Tarih Türkler'de Başlar: Türk Dilinin Kökeni

Uygarlığın temelinde yazı vardır. Bugüne kadar bilinen gerçek, yazının Sümerler tarafından bulunduğu şeklinde idi. O nedenle, pek çok kitapta tarihin Sümerde başladığı ileri sürülür. Bu kitapta, ayrıntılarıyla okuyacağınız gibi, ortaya konan yeni tarih tezi11 ile tarihin Türklerde başladığı görülüyor.Tanınmış bilimadamımız Prof.Dr.Bozkurt Güvenç diyor ki: Batının Türklerle ilgili ve asıl afîedemediği husus şudur. Batı, 200-300 yıldan beri dünya tarihini yapmaktadır ve hep kazanmıştır dünyayla olan çatışmalarında.Türkler, yüzyıllarca Avrupanın gizli ya da açık saldırılarına hedef oldu. Bu saldırılar kimi zaman bilimsel kılıflara büründürüldü. Yabancılar bir film senaryosu gibi bizim için bir tarih senaryosu yazmışlar, kendi ülkelerinde bunu yürürlüğe koydukları gibi -ne yazık ki- Türkiyeye de kabu! ettirmişler...Sonuçta, öyle bir noktaya gelindi ki, Türkiye kendi tarihini yabancılardan öğrenir oldu. İşin ürkütücü yanı ise, onyıllarca bunun farkına bile varamamış olmamızdıLAncak, yakın zamanda görüldü ki, Batının önyargılı ve dayatmacı sözde bilimsel değerlendirmeleri eksik temeller üzerine oturuyor.Günümüzün siyasal gelişmelerini yönlendirmek isteyen Batılı güçler, bilime de politika karıştırılmasını sağlayarak, tarih yapanlara sâdık kalmayan tarih yazıcılarını öne çıkarmaya devam ediyor.Bu kitapta yer alan, karşı çıkanlar tarafından bile çürütülemeyen yeni tarih tezini, Batının Türkleri tarihsiz bırakma ve Türk Tarihinden kurtulma çabalarını, Türkiye üzerine oynanan oyunları, Türkleri sevmeyen Türkologları, Türk Tarihini yabancılardan öğrenmenin üzücü yanını, Türkiyedeki acınacak ilgisizliği, bilimsellik maskesiyle yapılan papağan eğitimi ve Oryantalizmin yıkıcı etkilerini büyük bir ilgiyle okuyacağınıza eminim.Böylece, Türklüğün medenî vasft güneş gibi doğacaktır diyen büyük Atatürkü daha iyi anlayacak ve Bu 2. Kurtuluş Savaşıdır diyen bilimadamlarına hak vereceksiniz.

Uygarlığın temelinde yazı vardır. Bugüne kadar bilinen gerçek, yazının Sümerler tarafından bulunduğu şeklinde idi. O nedenle, pek çok kitapta tarihin Sümerde başladığı ileri sürülür. Bu kitapta, ayrıntılarıyla okuyacağınız gibi, ortaya konan yeni tarih tezi11 ile tarihin Türklerde başladığı görülüyor.Tanınmış bilimadamımız Prof.Dr.Bozkurt Güvenç diyor ki: Batının Türklerle ilgili ve asıl afîedemediği husus şudur. Batı, 200-300 yıldan beri dünya tarihini yapmaktadır ve hep kazanmıştır dünyayla olan çatışmalarında.Türkler, yüzyıllarca Avrupanın gizli ya da açık saldırılarına hedef oldu. Bu saldırılar kimi zaman bilimsel kılıflara büründürüldü. Yabancılar bir film senaryosu gibi bizim için bir tarih senaryosu yazmışlar, kendi ülkelerinde bunu yürürlüğe koydukları gibi -ne yazık ki- Türkiyeye de kabu! ettirmişler...Sonuçta, öyle bir noktaya gelindi ki, Türkiye kendi tarihini yabancılardan öğrenir oldu. İşin ürkütücü yanı ise, onyıllarca bunun farkına bile varamamış olmamızdıLAncak, yakın zamanda görüldü ki, Batının önyargılı ve dayatmacı sözde bilimsel değerlendirmeleri eksik temeller üzerine oturuyor.Günümüzün siyasal gelişmelerini yönlendirmek isteyen Batılı güçler, bilime de politika karıştırılmasını sağlayarak, tarih yapanlara sâdık kalmayan tarih yazıcılarını öne çıkarmaya devam ediyor.Bu kitapta yer alan, karşı çıkanlar tarafından bile çürütülemeyen yeni tarih tezini, Batının Türkleri tarihsiz bırakma ve Türk Tarihinden kurtulma çabalarını, Türkiye üzerine oynanan oyunları,... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Kitap birkaç programın birleşiminden oluşuyor. Konukların birebir ne konuştularsa yazıya aktarılması şeklinde. Kitabı okurken sanki programı izliyormuşunuz gibi oluyor.
Kitap içeriğine gelirsek bilimsel olarak hiç bir geçerliliği yok. Kitapta kişiler arası geçen tartışmalarda kısır döngü içinde geçiyor. Ne yazık ki Kazım Mirşan'ın kendi tezini savunmasını çok yetersiz buldum. Okudum demek ile bu işler yürümüyor her işte olduğu gibi bu bilimde de bazı metodlar ile kanıtlanması gerekiyor bazı şeylerin. Ama yinede savundukları tezlerin bilim çevrelerince araştırılması gerekiyor. Bu konuda fikir sahibi olmak isteyen kişiler kitabı okuyabilir fakat hiçbir bilimsel bir veri bulamayacaklardır.


Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski