Sonsuz Karanlık (Gece Avcısı Dünyası, #2)


Chicagolu özel dedektif Kira Graceling, kulaklarını tıkayıp yürümeye devam etmeliydi. Fakat görev bilinci, şafak vakti bir depodan gelen acı inlemeleri duymazdan gelmesini engelledi. Kira aniden kendini, ancak en kötü kabuslarında görebileceği bir dünyanın içinde buldu. Bu dünyanın merkezinde de, hayattan artık hiçbir beklentisi olmayan, ölümsüzlerin nefes kesici efendisi Mencheres vardı. Kira ise hiç beklemediği bir anda ortaya çıkmıştı. Bu korkusuz, güzel insan, Mencheresi kurtarmak için ölüme meydan okuyacaktı. Mencheres, Kira için yanıp tutuşsa da, onu kendi dünyasında tutmak, Kiranın hayatını riske atmak anlamına gelecekti. Yine de her şeye rağmen, hayatının aşkını geri yollamaya gönlü elvermiyordu. Tehlike gittikçe yaklaşırken, Mencheres ya sevdiği kadını seçecekti, ya da kara büyüyle düşmanlarını yenmeye çalışırken son bir kez daha ölecekti...


Chicagolu özel dedektif Kira Graceling, kulaklarını tıkayıp yürümeye devam etmeliydi. Fakat görev bilinci, şafak vakti bir depodan gelen acı inlemeleri duymazdan gelmesini engelledi. Kira aniden kendini, ancak en kötü kabuslarında görebileceği bir dünyanın içinde buldu. Bu dünyanın merkezinde de, hayattan artık hiçbir beklentisi olmayan, ölümsüzlerin nefes kesici efendisi Mencheres vardı. Kira ise hiç beklemediği bir anda ortaya çıkmıştı. Bu korkusuz, güzel insan, Mencheresi kurtarmak için ölüme meydan okuyacaktı. Mencheres, Kira için yanıp tutuşsa da, onu kendi dünyasında tutmak, Kiranın hayatını riske atmak anlamına gelecekti. Yine de her şeye rağmen, hayatının aşkını geri yollamaya gönlü elvermiyordu. Tehlike gittikçe yaklaşırken, Mencheres ya sevdiği kadını seçecekti, ya da kara büyüyle düşmanlarını yenmeye çalışırken son bir kez daha ölecekti...


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Bu kitabı Jeaniene yazmış olamaz. Ben inanmıyorum. Yazarın açık ara okuduğum en kötü kitabıydı.

Merchandise pardon Mencheres (merchandise, ; ticaret yapmak, ticari mal anlamlarına geliyor. Bu kelimeyi duyunca aklıma hep Mencheres geliyor), sen de bir öl Allah aşkına! Yeminle işe yaramazın tekisin. Bizim tayfa ısrar etmese adam karısını da öldürmeyecekti zamanında. Tek bildiği "Ben geleceği görürüm ama siz geberseniz bile oynamam onunla, ne gördüysem o olur." dedi durdu kaç kitaptır. Ne güzel kitap başında ölüyordu bu dede.

Kitapta tek güzel şey Kira'ydı. Hayatımda okuduğum en kendinden emin kadındı. Her zor durumda kendini sakinleştirebileceği bir düşüncesi mutlaka vardı. Yine de Mercheres gibi biri olunca o bile kurtaramıyor kitabı. Yok ben bu çifti beğenmedim, Mencheres bu kızı hak etmiyor. Adam o kadar sıkıcı ki kitabı bile sıkıcılıktan öteye gitmedi. Sıfır aksiyon, sıfır akıcılık.

Kapak yine facia. Yalnız bize Mercheres diye gösterilen abi beni cidden korkutuyor (titreme)

Kitaba hak ettiğinden biraz yüksek puan vermemin sebebi Kira ve Vlad'dır.

http://belleninkutuphanesi.blogspot.com.tr/2016/06/sonsuz-karanlk-yorum.html

7 yıl, 9 ay
10 puan

Ne diyebilirim ki, MÜKEMMELDİ!!!!!

