Açlık

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Eserde, yazarın gençlik yıllarında yazar olmak için verdi­ği mücadele etkileyici bir üslupla anlatılmaktadır.
Roman, aç­lığı en korkunç derecede yaşayan bir yazarın öyküsüdür. Aç­lık kahramanın fiziksel ve ruhsal durumunu derinden etkiler. Knut Hamsun, bu hâli Açlık adlı eserinde ustalıkla anlatmaktadır.

9 puan

Süper bir anlatım, süper bir kitap. Okurken ben acıktım resmen. Hatırladıkça tuhaf oluyorum.

10 puan

Kitabı okurken hiç durmadan bir şeyler yediğimi hatırlıyorum :) Açlık ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Sanki acıkan bendim.

11 yıl, 11 ay
10 puan

en az bi 10 yıl olmuştur kitabı okuyalı ama manası olmayan ya da her manaya gelen "kuboa" sözcüğü halen aklımda.

1 puan

3 kere okuma girişiminde bulunmama rağmen kendimi boğazlamadan üçünde de yarım bıraktım. Aşırı durağan ve kasvetli ilerliyordu yıllar önceydi bu dediğim şu gün okusam farklı olur mu bilmiyorum ama elime alabileceğimi sanmıyorum.

7 puan

Gazetelere makale yazıp para kazanmaya çalışan, mesleğe yeni adım atan birisi. Makale kabul edilince parasını alıyor, bir müddet bu parayla geçiniyor. Bittiğinde ise, diğer makalesi kabul edilene dek aç kalıyor. İşte kitap tamamen bu açlık anlarını anlatıyor. Hissettiklerini, yaptığı deli gibi hareketleri, ve karşılaştığı insanları. Aslında insanların çirkinliklerini de gözler önüne seriyor.

Kitapta kahramanın bazen aptalca gururundan ötürü eline geçen parayı ya da fırsatları tepmesi, çalışmayıp boş boş gezmesi -ki makaleleri yazabilmesi bile zor oluyor, çünkü kafayı toparlayamıyor- çok sinirime dokundu. Neyse ki kitabı sabırla okuyup bitirebildim.

Akıcı ve heyecanlı maceralardan hoşlanıyorsanız bu kitabı hiç okumayın derim. Psikolojik kitapları severlerdenseniz beğenebilirsiniz. Ben Behçet Necatigil çevirisini okudum, tavsiye ederim.

9 puan

Neden daha önce okumadım diye kendi kendime söylendiğim bi kitap. Değişik bi ruh haline sokuyor insanı. Çevirisi çok güzel.

9 puan

Umut, çaresizlik ve gurur bu kadar güzel işlenebilir. Behçet Necatigil'i tercümesi harika.

10 puan

Kitabı okurken açlığı tam anlamıyla hissedebiliyorsunuz. Anlatım yönünden de sade ve gayet akıcı bir kitap. Hiç durmayın, okuyun.

geri ileri