Abdullah Gül İle 12 Yıl

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Yakın tarih kitaplarını okumak hep hoşuma gitmiştir. Ahmet Sever'den daha profesyonel bir anlatım beklerdim. Kitap aceleye gelmiş sanırım. Kurgu, kronoloji başarısız. İyi bir editörün elinden geçmeli. Ancak yakın tarih ve siyasete ilgi duyanların okuması gereken bir kitap...

7 puan

Gazetecilerin yazdığı kitaplar kolay okunuyor ve bir bütünlük içinde oluyor. O nedenle okuması kolay. Bu kitabı okuma nedenim. Neden AK Parti camiasından aşırı tepki aldığını merak ettiğim içindi. Abdullah Gül'ü yumuşak üslubunu övdüğü, R. Tayyip Erdoğanın üslubunun yanında daha yumuşak kaldığı içinmiş.

3 puan

İYİ BİR HATIRAT KİTABINDA ÜÇ UNSUR

İyi bir hatırat kitabında üç unsurun olması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bunun bir anekdotlar yekunu olması değil, sürecin anlatılması... Bir olayı verip o olaydan hüküm çıkarmak değil, süreç içinde iniş çıkışların, çok olaylar yaşanır, bunların iyi anlatılması. İki, sahici olması. Yani selektif olmaması, 12, 15 yıl içerisinde yaşanmış binlerce olayın içinden bazılarını seçip, o da tek taraflı anlatım, test edilmesi mümkün olmayan bir anlatım. Karşı taraf yalanladığı anda çökecek olan bir anlatım. Yani bu devlet kayıtlarında geçen şeyler değil. Dolayısıyla muhatapta sahici olduğu intibasının uyanması lazım. Olayın içinde yer alan kişilerin genel kişilik özellikleriyle onun bağdaşması, aykırı düşmemesi lazım. Üçüncüsü de bu hatıratın gerçekten hatırat olduğu konusunda herkesi inandırması lazım. Yayınlanma zamanlaması, muhtevası, takdimi ile.
ÜÇ UNSUR DA YOK, CİDDİYE ALMIYORUM

Bu üç unsur olmadı mı ben o hatıratı ciddiye almam. Bu hatıratta bu üç unsur da yok. Süreç değil, bir anlatım olarak anekdotlar ve tek taraflı, bir kısmı da gerçeği yansıtmayan anekdotlar, selektif, insanların ruh halinin bütünüyle tek yönde seyretmesi mümkün değil. Zamanlaması itibarıyla da zaten üzerinde konuşulması gereken bir boyutu yok."

geri ileri