Kızıl Damla'da umduğumu bulamayınca bu kitaba hemen başlamamıştım. Ancak şimdi çok büyük bir hata yaptığımın bilincindeyim. İlk satırından son satırına kadar beğendiğim bir kitap oldu, ki uzun zamandır böyle olmamıştı :)

Kira'ya bayıldım! Gelmiş geçmiş en sağlam hatunlar içinde ilk 3'e girer bence :) Mencheres ise yine büyüklüğünü gösterdi.

Amma, bu ktiapta beni benden alan VLAD oldu :) Kesinlikle onun hikayesi de olsun istiyorum, hatta tek kitap değil serisi olsun istiyorum :) Bu arada Bones'a "sokak amelesi" demesine koptum :P

Bence gerek asıl, gerek yan seri olsun, bu kitap aralarında en iyisiydi. Bir kere konusu çok özgündü. Her sayfayı ayrı bir merakla okudum. Ay bayıldım işte, daha ne diyeyim :)

10 puan

Sonsuz Karanlik -Jeaniene Frost


Orijinal Adı Eternel Kiss Of Darkness Goodreads puanı 5/4,19

Ah bu Frost beni tam anlami ile kendine bagimli yapti..Okuduğum tüm kitaplarında hayranlığım daha da artıyor bu büyücü yazara..
Yan karakterlerin islendigi Kizil Damla'da Cat'in en samimi arkadaşı Dennis ve Spade'dan sonra 
Sonsuz Karanlıkta da vampirlerin piri ve Bones'un ustasi Mencheres'in hikayesi vardi..Binlerce yılın yükü vardı omuzlarında..
Ben bu macerayi daha cok begendim. Resmen hikayeye esir oldum.Benim puanım ise 10 üzerinden 10 veriyorum . Mencheres karısını kendisini çok sevmediğini bildiği halde adeta bile bile lades demişti..Çünkü onu çok seviyordu..Aşkta her yol mübahtır sözünü doğrular şekilde onu elde etmişti..Elde ederken de hile de yapmıştı..Ama karısı bunu öğrenince ona ve tebasına yok etmek için savaş açmıştı..Her tülü kötülüğü de yapmaya çalışmıştı..Bu yaptığı kötülüğe rağmen Mencheres karısının canını almaya eli varmamıştı..Onun yerine bu işi Bones yapmıştı..
Ama bu büyük vampiri bu son yaşadıkları adeta hayata küstümüştü ki bir de artık geleceği göremiyordu onun yerine hep karanlığı görür olmuştu...Onun gibi uzun yaşayan usta vampirlerin ve ustasınıda gitttiği intihara sürükleniyordu..Görevlerinin büyük bir kısmını da Bones'a devretmişti..Her na bu kararının uygulayabilirdi..
Bunu uygulamaya karar verdiği bir gece dedektif Kira Grdceling ile yollari kesisti.
Kira bu intihari bilmeden engellerken hic bilmedigi hayal bile edemedigi bir dünyanin icinde buldu kendini bu güzel dedektif...Olaylar onlari oyle birbirlerine bagladıki. Karanliğı Sonsuz ölümü bekleyen Mencheres icin tüm yaşam gücü Kira oldu. Ask onlari öyle cabuk sarmaladi ki birbirleri icin yapabildiklerine kendileri bile sasirdi.Birbirleri ile tamamlandıklarını hissettiler..Yazarın aşkı hissttirmedeki başarısı inanılmazdı..Veee Cok sürpriz bir konuk da vardi bu macerada..Muhtemel gelecek kitaptaki kahramanimiz Vlad'da bu hikayede ve Bones ile catişmaları izlenmeye degerdi.

Hala daha bu seriye başlamadıysaniz cok sey kaybediyorsunuz. 

11 yıl, 10 ay
10 puan

bu yazar ve seri MUHTEŞEM...mutlaka okunmalı

10 puan

Tek kelime ile süper.

10 puan

Mencheres ölümünün yaklaştığını düşünüyor çünkü geleceğe dair koca bir karanlık görüyor.Ama bu karanlık başka şeylere gebe:) Kira`yı sevmedim herşeyi çok kolay kabullendi.Bence daha iyi bir kadın karakter olabilirdi..

7 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2012/11/gece-avcs-dunyas-serisi-sonsuz-karanlk.html#more

Gece Avcısı Dünyası serisi, yazarın Gece Avcısı serisini yazarken okuyucuların isteği üzerine yazdığı bir yan seridir. Yan seri iki kitaptan oluşmakla birlikte ilk kitap Kızıl Damla (Spade ve Denise’nin hikayesi) ve ikinci kitap Sonsuz Karanlıktır.

Sonsuz Karanlık’ı ilk kitap olan Kızıl Damla’ya göre biraz daha vasat buldum. Hatta okuduğum diğer Jeaniene Frost kitapları (Gece Avcısı serisinin ilk dört kitabı) çok daha iyiydi. Mencheres’in hikayesinde aksiyon beklerken, daha çok aşk ön plandaydı. Diğer kitaplardan okuduğumuz çoğu vampirin atası olan Mencheres’in bu kadar duygusal bir kitapla anlatılması beni şaşıttrı.

Mencheres, dört bin yıllık vampir yaşamı boyunca bir çok olay görmüş, can almış, bazen kendine göre kötülük yapmış ve kötülük görmüştür. Geleceği görme özelliği olan Mencheres, artık bu özelliğini kaybetmiş ve ne zaman bu özelliğini kullanmaya çalışsa sadece koyu bir karanlık görmektedir. Bu karanlığı kendi ölümü olarak yorumlayan vampir kendi ölümünü kendisi hazırlamaktadır.

Kira, bazı sebeplerden dolayı polis olamayan özel dedektiflik yapan bir insandır. Bir gün işten eve dönerken eski bir depodan çığlıklar duyar ve yardım etmeye karar verir. Depoya girdiği an farkında olmadan Mencheres’in vampir dünyasına da girmiş olur. Kitabın ilk yarısı Kira ve Mencheres’in birbirini tanıması ve birkaç olayla durağan geçmektedir. Asıl olaylar Mencheres’in düşmanı olan Radjedef’in Kira’yı vampire çevrilmeye zorlaması ile başlamaktadır.

Kitapta ilgimi çeken şey yazarın Spade ve Ian’a yer vermemesi. Bones ve Cat ile karşılaşmak, hatta Vlad’in bile olayların içinde olmasını okumak güzelken, gözlerim diğer vampirlerimizi aradı. Özellikle favorim Spade’ in olmaması kitabı çok fazla beğenmememe etken oldu diyebiliriz.

Jeaaniene Frost umarım bir başka seride Ian’ın hayatını anlatır. Çapkın vampirin aşık olduğunu okumak güzel olurdu.

Bunların dışında Mencheres ve Kira’nın aşkını okumak güzeldi. Mecheres’in eski karısı Patra’dan sonra böyle aşık olabileceğini hiç tahmin etmezdim. Yazar kitapta Patra ve Mencheres arasındaki düşmanlığın sebeplerini ve Mencheres’in yaşamındaki merak edilen yerler hakkında da bilgi vermektedir.

Herkese keyifli okumalar!

10 puan

10 üzerinden 10. Daha güzel olamazdı. Menchereze bayıldımmm !!!

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Bones'un atası olan meşhur Mecheres'in hikayesi. Bu kitapta detay ve ayrıntıları ile Menceheres hakkında çok daha fazla bilgiye sahip oluyoruz. Ben çok keyifle okudum bu kitabı.
Gece avcısı serisinin 5.ve6.kitaplarına başlamadan önce mutlaka Kızıl Damla ve Sonsuz karaklık yan kitapçıklarını okumalısınız...

11 yıl, 11 ay
7 puan

bu kedicik serisinde en çok Mencheres merak ediyordum yazar muhteşem yazmış açıkçası kedicikle bones aşkına fark artırmış bile diyebilirim


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 440 sayfa
Ocak2012 tarihinde, Artemis Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-4560-41-7
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: fantastik kurgu

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

carmina hayriye NuRTeNcE Kayla_Oz DenizKızı
99 kişi

Okumak İsteyenler

Hanife Albayrak sercan çelik ezgi_sue sLn Seher
38 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski