Nefret Tohumu

Mississippi, Natchezdeyiz...Lise son sınıfların parlayan yıldızı, Harvard bursu kazanan, güzeller güzeli Kate Townsend nehirde boğulmuştu. Ölümü Natchez halkının önde gelenlerinden biriyle bağlantılıydı: Herkesin sevdiği, saygı duyduğu Dr. Drew Elliott. Bu olaydan en çok etkilenenlerden biri de Drewun en yakın dostu, kararlı ve çalışkan Penn Cagedi. Drew Elliott da aslen avukat olan arkadaşından yardım istedi.Penn, soruşturmasını devam ettirirken Drew hakkında, Kate hakkında, kasaba hakkında ve kendisi hakkında öyle gerçekleri keşfedecekti ki toplumsal değerlere olan yaklaşımı da değişmek durumunda kalacaktı.Greg Iles dendi mi orada şöyle bir durur, dikkat kesilirim. Nitekim Nefret Tohumunun karşısında da hayranlıkla eğiliyorum. Heyecandan birkaç gece doğru dürüst uyuyamadığımı da itiraf ediyorum. Stephen KingGreg Iles adı kaliteli gerilim, psikolojik dram ve yüksek doz macera anlamına geliyor. Nefret Tohumu müthiş bir roman, Iles ise taktir ettiğim, müthiş bir yazar.John GrishamMississippi Nehri yakınlarında, genç bir kızın çıplak cesedi bulununca bütün Natchez ahalisi adeta şoka girdi. Ancak hiçbiri avukat-yazar Penn Cageden daha fazla şaşıramazdı. En yakın dostu Dr. Drew Elliottın, çocuğu yaşındaki bu kızla tutkulu bir ilişkisi olduğunu ve cinayetle suçlanabileceğini öğrendiğinde kafası allak bullak olacaktı.Dışarıdan bakıldığında Kate Townsend, bir cinayete kurban gideceği düşünülebilecek en son kızdı. Başarılı bir öğrenci ve atletti, Harvarda kabul edilmişti, kasabanın gururu ve umuduydu. Ancak tıpkı okulu ve kasabası gibi, Katein de gizli bir yaşantısı daha vardı.Penn, Drewun savunmasını üstlendi. Fakat daha işe koyulamadan her iki adam da tehlikeli bir şantaj ve şiddet ağının içine çekildi. Drew ise hiç de masum olmayan bir adam portresi çiziyordu ve Penn bir yerden sonra dostundan şüphe edip kendi yolunu bulmaya karar verdi.Ancak işin en sivri yanı beyaz bir adamı Mississippide idama gönderme hayalleriyle yanıp tutuşan siyahi savcı Shad Johnsondı ve Drew, Shadin emriyle hapse atıldığında polis Katein katilini aramayı bıraktı. Pennin arkadaşının hayatını kurtarabilmek için tek seçeneği vardı. Katein gerçek katilini ortaya çıkarmak.

Mississippi, Natchezdeyiz...Lise son sınıfların parlayan yıldızı, Harvard bursu kazanan, güzeller güzeli Kate Townsend nehirde boğulmuştu. Ölümü Natchez halkının önde gelenlerinden biriyle bağlantılıydı: Herkesin sevdiği, saygı duyduğu Dr. Drew Elliott. Bu olaydan en çok etkilenenlerden biri de Drewun en yakın dostu, kararlı ve çalışkan Penn Cagedi. Drew Elliott da aslen avukat olan arkadaşından yardım istedi.Penn, soruşturmasını devam ettirirken Drew hakkında, Kate hakkında, kasaba hakkında ve kendisi hakkında öyle gerçekleri keşfedecekti ki toplumsal değerlere olan yaklaşımı da değişmek durumunda kalacaktı.Greg Iles dendi mi orada şöyle bir durur, dikkat kesilirim. Nitekim Nefret Tohumunun karşısında da hayranlıkla eğiliyorum. Heyecandan birkaç gece doğru dürüst uyuyamadığımı da itiraf ediyorum. Stephen KingGreg Iles adı kaliteli gerilim, psikolojik dram ve yüksek doz macera anlamına geliyor. Nefret Tohumu müthiş bir roman, Iles ise taktir ettiğim, müthiş bir yazar.John GrishamMississippi Nehri yakınlarında, genç bir kızın çıplak cesedi bulununca bütün Natchez ahalisi adeta şoka girdi. Ancak hiçbiri avukat-yazar Penn Cageden daha fazla şaşıramazdı. En yakın dostu Dr. Drew Elliottın, çocuğu yaşındaki bu kızla tutkulu bir ilişkisi olduğunu ve cinayetle suçlanabileceğini öğrendiğinde kafası allak bullak olacaktı.Dışarıdan bakıldığında Kate Townsend, bir cinayete kurban gideceği düşünülebilecek en son kızdı. Başarılı bir öğrenci ve atletti, Harvarda kabul edilmişti, kasabanın g... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
5 puan

İkinci bahar yaşıyor ömrüm
Gel benim yarim oluver şimdi…

Stephen KING in övgülerine mazhar olmuş yazarı ve kitabıyla ilk defa karşılaştım.Elime tesadüfen geçti.Okumaya başladığımda da sıradan gibi düşündüm ancak düşüncemden biraz sıyrıldım diyebilirim.600 küsür sayfa olmasına rağmen sıkıldım diyemem.Ölen liseli bir genç kız,ünlü bir doktor,doktorun yakın avukat arkadaşı,küçük bir kasaba,ama büyük olaylar…Çok fazla karakter yok.Dili ağır değil.Sanki hiç ilerlemiyormuş gibi gelen birkaç bölümü var ancak genel itibariyle hmmm deyip düşündürecek bir kaç nokta var.Genel itibariyle orta yaş krizi olarak nitelendirip,bu kanıya varma isteğiniz zaman zaman doruk noktasına ulaşsa da kitabın sonunda böyle olmadığını anlıyorsunuz…Liseli ve Harvard bursu kazanmış Kate in ölümü kimin elinden oldu ? İnsan bazen en yakınındakinden şüphelenirse;elinde inanacağı başka şeyler yaratabilir mi ? Ve ömür istemediğin şekilde mi gitmeli ? Yoksa ikinci baharlar yaşanmalı mı ? Çok daha fazla sorularla yoğun bir konuya dalacak,çoğu zaman da kendinizi sorgulayacaksınız . Ben olsaydım ne yapardım sorusu o kadar çok çıkacakki karşınıza bazen yorulup,elinizden bırakmak isteyeceksiniz.Ama ben olsaydım sonuna kadar giderdim ;)


Baskı Bilgileri



ISBN
975-8733-94-x

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Aviendha SeGe lyle89 patikpat endlyy
5 kişi

Okumak İsteyenler

melahat solomoraso AKBABA
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski