Sarı Paşam

Sarı Paşa, yirminci yüzyılın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürkün psikolojik ve düşünsel köklerine yapılan derin ve büyülü bir yolculuğun gerçek hikayesidir. 1800lü yılların sonudur. Osmanlı İmparatorluğu, emperyalist bir kuşatmayla çevrilmiştir. İstanbulda Sultan II. Abdülhamit nefes aldırmayan bir istibdat düzeniyle tüm dizginleri ele geçirmeye çalışmaktadır. Selanikte vatansever, özgürlükçü subaylar gizli bir cemiyet kurmuş, ihtilal hazırlığı yapmaktadır. Jön Türkler Avrupada çalışmalarını sürdürmekte, İttihatçı fedailer içeride kan dökmeye devam etmektedir. Mustafa Kemal, bir taraftan geleceğini hazırlarken diğer taraftan vatan ve hürriyet mücadelesi vermekte, bazen de aşk acısıyla yanmaktadır.Bu kitap sizi geçmişte bir yolculuğa çıkaracak: Önce Mustafa Kemali tanıyacaksınız bu yolculukta; hiç bilinmeyen özelliklerini öğreneceksiniz. Gerçekleşecek çocukluk düşlerine tanık olacaksınız. Onunla Manastır, Selanik, Şam ve İstanbul arasında gidip geleceksiniz. Sonra Jön Türkler ve İttihatçılarla tanışacaksınız: Enver, Talat ve Mithat Şükrüyle Selanikin arka sokaklarından bir evde yapılan vatan ve hürriyet konulu gizli toplantılara kulak misafiri olacaksınız. Teğmen Atıf ve Yakup Cemille silahların gölgesinde çatışmaya girecek, icabında yarıp çıkacaksınız. Ve sonra Sultan II. Abdülhamiti tanıyacaksınız; Padişahın gizli dünyasının kapılarını ardına kadar aralayacak, duygularını, düşüncelerini, kaygılarını, korkularını, doğrularını ve yanlışlarını öğreneceksiniz. Yıldız Sarayının büyük salonunda Padişahla diz dize oturup konuşacaksınız. Sarı Paşa, Osmanlının son dönem buhranlarını, kelle koltukta vatan ve hürriyet mücadelesi veren genç bir kuşağın değişim sancılarını ve bu ortamda büyüyüp olgunlaşan Mustafa Kemal Atatürkü anlatmaktadır.

Sarı Paşa, yirminci yüzyılın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürkün psikolojik ve düşünsel köklerine yapılan derin ve büyülü bir yolculuğun gerçek hikayesidir. 1800lü yılların sonudur. Osmanlı İmparatorluğu, emperyalist bir kuşatmayla çevrilmiştir. İstanbulda Sultan II. Abdülhamit nefes aldırmayan bir istibdat düzeniyle tüm dizginleri ele geçirmeye çalışmaktadır. Selanikte vatansever, özgürlükçü subaylar gizli bir cemiyet kurmuş, ihtilal hazırlığı yapmaktadır. Jön Türkler Avrupada çalışmalarını sürdürmekte, İttihatçı fedailer içeride kan dökmeye devam etmektedir. Mustafa Kemal, bir taraftan geleceğini hazırlarken diğer taraftan vatan ve hürriyet mücadelesi vermekte, bazen de aşk acısıyla yanmaktadır.Bu kitap sizi geçmişte bir yolculuğa çıkaracak: Önce Mustafa Kemali tanıyacaksınız bu yolculukta; hiç bilinmeyen özelliklerini öğreneceksiniz. Gerçekleşecek çocukluk düşlerine tanık olacaksınız. Onunla Manastır, Selanik, Şam ve İstanbul arasında gidip geleceksiniz. Sonra Jön Türkler ve İttihatçılarla tanışacaksınız: Enver, Talat ve Mithat Şükrüyle Selanikin arka sokaklarından bir evde yapılan vatan ve hürriyet konulu gizli toplantılara kulak misafiri olacaksınız. Teğmen Atıf ve Yakup Cemille silahların gölgesinde çatışmaya girecek, icabında yarıp çıkacaksınız. Ve sonra Sultan II. Abdülhamiti tanıyacaksınız; Padişahın gizli dünyasının kapılarını ardına kadar aralayacak, duygularını, düşüncelerini, kaygılarını, korkularını, doğrularını ve yanlışlarını öğreneceksiniz. Yıldız Sar... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Atatürk'ün doğumundan ikinci meşrutiyetin ilanına kadar olan sürede geçen güzel bir roman olmuş. Diğer romanlardan farkı ise direk tarihi bilgiler vermesi anlatımın içinde. Çevrede gelişen olaylara güzel değinilmiş ittihatçılar, padişah ve o dönemdeki olaylara güzel değinilmiş. Kitap rahat okunuyor ve sıkıcı değil onca olay geçse de ama dediğim gibi diğer romanlar gibi değil. Tarihi içeriği de yoğun.

Profil Resmi
9 puan

Gerçekler, hakikat, doğruları anlatan güzel kurgulu gizli bilgileri veren muhteşem okunması gereken bir kitap.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, Tarih > Türk-Osmanlı , 464 sayfa
Ekim2006 tarihinde, TRUVA YAYINLARI tarafından yayınlandı


ISBN
9944-975-50-8
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: tarih

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Burculha nhn Neees_ NANDA cumhursafak
5 kişi

Okumak İsteyenler

doganozmurat hulyami Fatih Rabiaberber Serpil Aybirdi
8 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski