Yeşil Süvari

Karigan Gladheon, başını büyük derde sokan bir okul kavgasından sonra eve doğru çıktığı uzun yolculuğu sırasında Yeşim Pelerin denen sık ormanlıkta geleceğiyle ilgili endişelerine boğulmuş bir halde yürürken, aniden çalıların arasından çılgın gibi dörtnala fırlayan bir atla karşılaşır; atın binicisi iki siyah okla sırtından vurulmuştur ve yerde zorlukla oturabilmektedir. Genç adam ormanın içinden geçen toprak yolda son nefesini vermeden önce, Karigana kendisinin kralın Yeşil Süvari olarak bilinen efsanevi habercilerinden biri olduğunu ve Kral Süvari olarak bilinen efsanevi habercilerinden biri olduğunu ve Kral Zacharyye ulaştırılması gereken, ölüm-kalım önemine sahip bir mesaj taşıdığını söyler. Kraigandan mesajı krala ulaştırmasını ister ve kesinlikle okumaması için uyarır; genç kız gönülsüz bir şekilde bu görevi kabul ettiğinde, haberci ona kılıcını vererek ülkesine karşı sevgisi için görevi yerine getirmeye ant içtirir. Görevinin sembolü olan altın kanatlı at rozetini Karigana verirken, onu büyük bir tehkileyle ilgili uyarır: Gölge adama dikkat et...Kariganın verdiği söz, hayatını sonsuza dek değiştirecektir. Kimliği belirsiz suikastçılar tarafından izlenerek sadece haberciden aldığı atın bildiği bir yoldan ilerleyerek ve ölen Yeşil Süvarinin hayaleti tarafından korunarak, kendisi de o efsanevi süvarilerden biri olur. Karmaşık büyülerle ve ölümcül tehlikelerle dolu bir dünyada kavrayamadığı güçler tarafından yönlendirilen Karigan, taşıdığı mesajı ondan almaya ve hedefine ulaşmasını engellemeye kararlı karanlık varlıklarla müthiş bir kovalamacanın içine dalar.

Karigan Gladheon, başını büyük derde sokan bir okul kavgasından sonra eve doğru çıktığı uzun yolculuğu sırasında Yeşim Pelerin denen sık ormanlıkta geleceğiyle ilgili endişelerine boğulmuş bir halde yürürken, aniden çalıların arasından çılgın gibi dörtnala fırlayan bir atla karşılaşır; atın binicisi iki siyah okla sırtından vurulmuştur ve yerde zorlukla oturabilmektedir. Genç adam ormanın içinden geçen toprak yolda son nefesini vermeden önce, Karigana kendisinin kralın Yeşil Süvari olarak bilinen efsanevi habercilerinden biri olduğunu ve Kral Süvari olarak bilinen efsanevi habercilerinden biri olduğunu ve Kral Zacharyye ulaştırılması gereken, ölüm-kalım önemine sahip bir mesaj taşıdığını söyler. Kraigandan mesajı krala ulaştırmasını ister ve kesinlikle okumaması için uyarır; genç kız gönülsüz bir şekilde bu görevi kabul ettiğinde, haberci ona kılıcını vererek ülkesine karşı sevgisi için görevi yerine getirmeye ant içtirir. Görevinin sembolü olan altın kanatlı at rozetini Karigana verirken, onu büyük bir tehkileyle ilgili uyarır: Gölge adama dikkat et...Kariganın verdiği söz, hayatını sonsuza dek değiştirecektir. Kimliği belirsiz suikastçılar tarafından izlenerek sadece haberciden aldığı atın bildiği bir yoldan ilerleyerek ve ölen Yeşil Süvarinin hayaleti tarafından korunarak, kendisi de o efsanevi süvarilerden biri olur. Karmaşık büyülerle ve ölümcül tehlikelerle dolu bir dünyada kavrayamadığı güçler tarafından yönlendirilen Karigan, taşıdığı mesajı ondan almaya ve hedefine u... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
1 puan

kitap önce güzel başlıyor fakat sonra iş çok sarpa sarıyor ve anlatış hiç iyi değil

9 puan

Okudum güzel bir kitaptı. Hoşumada gitti. Ama bu kitabın Ölüm oyunu kitabıyla farkı ne? Yani iksininde konusu aynı yazıyor. Acaba yazar sonradan adını değiştirip tekrardan mı bastırdı kitabı? Birde şöyle bir durum söz konusu, orjinal kitap aldım indirimden ama kapağı bambaşka, geçenlerde başka bir kitap aldım bir baktım kapakları aynı ve ikiside orjinal kitap. :D Kısacası kitabın kendisi konusundan daha karışık arkadaşlar. :D

7 puan

Güzel romandı. eksikler vardı ama bana ikincisi ve üçüncü romanda düzelecek hissi verdi

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Hikaye aynen arka kapakta yazılanlar şeklinde başlıyor ve sonrası olay döngüsü harika ilerliyor.Her satırı okurken heyecanınızı yenemiyorsunuz.Kitap gayet akıcı ve hoş. Olaylar birbirini kovalıyor.Karigan ı çok sevdim. Evin tek çocuğu annesi ölmüş babası tüccar biraz erkekvari ve gözü pek bir kız.Onada Yeşil Süvari olmak yakışır. Üstlendiği görevi tamamlayıp tamamlayamayacağını merak ediyor insan.Krala kurulan tuzak ve şifreli bir mektup. Olaylar hiçç bitmiyor.

Yazarın "Ölüm Oyunu" adlı kitabıyla aynı kitaptır kendisi ben serinin devamı sanıp almıştım neyseki değiştirebildim. Lütfen ama lütfen bu serinin devamı gelsin.Daha Kariganın görevi bitmedi ve Kral Zack i merak ediyorum.İkinci kitapta daha güzelmiş gibi geliyor bana..yayınevi sesimi duyunnn:))

10 yıl, 11 ay
7 puan

Anlatımı akıcı ve güzel bir kitaptı.

10 yıl, 10 ay
9 puan

Şu an kitabın resmine bakmayın:-) bu kitap sizi düşündüğünüzden daha çok etkileyecek, demedi demeyin...


Baskı Bilgileri

559 sayfa
Kalipso Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
6055422035

Diğer baskılar


Etiketler: fantastik

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

birilerianlatsin İlkind raindust Aks nuran34
10 kişi

Okumak İsteyenler

carmina
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski