Saklı Düşler

Etkileyici bir görünüme sahip Lord Alex Trevegne şöhreti tüm ülkeye yayılmış bir hovardadır. Elysia ise güzel; güzel olduğu kadar da talihsiz. Ancak bir gün kaderin ona hazırladığı oyundan sıyrılmaya karar verdiğinde her şey değişir.
Alex ve Elysia dönülmez bir uçurumun kenarında, bir skandalın eşiğinde karşılaşınca Alex onu kanatlarının altına alır. Ancak ona ruhen de bedenen de sahip olabilmesi için en çetrefilli yolları aşması gerekecektir.
Kesişen arzularının şiddetli çalkantısından, şimdiye dek yazılmış en güzel aşk hikayelerinden biri doğar ve nihayet ikiz tutkuları alev alev yanan bir denizin çağlayan dalgalarında birbirine karışır.

Etkileyici bir görünüme sahip Lord Alex Trevegne şöhreti tüm ülkeye yayılmış bir hovardadır. Elysia ise güzel; güzel olduğu kadar da talihsiz. Ancak bir gün kaderin ona hazırladığı oyundan sıyrılmaya karar verdiğinde her şey değişir.
Alex ve Elysia dönülmez bir uçurumun kenarında, bir skandalın eşiğinde karşılaşınca Alex onu kanatlarının altına alır. Ancak ona ruhen de bedenen de sahip olabilmesi için en çetrefilli yolları aşması gerekecektir.
Kesişen arzularının şiddetli çalkantısından, şimdiye dek yazılmış en güzel aşk hikayelerinden biri doğar ve nihayet ikiz tutkuları alev alev yanan bir denizin çağlayan dalgalarında birbirine karışır.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

İlk başlarda bana biraz kül kedisi masalını hatırlatsada sonradan iyi toparladı.Başlarda sıkıldığımıda itiraf etmem lazım taki Alex ve Elysia'nın karşılaşmalarına kadar ki buda bi 100 150 sayfa demekO kısımlarda bayağı sıkıldım ama genel itibari ile kitap benim hoşuma gitti.Karşılaşmalarından sonrasını zevkle okudumHiç tahmin etmediğim olaylar oldu.Özellikle kaçakçılık işinin altından çıkan kişiyi hiç ama hiç tahmin etmemiştim.Benim için süpriz oldu.

Alex'in eski metresine uyuz oldum.Ama kızımız lafı gediğine iyi koydu wallaBirde historicallarda genelde pek rastlanmayan birşey dikkatimi çekti.Cinsel içerik neredeyse yok gibi bişeydi

Kısacası kitabı beğenerek sıkılmadan bitirdim.Tavsiye ettiğim kitaplar arasında yerini aldı.Başlarda biraz sıkılabilirsiniz ama dayanın

Profil Resmi
7 puan

Alex Trevegne: Zengin, ukala, gününü gün eden, umarsız ve kendi zevklerine herşeyden fazla önem veren bir erkek karakter var karşımızda. Okuyucuda ara ara ağzını burnunu kırma isteği uyandırsa da genel olarak karşımızda iyi bir adam var :D Olaylara her zaman kendi bakış açısından bakması çoğunlukla ortalığı karıştırsa da bayan karakterimizin cazibesine karşı koyamıyor.

Elysia Demarice: Ailesini kaybetmesiyle annesinin üvey kızkardeşinin evinde deyim yerindeyse 'Külkedisi' misali yaşayan genç kızımız, teyzesinin onu yaşlı bir adamla evlendirme niyetini görünce evden kaçıyor. Tabii ki kızımız ile lordumuzun karşılaşması kaçınılmaz olarak gerçekleşiyor :)

Detaylara inildiğinde birçok konu boşluğu bulunan, içinde ölü-kayıp bir ağabey, gizemli bir silahtar ve intikam almak isteyen bir karakterde eklenince kitabın konusu zaten ortaya çıkıyor.

Birkaç noktada konu boşlukları, yani demek istediğim anlatımdan kaynaklanan boşluklar beni bile rahatsız etti. Ama bu kitabın okunmayacağı anlamına gelmez. Aksine karakterler arasındaki atışma ve klasik inatlaşma diyalogları çok güzel ve orjinaldi. Birkaç diyalog beni oldukça güldürdü bile :)

Yayınevi yazarın diğer kitaplarını yayınlar mı bilemiyorum ama eğer yayınlansa almakta tereddüt edilmeyecek bir yazar. Ufak bir araştırma yapınca yazar Laurie McBain'in sadece 1975-1985 yılları arası yedi roman yayınladığını, babasının desteğiyle başladığı roman yazmayı, babasının vefatının ardından emekli olarak bıraktığını öğrendim. Ayrıca yazarın yayınladığı ilk iki romanı (bunlardan biriside Saklı Düşler) dünya üzerinde bir milyon kopyayla satılmış. Diğer kitaplarını da raflarda görmek isterim.

