Tesla - Anlaşılamamış Dahi

Bugün filmlere bile konu olan Yıldız Savaşlarının fikir babasının kim olduğunu biliyor musunuz?

Gezegenler arası iletişimin son derece önemli bir konu olduğuna inanıyorum, zira kesinlikle bir gün gelecek evrenin her yerinde dünyada olduğu gibi çalışan, acı çeken insanlar olduğu ve bunların evrende insan varoldukça sürecek bir kardeşliğin temelini attıkları görülecektir diyen Sırp asıllı Hırvatistan doğumlu ve ABD vatandaşı Nikola Tesla. Sıradan insanlar arasında adı bir Edison veya Marconi kadar bilinmese de ilgililerin çok iyi bildikleri bir isim olan Nikola Tesla gelmiş geçmiş en büyük mucitlerden biri, hatta birincisi olarak kabul ediliyor. Geliştirdiği alternatif akım sayesinde bugün ışıl ışıl aydınlanan kentlerde yaşadığımız Teslaya insanlık çok fazla şey borçlu. 20 Yüzyılın başında itibaren gerçekleştirdiği buluşların bazıları günlük yaşamımızda yer alırken, örneğin radyo veya patentini daha önce Marconinin aldığı telsiz gibi, bazıları üzerinde ise hala çalışmalar sürüyor. Yaptığı inanılmaz icatları ticari metalara dönüştürme çabasında olmadığı için çok büyük servetleri elinin tersiyle itmiş, hatta kimi buluşları başkaları tarafından sahiplenmiş, öldüğünde araştırma notları FBI tarafından alınarak bugün hala incelenmekte olduğu ileri sürülen Tesla, gerçekten de kendi zamanının çok önünde yaşamış ve yeterince anlaşılamamış bir bilim insanıdır. Onun akıllara durgunluk veren yaşam öyküsünü okurken yer yer öfkelenecek, yer yer hüzünlenecek, yer yer heyecanlanacak ve hiç kuşkusuz sonunda hayran olacaksınız...

Bugün filmlere bile konu olan Yıldız Savaşlarının fikir babasının kim olduğunu biliyor musunuz?

Gezegenler arası iletişimin son derece önemli bir konu olduğuna inanıyorum, zira kesinlikle bir gün gelecek evrenin her yerinde dünyada olduğu gibi çalışan, acı çeken insanlar olduğu ve bunların evrende insan varoldukça sürecek bir kardeşliğin temelini attıkları görülecektir diyen Sırp asıllı Hırvatistan doğumlu ve ABD vatandaşı Nikola Tesla. Sıradan insanlar arasında adı bir Edison veya Marconi kadar bilinmese de ilgililerin çok iyi bildikleri bir isim olan Nikola Tesla gelmiş geçmiş en büyük mucitlerden biri, hatta birincisi olarak kabul ediliyor. Geliştirdiği alternatif akım sayesinde bugün ışıl ışıl aydınlanan kentlerde yaşadığımız Teslaya insanlık çok fazla şey borçlu. 20 Yüzyılın başında itibaren gerçekleştirdiği buluşların bazıları günlük yaşamımızda yer alırken, örneğin radyo veya patentini daha önce Marconinin aldığı telsiz gibi, bazıları üzerinde ise hala çalışmalar sürüyor. Yaptığı inanılmaz icatları ticari metalara dönüştürme çabasında olmadığı için çok büyük servetleri elinin tersiyle itmiş, hatta kimi buluşları başkaları tarafından sahiplenmiş, öldüğünde araştırma notları FBI tarafından alınarak bugün hala incelenmekte olduğu ileri sürülen Tesla, gerçekten de kendi zamanının çok önünde yaşamış ve yeterince anlaşılamamış bir bilim insanıdır. Onun akıllara durgunluk veren yaşam öyküsünü okurken yer yer öfkelenecek, yer yer hüzünlenecek, yer yer heyecanlanacak ve hiç ... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

ediosonu bıçaklıyacağım

7 puan

Tesla'yı seviyorum, o bir deli..
Tesla'yı bize okullarda hiç öğretmediler. Onun adını ne yazık ki çok satan kitaplardan biri (Empati) sayesinde öğrendim. Tesla'yı tanımamak büyük bir eksiklik diye düşünüyorum.
Biyografik bir kitap, Tesla'nın sıradışı kişiliğini keşfedin derim.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Uzun zamandır bu kadar etkileneceğim bir biyografi okumamıştım. Akıcı dili ile yazar, üstün bir zekaya sahip Nikola Tesla'yı, yaşamını ve icatlarını basit bir şekilde anlatmayı başarabilmiş ve yaşadığı dönemin şartları çerçevesinde değerlendirebilmiştir. O günkü sosyo-ekonomik ve kültürel koşullar ile bugünkü koşulları da karşılaştırarak yaptığı yorumları da son derece yerinde ve dozunda buldum.
Konu ile ilgisi olmayan insanların dahi rahatlıkla anlayabilecekleri bir biyografi olduğunu düşünüyor ve hakkı verilememiş bir dehaya olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirebilmek açısından okunmasını herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

7 puan

Büyük mucitin hüzünlü,dramatik hayat hikayesi.İnsanlar tarafından anlaşılamamak mı yoksa insanlardan uzak bir hayat sürüp kendini insanlara yeterince anlatamamak mı? Sanırım her ikisini de yaşamış,ancak ne olursa olsun insanlığa büyük katkıları olduğu gerçeği de yadsınamaz kanımca.

7 puan

kitabın dili çok akıcı olmasa da Tesla gibi bir dehayi anlatıyor olduğu için okunuyor

6 puan

İlginç öykü sıkıcı anlatım.

Profil Resmi
9 puan

Tesla, benim gözümde, çoğu kendini mucit sananlardan daha mucit olan insan ve istediği hakkı yaşarken görmemiş büyük deha.Tasarladığı şeyleri sadece insanlık için yapmış ender kişilerden.

Profil Resmi
9 puan

Şu yorumu yazmamız bile bazı dehaların varlığı ile mümkün ama en başı çeken de Tesla olsa gerek. Zamanın ötesinde bir adamın hayat hikayesini anlatıyor. Okunuşu rahat, tavsiye ediyorum.

9 puan

Edison ile ilgili fikrimi değiştiren kitap:))

6 puan

Anlatım kötüydü. Yazar bence bu kitabı bilim adamları dışında birilerinin okuyacağını düşünememiş.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 286 sayfa
Haziran2002 tarihinde, Aykırı Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789758337408
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: popüler bilim

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Venus
1 kişi

Okumuşlar

hessenin yancısı metalbebek seismic Kitap Notları niçe
20 kişi

Okumak İsteyenler

negress haylazozan environmentalist cerenelitas Tuba Akar
26 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski