf olduğu... Kimden kötülüğün kimden iyiliğin geleceğinin anlaşılmasın günümüze göre çok daha kolay olduğu yıllar...
Sonlara yakın iki sayfanın, tüm kitap boyunca beklenen o iki sayfanın içimi nasıl sızlatıp gözlerimi doldurduğunu anlatamam. Sımsıcak bir romandı. Yazarın daha önceki kitabı da aynı tadı vermişti. Severek okudum ve aile üzerine bir kitap okumak isteyen herkese tavsiye edebilirim.

geri ileri