Profil Resmi
5 puan

çok fazla aşk kitabı okumayı sevmem yapmacık karakterlerle saçma sapan entrikalarla dolu gibi geliyo bana çoğu aşk kitabı
bu kitapta başta biraz sıktı ama daha sonra severek okudum :)

8 puan

konu içinde konu ilgin ve keskin geçişlerle dolu aşk sınavı

10 yıl, 10 ay
10 puan

Elysia Demarice'nin anne ve babası devrilen faytonlarının altında kalıp ölmüştür. Bir gün sonra da İngiltere donanmasında subay olan abisinin denizde kaybolup öldüğü haberi gelmiştir. Bir hafta içinde de annesinin üvey kız kardeşi gelip borçlarını ödemek için tüm mallarını satmış oda teyzesi ile yaşamaya başlamıştır. Zalim teyzesi ile zorlu iki yıl geçirmiştir.Kaldığı yerde kıyafetleri de kötü durumdadır. Sürekli ev işleri yapmış, köle gibi çalışıp,hor görülmüştür. Buna daha fazla dayanamayacağını düşünürken teyzesi onu üç kızı olan,neredeyse babası yaşında olan şövalye silahtarı ile evlendirmek ister. Bunu intikam için yapar.Evlenmek istediği adam Elysia'nın annesine aşık olunca ikiliden yıllarca nefret etmiş ve intikamını kızlarını bulaşıkçı kız haline getirip bulduğu kötü adayla evlendirerek almaya karar vermiştir. Elysia'da bunu kabul etmez ve evden kaçar. Yolu St.Fleur Markisi Alexander Trevegne ile kesişir.

Alex kayıtsız,kibirli,kaba,çapkın,herkesin çekindiği,aşka inanmayan biridir. Kaldığı hana gelen Elysia ilgisini çeker ama karşılaştıkları anda atışmaya başlarlar.Hatta Elysia bu kibirli markiden nefret eder.Gece markinin yanında ki adamın odasına gönderdiği romu içer ve sabah kendisini çıplak bir halde marki ile yatakta bulur. Alex'in de bu durumdan haberi yoktur birde o halde yakalanırlar. İntikam için ikiliye ilaçlı romdan içirilmiştir. Alex Londra'ya gidip iş arayacak olan Elysia'nın gitmesine izin vermez. Zaten evlenme düşüncesi vardır. Elysia'nın akrabası yoktur,ona varis verebilir üstelik güzeldir de. Sonunda Elysia'ı da ikna eder ve ona kaçma fırsatı vermeden evlenirler.

Evlilikleri çok iyi başlamaz. Alex önce karısını görmezden gelir,zalimce konuşur,evdekiler de dahil herkese kükrer. Elysia'da farklı bir durumda değil sivri dilli hallerinden kocası sürekli nasibini alır. Emirlerinin yerine getirilmesine alışkın olan kocasının isteklerine karşı gelir. Araları bir iyi bir kötü şekilde devam eder. Birde ülkesine ihanet eden bir hain ve casusluk,kaçakçılık durumu var. Bu mesele Elysia'nın ölen kardeşinin ortaya çıkması,Alex'in onu karısının sevgilisi sanması bu yüzden aralarının iyice açılması, eski sevgili ile kıskandırma durumları,ikilinin hayranları,kıskançlık durumları,Elysia'nın başına gelen yaralanma,kaçırılma olayları sonunda gelen aşkla kitap bitiyor.

Kitap sıkıcı başladı ikilinin hayatları fazla uzun tutulmuştu ama bir araya geldikten sonra hemen aktı kitap. Bazı kısımlar çok detaylı hatta tüm karakterlerinin hayatlarından ve düşüncelerinden kesitler var. Kitapta yok yok her türlü olay ve karakter mevcut. Teyzenin de ortaya çıkıp bir karmaşanın da ondan geleceğini düşündüm ama olmadı.
İkilinin atışmaları,inatlaşmaları bu bölümler çok keyifliydi. Severek okudum.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 332 sayfa
Mayıs2011 tarihinde, Koridor Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9786054188789

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

dide
1 kişi

Okumuşlar

Serap_Köksal şahende GLY KeskinBilik Sevgi06
66 kişi

Okumak İsteyenler

hulyami hayriye Canan zeeyneep sydney
12 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski