Abdülhamid Son Hükümdar

En Son Değerlendirmeler

10 puan

okay beyden mükemmel bir anlatım biçimi.bence en güzel böyle anlatılır son hükümdar

9 puan

Tek kelimeyle muhteşem...

Profil Resmi
8 puan

beğendiğim bir kitap

9 puan

o zamanın aynası güzel yansıtılmış.beğendim, okuması biraz zor ama öğretici bir kitap

Profil Resmi
8 puan

yine harika betimlemeleriyle bir solukta biten bir kitap

Profil Resmi
4 puan

Pek hoşuma gitmedi.

10 puan

Kitabın ilk yüz sayfasının dili ağır. Kitabın ilk yüz sayfası biraz ağır ve sıkıcı ilerliyor fakat sabredip okumaya devam ederseniz heyecan, merak ve hızlı gelişen olaylarla romanın bir parçası olup romanın içinde sürüklenip gidiyorsunuz.
Vatanını, milletini, kendinden ve tüm sevdiği insanlardan öncelikli tutan, üstün zekâsı ve dinine bağlılığıyla merhamet abidesi biri olan 2. Abdülhamid’i bize vatan haini, kızıl sultan olarak lanse edenlerin emellerine ulaşmak için her yolu deneyip bunda da başarılı olduklarını görmek ve tüm bu olaylara şahit olmak insanın yüreğini yakıyor.
Kendisine suikast girişiminde bulunan kişileri çok kısa bir sürede yakalatması, onları sarayına getirtip konuşmaları, Abdülhamid’in kendilerine yanlış tanıtıldığını anlamaları, suikastçıları affetmesi ve onları kendine bağlaması v.s. harika bir kurgu olmuş.
Romanı okurken olayların içinde yazar 2. Abdülhamid ve dönemi hakkında ayrıntılı bilgileri de okuyucuya ara ara veriyor.
Sosyalist bir suikastçının gözünden 2. Abdülhamid’in anlatılması farklı olmuş.
Kısacası haksız ithamlarla bugüne kadar karalanan bir Sultanın hayat hikayesi ve yaşadığı dönemdeki olayları roman tadında okuyup bilgilenmek isteyenler için güzel bir kitap.


geri ileri