Şeytan Marka Giyer

Taşrada büyüyen ve hoş bir kız olan Andrea Sachs, Browndan mezun olur olmaz her genç kızın hayalinde yaşattığı bir iş bulur: Moda dünyasında en çok saygı gören ve en çok nefret edilen kadının -Miranda Priestly- asistanlığı.Şeytan Marka Giyer, bir zamanlar Vogue dergsinin ünlü Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintourun asistanı olan Lauren Weisbergerin kaleme aldığı eğlenceli bir roman. Lauren, kahramanı Andrea Sachs aracılığıyla, şöhreti dillere destan bir genel yayın yönetmeninin asistanlığını yapmanın nelere mal olduğunu eğlenceli bir kurgu ile anlatıyor. Runway derisinin Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestlyin asistanlığını yapmaya başlayan Andrea, bir anda kendini Prada, Armani, Versace dünyasında bulur. Çevresinde yaşamlarının tek amacı marka giyip kendileri ile ilgilenmek olan genç, güzel kadın ve erkekler vardır. Weisberger, romanında moda dergilerinde çalışanların yüzeysel dünyalarını gözler önüne serdiği gibi yönetim kadrolarındaki çalışma şekillerini de okurla paylaşıyor. Andreanın dramıÜniversiteden yeni mezun olanlar bir işe en alt basamaktan başlayarak yükseleceklerini bilirler. Ama hiçbiri patronlarının kuru temizlemeciden giysilerini alacaklarını, sabah sıcak sütlü kahvesini ayağına götüreceklerini, en son Harry Potter kitabının henüz satışa sunulmadan önce bir kopyasını patronunun eline ulaştırmak zorunda kalacaklarını, çocukları için dadı adayları ile görüşeceklerini akıllarının ucundan bile geçirmezler. Gülmece unsurlarıyla örülmüş Şeytan Marka Giyer komik, iğneleyici bir ‘dedikodu romanı.

Taşrada büyüyen ve hoş bir kız olan Andrea Sachs, Browndan mezun olur olmaz her genç kızın hayalinde yaşattığı bir iş bulur: Moda dünyasında en çok saygı gören ve en çok nefret edilen kadının -Miranda Priestly- asistanlığı.Şeytan Marka Giyer, bir zamanlar Vogue dergsinin ünlü Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintourun asistanı olan Lauren Weisbergerin kaleme aldığı eğlenceli bir roman. Lauren, kahramanı Andrea Sachs aracılığıyla, şöhreti dillere destan bir genel yayın yönetmeninin asistanlığını yapmanın nelere mal olduğunu eğlenceli bir kurgu ile anlatıyor. Runway derisinin Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestlyin asistanlığını yapmaya başlayan Andrea, bir anda kendini Prada, Armani, Versace dünyasında bulur. Çevresinde yaşamlarının tek amacı marka giyip kendileri ile ilgilenmek olan genç, güzel kadın ve erkekler vardır. Weisberger, romanında moda dergilerinde çalışanların yüzeysel dünyalarını gözler önüne serdiği gibi yönetim kadrolarındaki çalışma şekillerini de okurla paylaşıyor. Andreanın dramıÜniversiteden yeni mezun olanlar bir işe en alt basamaktan başlayarak yükseleceklerini bilirler. Ama hiçbiri patronlarının kuru temizlemeciden giysilerini alacaklarını, sabah sıcak sütlü kahvesini ayağına götüreceklerini, en son Harry Potter kitabının henüz satışa sunulmadan önce bir kopyasını patronunun eline ulaştırmak zorunda kalacaklarını, çocukları için dadı adayları ile görüşeceklerini akıllarının ucundan bile geçirmezler. Gülmece unsurlarıyla örülmüş Şeytan Marka Giyer komik, iğnel... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

filmini izlemedim ama kitabı çok ilgi çekici değildi bence.

11 yıl, 10 ay
10 puan

kitabı da filmi de on numara beş yıldız :)

Profil Resmi
6 puan

Eğlenceli, keyifle okudum.. Filmini de keyifle izlemiştim.. Romantik komedi tadında...

5 puan

Güzel Ama Biraz Sıkıcı Gibi Duruyor

8 puan

Güzel ve komik bir dizi olay yaşanıyor. Başrolün de güzel bir espiri anlayışı var. Ancak bir süre sonra artık olaylar çok fazla tekrarlandığı hissi veriyor. İnsan da normal olarak sıkılıyor. Filmini izlemek daha eğlenceli olabilir.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 527 sayfa
2008 tarihinde, Altın Kitaplar tarafından yayınlandı


ISBN
9789752104389
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: çağdaş roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Gzm Gdr
1 kişi

Okumuşlar

winnie_ist vilarant lolita peyruzhan kaktüs çiçeği
133 kişi

Okumak İsteyenler

delibu bernaodabasii Caramel akavaz Kelebeğin Hisleri
37 kişi

Takas Verenler

geceserzenişleri segerfani
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski