Tehlikeli Tuhaf Bir Macera-1: Ahşap Köprü

Crampton Kayası uzun yaz tatilini geçirmek için mükemmel bir yer gibi görünüyordu. Ama her zaman bunu mahvedecek bir şeyler vardır değil mi? Neden adadaki tüm köpekler üç bacaklı? Gerçekten de başıboş bir kurtadam mı var?
Ve korsanlar Stanley ile ne yapmak istiyorlar..?

Crampton Kayası uzun yaz tatilini geçirmek için mükemmel bir yer gibi görünüyordu. Ama her zaman bunu mahvedecek bir şeyler vardır değil mi? Neden adadaki tüm köpekler üç bacaklı? Gerçekten de başıboş bir kurtadam mı var?
Ve korsanlar Stanley ile ne yapmak istiyorlar..?


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
9 puan

Stanley Buggles, annesi ve üvey babasıyla sakin bir hayat yaşayan on bir yaşında bir çocuktur.Tek başına ormanda dolaşmaktan, ağaçlara çıkmaktan, hayvanları gözlemekten kitaplarda okuduğu yerlerin hayallerini kurmaktan hoşlanmaktadır.
Bir gün bir mektup alır. İçinde kocamadan bir anahtar vardır. Mektupta Crampton Rock’ta oturan amcasının öldüğü yazılıdır. Amcası Amiral Bartholomew Swift’in yaşamış olduğu Candlestick Hall, Stanley’ye kalmıştır ve işlemler için Crampton Rock’a gitmesi gerekmektedir. Stanley bu yolculuğun yaz tatili için güzel bir başlangıç olabileceğini düşünüp heyecanlanır.Uzun bir tren yolculuğundan sonra Crampton Rock’a varır. Onu, Candlestick Hall mülkünün kahyası bayan Carelli karşılar. Burası, bir ada üzerinde bulunan ve sadece deniz alçaldığında ulaşılabilen, çarpık ahşap evleri ve güzel kumsalıyla sakin bir balıkçı kasabasıdır. Kitaplarda hep isminden sözedilen “deniz”i ilk kez gören Stanley büyülenmiştir.
Candlestick Hall, ise Stanley’nin daha önce hiç görmediği eşyalarla, ölü deniz hayvanlarıyla, böcek ve kelebek koleksiyonlarıyla dolu çok büyük bir malikanedir. Stanley için en büyük merak konusu, amcasının neden öldüğüdür. Ancak bayan Carelli bu cevabı vermekten kaçınır. Sadece onu, hava karardığında dışarı çıkmaması gerektiği konusunda ısrarla uyarır. Gündüz gezilerinden birinde Stanley, korsan Randall Flynn, Bill Timbers ve Sharbait Jones ile tanışır. Çok geçmeden buranın sıradan bir balıkçı kasabası olmadığını anlayacaktır ve gün geçtikçe kafasını kurcalayan pek çok soru ortaya çıkacaktır. Amcası neden ölmüştür? Candlestick Hall’de gezinirken gördüğü camekanın içindeki balık gerçekten de konuşmuş mudur? Neden akşam vakti herkes çil yavrusu gibi evlerine dağılmakta ve sokakta kimse kalmamaktadır? Şekerlemeler satan William Cake’in geceleri kurtadama dönüştüğü doğru mudur? Neden kasabadaki tüm köpekler üç bacaklıdır?
Soruların cevabını bulmak için Stanley’nin bazı şeyleri göze alması gerekmektedir. Bunlardan biri de geceleri dışarı çıkmak olacaktır. Peşine düşen korsanlarla birlikte Stanley’yi pek çok macera beklemektedir.
Yazar, sürükleyici bir metni temiz, fazlalıklardan arındırılmış bir anlatımla ortaya koymuş. Anlatımdaki humanist bakış açısı, hikayenin başkişinin çevresine, doğaya, hayvanlara olan ilgisi kitabı etkileyici kılan bir nokta olmuş.
www.kirazinkitaplari.blogspot.com


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 184 sayfa
2009 tarihinde, Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9786051113234
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: çocuk kitapları

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Kitaplara Aşık Bir Kız kiraz'ın kitapları
2 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski