Aeden Bir Dünya Hikayesi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Çok akıcı ve bilgilendirici bir kitaptı, kurgu ve betimlemeleri çok hoştu; okurken resmen filmini çektim zihnimde. Çoğu okur bu kitabın ilk 100 küsür sayfasını okurken gezegene ayak uydurmakta zorlandığını söylemiş ben aksine Aeden gezegenini çok sevdim,gözlerimde canlandırdım her bir köşesini hatta Dünya'ya hiç karışmasın istedim hikaye. Aeden den önce Fİ Çİ Pİ serisini okumuştum ve Azra Kohen'in insanlığa bir şeyler katmak için çabaladığını sayfalarında görüyorum. Gelecekteki kitapları bekliyoruz.

10 puan

Akilah Azra Kohen'in kitaplarını severek okuyorum. Kitaplarının konusundan daha çok anlatım tarzını ve yaptığı göndermelerini seviyorum. ''Aeden'' masalımsı bir anlatımla kurguda olsa acı gerçeklerle dolu bir kitap. Kohen yine bu kitabında da yer yer göndermelerde bulunmuş. Özellikle ''kızlı erkekli'' kısmı çok hoşuma gitti. Aslında hepimiz dünyamızda hayvanlara, çocuklara neler yapıldığını çok iyi biliyoruz. Ama görmezden geliyoruz. Farkındalık kazanmak için herkesin okuyup bir şekilde harekete geçmesi için okunmalı.Tavsiye ederim.

Profil Resmi
9 puan

Annemin 'Ben bir haftada bitirdim sen de iste bir ayda okursun' diyerek verdiği ve benim 2 günde okuyup bitirdiğim bir kitap olmuştur.
Kitabın önsözünde de belirtildiği gibi güzel bir masal , Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim ki , yazarla aynı frekansta olduğumuzu gördüm. Eserde geçen bir çok konu benim de aklımdan geçirdiğim konulardı.
Kitabın sonunda sonraki kitabı 'Nakar'ın bir fragmanı var . Onu da merakla beklemekteyim.

6 puan

Bu kitabı okumam 2 ayımı aldı. Arada bir sürü kitap bitirdim ancak buna pek elim gitmedi. Sebebi de aşırı amatörce yazılmış olması. Devrik cümlelerle dolu ve anlatımı çok basit. Bu çaylaklık kokusu yüzünden de roman beni içine çekemedi. Neyse ki esaslı düşünceler vardı içinde de bitirmede ısrarcı davrandım.

Profil Resmi
5 puan

Insan dogulmaz.insan olunur.muhtesem bu kitap

10 puan

Tek kelime ile 'mükemmel'

4 puan

Kitap ile ilgili değerlendirmeme aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://ipeksiden.blogspot.com.tr/2017/11/aeden-akilah-azra-kohen.html

10 puan

bu kitabın üzerine ne okunur başka bilemiyorum..

Profil Resmi
10 puan

ilk yüz elli sayfa biraz ağır ilerliyor daha sonra kitap akıcı değişik bir kurgu yapmış yazar

6 puan

"Insan dogulmaz, insan olunur " !!
Ve bunun icin de, "insansi" olmaktan "insan" olmaya evrimlesmek, AEDEN de ki yasama ulasmak gerek. Bu da evrimlesmek, tekamul etmek ile oluyor...Yani, her bireyin once kendi icinde ki yasam enerjisine sahip cikmasi, sonra tum evrenin enerjisini korumasi gerekiyor.
Fi, Ci, ve Pi yi (ozellikle Pi yi) cok begenmistim. Heyecanli bir kurgunun icinde, "asil olunmasi gereken" i anlatiyor ve catlamaya hazir tohumlarin ic yolculuk ve mucdelelerini anlatiyordu, bu uclu.
Aeden"de de bir kurgu var tabii, Sonje ve Numi"nin Aeden"den dunyaya gelerek, bizlerin yani insansilarin "sifir" seviyede olduklarini kesfetmeleri ile baslayan seruvenlerini okuyoruz. Pi kadar beni etkilemese de, bir tekrar gibi gelse de, Azra Kohen okumak, ufkunu acar insanin ve dusundurur...

8 puan

Bu yazarın okudum ilk kitabı bir arkadaş tavsiyesi ile aldım bilim kurguyu da severim hani sonra okumaya başladım ama nasıl sıkıldım anlatamam başları fena sıktı. Sonra 100. sayfayı geçtikten sonra beni biraz içine almaya başladı. İlerledikçe ve hatta sona yaklaştıkça iyice içine girmeye başladım. Bundaki en büyük etkende yazarın bir hikaye altında vermek istediği fikirdi. Bir süre sonra hikayenin arkasında ki fikri görmeye başlıyorsunuz bu sizin düşünmenizi ve bazı soruları kendinize sormanızı sağlıyor. Ama sonunu beğenmedim çok basit bitiyor gibi geldi. Sanki geçiş eksik gibi yada ne bileyim anlatamıyorum. En iyisi okuyun siz karar verin

8 puan

Azra Kohen'in fi-çi-pi serisindeki düşüncelerini farklı bir hikaye ve kurguyla anlatan bir kitap. Diğer kitaplarını okuyanlar anlayacaktır. İnsanın kendisini geliştirmesine ve evrimini tamamlamasına dair bir kitap. Sıkıcı başlarken ikinci bölümden sonrası biraz heyecanlanan ve hikayeye dalan, sonlara doğru final sahnelerinin gerçekleşmesine rağmen finalde neler yaşandığının bilinemediği bir kitap. Kitabın sonunda Dinle Beni ve Nakar isimli kitapların geleceği yazıyor. Muhtemelen finali orada verecek. Yani bunu tamamlamak için diğer kitapları da okutturma hikayesi.
Bolca hayal ürünü içermesinin yanında bilimsel veriler ve çokça terim geçiyor. Epey bir açıklama var kitapta. Biimsel verilerin doğru olduğuna dair bir şeyler okudum ancak ne derece doğrudur bilemiyorum.
Özet olarak, söylediği doğrular olan, size birşeyler katabilecek bir kitap. Ama bütünüyle kabul edilmesi mümkün değil.

9 puan

Okudukça kendinizi ve çevreyi sorgulayacağınız iyi kurgulanmış akıcı düşündürücü.. Kısacası muhteşem bir kitap

Profil Resmi
6 puan

Sonje ve Numi gezegenimize farkli bir bakis acisi dunyayi kirleten ve yok eden insanoglunu elestiren ve insanlığın isterse neler yapabileceginin kaniti nitelikte telepati ve yapay zeka konusuna girilmis

Profil Resmi
10 puan

herkezin okuması gereken bir kitap

9 puan

İlk başlarda kitap beni içine çekmese de sonradan kurgu olmasına rağmen %90 ı gerçektir inancıyla okudum 😊😊 keşke filmi de çekilse..

10 puan

Yaşam enerjisine bu denli saygı duyan birilerinin var olduğunu bilmek...
Huzur vericiydi
Tek kelime ile muhteşem.

8 puan

Azra Kohen'in sıradışı romanlarından bir yenisi. Okurken düşündüren, gerçekten de böyle oluyor dediğimiz çok şey anlatmış kitabında. Günümüzdeki mevcut sistem çok iyi analiz edilmiş ve okuyucuya bir kurgu üzerinden çok güzel anlatılmış. Çevremizde olup bitenlere insanoğlunun çevresine verdiği zarara bir farkındalık oluşturması açısından mutlaka okunması ve okutulması gereken bir kitap.

7 puan

Ütopik bir dünyayı anlatma durumu hem yazar hem de okuyucu için zorlu bir deneyim. Buna ek olarak bilimsel terim ve bilgilerin dayandığı bir kurgusal yapıya sahip olmak ve bunu okuyucuya aktarabilmek gerçekten başarı. Azra Kohen’i bu konuda tebrik etmek lazım.

geri ileri