Seçme Hikâyeler

100 Temel Eserde yer alan usta yazar Sait Faik Abasıyanıkın, tüm öyküleri ve yazıları içinden özenle seçilmiş yirmi bir öykü Sait Faikten Seçme Öykülerde.Çocukların hayal dünyalarına denizin mavisini, balıkların pulların, martıların sesini, insan, tabiat ve hayvan sevgisini kısaca ...sevmekle başlayan her şeyi katan birbirinden güzel öyküler, Cem Kızıltuğun kaleminden yine birbirinden güzel görsellerle çocukların dünyasında hayat buluyor.TadımlıkDiş ve Diş Ağrısı Nedir Bilmeyen AdamDoğuştan gözleri görmeyenler olur. Doğuştan sağır ve dilsizler olur. Doğuştan ayaksızlar, kulaksızlar da belki görülmüştür. Doğuştan dişsiz adam olur mu? Olmaz olur mu? Hepimiz dişsiz doğduk. Dişlerimiz sonradan çıkmıştır diyeceksiniz. Öyle ise, doğduğu gibi dişsiz kalan adam bulunur mu? diye sorsam; Olur mu öyle adam da? dersiniz. İşte size böyle bir adam: Bay Ferit Yazgan.Kendisi; Doğuştan dişsizim diyor. Doğru değil bu. Doğduğum gibi dişsizim demesi lazım. Ayaklarımız için, bir cihetten doğru, bir cihetten yanlış, sonradan çıkmalar, deriz. Asıl dişlerimiz sonradan çıkmadır.Doğduğumuz gün seyrek de olsa yumuşacık saçlarımız vardır. Ama ağzımız kuş ağzı, canavar olmayan balık ağzı gibidir. Dostum Bay Ferit Yazgan dudaklarını aralayıp da ağzını gösterdiği zaman insan şaşıp kalıyor. Onun uzunca çenesiyle, bir tek kılı ağarmamış kara bıyıklarının arasında insan inci gibi pırıl pırıl, hafifçe sarıya bakan sağlam, kuvvetli dişler beklerken kıpkırmızı bir çukur, diş yerine de sanki naylondan yapılmış ince bir kırmızı çizgi görüyor.

100 Temel Eserde yer alan usta yazar Sait Faik Abasıyanıkın, tüm öyküleri ve yazıları içinden özenle seçilmiş yirmi bir öykü Sait Faikten Seçme Öykülerde.Çocukların hayal dünyalarına denizin mavisini, balıkların pulların, martıların sesini, insan, tabiat ve hayvan sevgisini kısaca ...sevmekle başlayan her şeyi katan birbirinden güzel öyküler, Cem Kızıltuğun kaleminden yine birbirinden güzel görsellerle çocukların dünyasında hayat buluyor.TadımlıkDiş ve Diş Ağrısı Nedir Bilmeyen AdamDoğuştan gözleri görmeyenler olur. Doğuştan sağır ve dilsizler olur. Doğuştan ayaksızlar, kulaksızlar da belki görülmüştür. Doğuştan dişsiz adam olur mu? Olmaz olur mu? Hepimiz dişsiz doğduk. Dişlerimiz sonradan çıkmıştır diyeceksiniz. Öyle ise, doğduğu gibi dişsiz kalan adam bulunur mu? diye sorsam; Olur mu öyle adam da? dersiniz. İşte size böyle bir adam: Bay Ferit Yazgan.Kendisi; Doğuştan dişsizim diyor. Doğru değil bu. Doğduğum gibi dişsizim demesi lazım. Ayaklarımız için, bir cihetten doğru, bir cihetten yanlış, sonradan çıkmalar, deriz. Asıl dişlerimiz sonradan çıkmadır.Doğduğumuz gün seyrek de olsa yumuşacık saçlarımız vardır. Ama ağzımız kuş ağzı, canavar olmayan balık ağzı gibidir. Dostum Bay Ferit Yazgan dudaklarını aralayıp da ağzını gösterdiği zaman insan şaşıp kalıyor. Onun uzunca çenesiyle, bir tek kılı ağarmamış kara bıyıklarının arasında insan inci gibi pırıl pırıl, hafifçe sarıya bakan sağlam, kuvvetli dişler beklerken kıpkırmızı bir çukur, diş yerine de sanki naylondan yapılmış in... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
10 puan

sait'i pek severim. faik de en az onun kadar hümanisttir. ara sıra anlaşamasalar da ben onların aralarını bulmasını bilirim. her nevi kitabını da başucuma asarım.

Profil Resmi
9 puan

çok sevdim.. yazarın okuduğum ilk kitabı ve dilini çok çok beğendim.. başucu kitabımdı.. ara ara açıp bir hikaye okuyup kapatıyordum.. insana, hayata, dünyaya, yaşadıklarımıza, yaşayacaklarımıza kısacası her şeye dair sade bir dille anlatılmış çok güzel bir kitaptı.. şimdi sıra diğer kitaplarında :')

7 puan

Öykü ustası Sait Faik'in denizle ilgili seçme hikayeleri. Değişik anlatımı ve hayal gücüyle herkese tavsiye ederim.

9 puan

Güzel, kısa hikayeler var. Öneriye ihtiyacı yok zaten. Kısa sürede keyifle okuyacağınız bir kitap.

7 puan

Sait Faik’in ağırlıkla adada geçen öykülerinden bir derleme. İnsanları gözlemleme gücüyle, yalnızlığının hırçınlığı her hikayede kendini hissettiriyor. Yalın ve alttan alta sivri diliyle içini dökerken, döneme dair oldukça canlı ve birebir sokaktan resimler çiziyor adeta.


Baskı Bilgileri

123 sayfa


ISBN
9789750809996

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

zeynepsena nebiye.
2 kişi

Okumuşlar

*çalıkuşu* Sena Karanfil medi3 sakacisey ggizaa
42 kişi

Okumak İsteyenler

blackred şevvalgözde TugbaunaL Secura Oziozz
5 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski