Sırtlanların Yılı - Eski Mısır`da Bir Cinayet Romanı

Sırtlanların yılı, eski Mısırda, krallığın en görkemli olduğu dönemlerade geçen, merak uyandırıcı ve eşsiz bir cinayet romanı. Tarih boyunca saraydaki el yazmalarını inceleyen eski Mısırbilimciler, III. Ramsesin, entrika, hırs ve açgözlülük içeren gizemli ölümünü ve o dönemde sıkça rastlanan ama gizli tutulan ihtiras cinayetlerini araştırmaktadırlar. Sırtlanların Yılında, Brad Geagley bu olayı, neredeyse eski Mısırın çöküşüne sebep olan bu mücadeleyi ele alıyor ve bu uzak medeniyetin her bir parçası kadar büyüleyici olan hikayesini, bu zeminin üzerine kuruyor.Romanın ana kahramanı, sonradan Soruşturma Memurluğuna getirilen Semerket, alkoliği ve mevki sahibi olanlara karşı yaptığı pervasızca konuşmalarıyla ün salmış bir dedektiftir. Kendi problemleri içinde boğulan ve Eski Mısırın Sam Spadesi sayılan bu adamın, bazen tehlikeli sayılabilecek bir tutkusu vardır: gerçekleri ortaya çıkarmak. Perişan ve kendini kaybetmiş bir haldeyken, yetkililer tarafından, basit ve yaşlı bir rahibesinin, önemsiz gibi görünen cinayetini araştırmakla görevlendirilir.Beklenmedik bir gerçeği ortaya çıkarmak için derinlere indikçe, son büyük firavun III. Ramsesin hayatını ve krallığının varoluşunu tehdit eden, her yeri sarmış büyük bir yozlaşma ile karşılaşır. Daha da kötüsü, bu komployu ortaya çıkarmakla, kendi hayatından fazlasını ortaya koymak zorunda kalır çünkü çok sevdiği eski karısı Naia, Ramsesin krallığını yıkmak isteyenlerin tarafındadır ve sonunda Semerket, kendini, eski karısını ya da Mısırı kurtarmak arasında bir seçim yapmak zorunda bulunur.

Sırtlanların yılı, eski Mısırda, krallığın en görkemli olduğu dönemlerade geçen, merak uyandırıcı ve eşsiz bir cinayet romanı. Tarih boyunca saraydaki el yazmalarını inceleyen eski Mısırbilimciler, III. Ramsesin, entrika, hırs ve açgözlülük içeren gizemli ölümünü ve o dönemde sıkça rastlanan ama gizli tutulan ihtiras cinayetlerini araştırmaktadırlar. Sırtlanların Yılında, Brad Geagley bu olayı, neredeyse eski Mısırın çöküşüne sebep olan bu mücadeleyi ele alıyor ve bu uzak medeniyetin her bir parçası kadar büyüleyici olan hikayesini, bu zeminin üzerine kuruyor.Romanın ana kahramanı, sonradan Soruşturma Memurluğuna getirilen Semerket, alkoliği ve mevki sahibi olanlara karşı yaptığı pervasızca konuşmalarıyla ün salmış bir dedektiftir. Kendi problemleri içinde boğulan ve Eski Mısırın Sam Spadesi sayılan bu adamın, bazen tehlikeli sayılabilecek bir tutkusu vardır: gerçekleri ortaya çıkarmak. Perişan ve kendini kaybetmiş bir haldeyken, yetkililer tarafından, basit ve yaşlı bir rahibesinin, önemsiz gibi görünen cinayetini araştırmakla görevlendirilir.Beklenmedik bir gerçeği ortaya çıkarmak için derinlere indikçe, son büyük firavun III. Ramsesin hayatını ve krallığının varoluşunu tehdit eden, her yeri sarmış büyük bir yozlaşma ile karşılaşır. Daha da kötüsü, bu komployu ortaya çıkarmakla, kendi hayatından fazlasını ortaya koymak zorunda kalır çünkü çok sevdiği eski karısı Naia, Ramsesin krallığını yıkmak isteyenlerin tarafındadır ve sonunda Semerket, kendini, eski karısını ya da Mısı... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Bir yıl kadar önce okumuştum. Eski Mısır'da işlenen bir cinayetin ardından gelen olayları çözmek için soruşturma memurluğuna getirilen Semerket, oldukça aksi yaradılışlı, sivri dilli, alkolik ve pervasız biridir. Tek amacı vardı; yalnızca gerçekleri bulmak... İçine girdiği olaylarda zemin kaygan ve kaypaktır. Güzel bir çeviri, güzel bir basımla birleşmiş ve tarihi bir dönemde bir cinayette tanıklık etmek isteyenler için okunası bir kitap çıkmış ortaya.

11 yıl, 6 ay

Baskı Bilgileri

337 sayfa
2009 tarihinde, Abis tarafından yayınlandı


ISBN
9789750160493
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Sevgi06 Hüma Kandemir
2 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski