Melez Dosyaları (Percy Jackson ve Olimposlular #Seri Dışı)

SEVGİLİ GENÇ MELEZ, Melez Kampı başkatıbı Rick Riordanın hazırladığı bu kılavuz kitap sana rehberlik etmenin yani sira Percy Jacksonın daha önce yayınlanmamış üç yeni macerası, kamptan en sevdiğin karakterlerle eğlenceli söyleşiler ve daha pek çok şey içeriyor. Beş kitaplık Percy Jackson ve Olimposlular serisinin dışında yer alan bu kitaptaki öyküler, Labirent Savaşı ile Son Olimposlu kitapları arasındaki zaman diliminde geçiyor. Genç yarı tanrılar Kronosla savaşmadan önce neler yaşadılar, birbirleri hakkında neler söylediler, hepsini öğreneceksin. Percy Jacksonin dünyasindaki her şeye hakim olmak ve otoriteni konuşturmak istiyorsan bu kitabı kaçırmamalısın. Melez Dosyaları, sevilen karakterlerin resimli kimlik bilgileri ve Olimpos tanrılarının güç çizelgesi ile birlikte genç bir yarı tanrı için tehlikelerle dolu bu dünyada hayatta kalmanın ipuçlarını veriyor.

SEVGİLİ GENÇ MELEZ, Melez Kampı başkatıbı Rick Riordanın hazırladığı bu kılavuz kitap sana rehberlik etmenin yani sira Percy Jacksonın daha önce yayınlanmamış üç yeni macerası, kamptan en sevdiğin karakterlerle eğlenceli söyleşiler ve daha pek çok şey içeriyor. Beş kitaplık Percy Jackson ve Olimposlular serisinin dışında yer alan bu kitaptaki öyküler, Labirent Savaşı ile Son Olimposlu kitapları arasındaki zaman diliminde geçiyor. Genç yarı tanrılar Kronosla savaşmadan önce neler yaşadılar, birbirleri hakkında neler söylediler, hepsini öğreneceksin. Percy Jacksonin dünyasindaki her şeye hakim olmak ve otoriteni konuşturmak istiyorsan bu kitabı kaçırmamalısın. Melez Dosyaları, sevilen karakterlerin resimli kimlik bilgileri ve Olimpos tanrılarının güç çizelgesi ile birlikte genç bir yarı tanrı için tehlikelerle dolu bu dünyada hayatta kalmanın ipuçlarını veriyor.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
9 puan

Çok güzeldi. İçindeki farklı farklı şeyler süperdi.

Profil Resmi
10 puan

http://buyulukitaplik.blogspot.com/2013/08/yorum-melez-dosyalar-rick-riordan.html
Kitabın içinde bir çok hikaye ve söyleşi olduğundan hepsini teker teker değerlendirecek ve tanıtacağım. Açıkçası bu şekilde yorumlamayı çok seviyorum! ^^
Tamam, şimdi genel yorum;

Percy' ne kadar ok özlediğimi hatırlattı bu kitap bana. Şimdi içimde Hades'in Evi için acı verecek kadar büyük bir okuma hevesi var.
Rick Riordan'dan mükemmel olmayan bir kitap beklenemezdi zaten. Yine şahane, yine Yosun Kafa, yine Olimpos.
Ve yine hayatlarını kurtarmaya çalışarak savaşan bir dolu yarı tanrı.
Kitapta Nico vardı ki o benim gözdem. (Gözdelerim sürekli değişiyor, şimdiki sıra şu şekilde;
1- Nico/ Percy/ Luke
Ne? Onlar arasında seçim yapamam.)
Thalia ile karşılaşmak şaşırtıcı ve hoş oldu.
Yosun Kafa yine bizim Bilmiş Kız'ın oyununa düştü. Annabeth ona boşuna Yosun Kafa demiyor.
Kitaptaki her şey mükemmeldi; özetlemek gerekirse. Her şey mükemmeldi. Her. Şey. Mükemmeldi.






Kademe Kademe Yorum:


Melez Kampı'ndan Mektup
Aynı başlık ile bir bölüm Melez Günlükleri'nde de vardı. Ve yine aynı tema ile farklı bir içerik okumak çok hoş oldu.
Rick bu nasıl yapıyor bilmiyorum ama ne zaman şu "Melez Kampı'nda Mektup" bölümlerini okusam yanımda Percy, Annabeth, NICO vs. varmış gibi hissediyorum.
Bölümün içeriği zaten adından belli oluyor.
Rick Riordan şöyle bir 30 sayfa Melez Kampı'ndan Mektup yazsa ben yine aynı heyecan ve neşeyle okurum gibi geliyor. Yaz Rick yaz.

Percy Jackson ve Kayıp Savaş Arabası
Bu hikaye Percy Jackson ve Clarisse La Ruse "gizli" dostluğunun bir örneği. Gizli diyoruz çünkü Clarisse hiç kimsenin -bilhassa kardeşlerinin- Perseus Jackson ile arkadaş olduğunu bilmesini istemiyor. Bilirsiniz o sert kız. Zaten Percy'e karşı eski kini var. (Hatırlarsınız belki; Percy'nin kafası ve klozet olayı. Clarisse sırılsıklam ne de güzel görünüyordu öyle!)

Percy, bir gün fen dersinde dışarıdan tuhaf sesler duyar. Çaktırmadan camdan baktığında Clarisse'yi bir avuç kış ile savaşırken görür.
Ne oluyor, diye Clarisse'nin yanına indiğinde; Ares'in Clarisse'ye savaş arabasını verdiğini ve sonra Ares'in ölümsüz çocukları Phobos ve Deimos'un o savaş arabasını çaldıkların öğrenir.
Ares, Clarisse'te savaş arabasını vererek onu bir sınava tabii tutmuştur. Clarisse, gün batımında savaş arabasını babasının tapınağına götüremezse Ares'in güvenini yitirecektir.
Percy ona yardım etmeye karar verir ve böylece ikisi Korku ve Dehşet tanrıları, kendini deniz yılanı sanan bir canavar, su samurları ve en büyük korkularıyla uğraşacakları bir maceraya atılırlar.

Percy Jackson ve Kayıp Savaş Arabası-Alıntılar:

-Hani öğretmenlerin en sevdiği sözcüğün lütfen olduğunu söylerler ya? Yalan. Büyülü sözcük kusmak. Bunu söylediğiniz anda sınıftan çıkmanıza izin verirler. (sayfa 6-Percy)


- "Korkunun kendisinden başka korkacak bir şey yok. Öyle derler, değil mi? Eh, dur sana bir sır vereyim melez. Korku benim..." (sayfa 12- Phobos *Korku Tanrısı*)


- Deniz tanrısının oğlu! Deniz tanrısının oğlu! Mürekkep balıklarının sizi sevmesi harika bir şey! (sayfa 23 -Percy)
Percy Jackson ve Bronz Ejderha
Bu hikayede üst derecede Percy-Annabeth, Charles-Silena ilişkisi görüyoruz. Tabii ki şikayetçi değilim! Çok şekerdi *-*
Percy yine -felakete dönüşen- bir Bayrak Kapma yarışında.
Mavi Takım'da; Poseidon kulübesi (yalnız Percy :/ ), Apollon, Hephaistos ve Hermes kulübesi var. (Hermes ve Apollon birlikte savaşıyorlarsa, ben de varım! Korkulur Mavi Takım'dan!)
Kırmızı Takım'da; Athena ve Ares (tamam belki de Mavi Takım artık o kadar da korkutucu görünmüyor), Afrodit, Dionisos ve Demeter kulübeleri var. (Yaşasın Mavi Takım! -ne kadar kaybedeceğimiz baştan belli olsa da. Ares ve Athena aynı takımda olur mu ya? İnsafsızlar...)
Percy ve Beckendorf, Bayrak Kapma'nın asıl tantanasından uzakta, bayrağı ararlarken Myrmekeler ile karşılaşıyorlar. Bunlar parıltı şeylere ve değerli madenlere ilgi duyan devasa karıncamsı mahluklar.
Sonra olaya Annabeth ve Silena dahil oluyor.
Ve nasıl oluyorsa -burayı söylersem, kitabı okumanın ne önemi kalır?- Bayrak Kapma, -Percy, Silena, Annabeth için- Beckendorf'u kurtarmak için bronz bir ejderha arama ve çalıştırma görevine dönüşüyor.


Percy Jackson ve Bronz Ejderha-Altıntılar:

- Tek bir ejderha bütün gününüzü berbat edebilir. (sayfa 35 -Percy)


- Satirler orman perilerini kovalıyor, canavarlar ormanda böğürüyor, kampçılarsa kendi aralarında şakalaşıyorlardı. Kamp yöneticisi Dionisos haylazlık yapan herkesi bir çalıya dönüştürüyordu. Anlayacağınız, tipik bir yaz kampı tantanası yaşanıyordu. (sayfa 35/36-Percy)


- Annabeth kesinlikle düşman edinmek isteyeceğiniz birisi değildir. (sayfa 36-Percy)


- "Kafamı gövdeme oturtacak birisine ihtiyaç duysaydım sana gelirdim,"
(sayfa 51- Percy *Annabeth'e söylüyor*)


- Arkanızda bir ejderha varken bir yere daha çabuk gidiyorsunuz, o gün bunu öğrendik.
(sayfa 54- Percy)
Hermes oğulları CONNOR ve TRAVIS STOLL ile bir söyleşi
Hermes'i tanrı olarak pek sevmem ama Hermes kulübesi, kulübeler arasında en sevdiğimdir. Öylesine de tuhaf bir şahısım.
Yaşasın Hermes çocukları! (Ben Pluton kızıyım ama olsun, çaktırmayın.)
Connor ve Travis'in bana Fred ve George Weasley'i de anımsattığı doğrudur. Yaşasın şeytani ikizler! Tüm serilerde en sempatik kişiler; şeytani ikizlerdir. Açık ve net.


Hermes oğulları CONNOR ve TRAVIS STOLL ile bir söyleşi-Altıntılar:

- Hermes kulübesinde olmanın en iyi tarafı nedir?
Connor: Asla yalnız kalmazsınız. Cidden! Aramıza sürekli yeni çocuklar katılır. O yüzden her zaman konuşacak birisini bulabilirsiniz.
Travis: Ya da şaka yapacak birilerini.
Connor: Ya da cebinden bir şeyler aşırabileceğimiz birilerini. Biz kocaman, mutlu bir aileyiz. (sayfa 70)
Ares kızı CLARISSE LA RUE ile bir söyleşi
Yine bir atasını sevmediğim ama kulübesini sevdiğim yarı tanrı! Ares savaşıdır, güçlüdür ama... yarım akıllıdır (bunu söylediğimi ona söylemeyin).
Ares her ne kadar tuhaf ve itici olsa da melezleri bence şahane. Ares çocukları birer ölüm makineleri, savaşçı ve aynı zamanda gerçekten bir koruyucular. Onlar mükemmel *-*
Ve Clarisse daha da mükemmel ^^ (Hayır, tabii ki de kafamı suya sokmamaları ya da beni pataklamamaları için onlara yalakalık yapmıyorum. Ben Romalıyım! Onlar bana yalakalık yapsın!)

Ares kızı CLARISSE LA RUE ile bir söyleşi-Altıntılar:

- Bana bir mızrakla kalkan verin, her zaman seve seve kullanacak bir yer bulurum.
(sayfa 71 -Clarisse)


- Clarisse: Eh, bence kimse Ares'le boy ölçüşemez ama Tanrı Zeus çok cesur. Yani sonuçta Zeus, Tayfun'la ve Kronos'la savaştı. Saygısızlık etmek istemem ama süper güçlü şimşekleriniz olunca cesur olmak da kolay. (sayfa 71/72)
Athena kızı ANNABETH CHASE ile bir söyleşi
Ve Bilmiş Kız! /Baykuş Kafa! (bunlar Percy'nin terimleri, beni eleştirmeyin.)
Annabeth her zamanki gibi zekasını konuşturuyor. Çünkü o Annabeth. Başka ne beklenirdi ki zaten?


Athena kızı ANNABETH CHASE ile bir söyleşi-Altıntılar:

- Zaman zaman Percy'e 'Yosun Kafa' diye hitap ettiğini biliyoruz. Sence Percy'nin en sinir bozucu özelliği nedir?
Annabeth: Eh, ona çok zeki olduğu için Yosun Kafa demiyorum tabii! Yani, tamam. Percy aptal falan değildir. Hatta çok akıllıdır. Ama bazen çok şapşalca davranır. Bunu beni sinir etmek için yapıp yapmadığını bilemiyorum. O çok yönlü biri. Bir kere çok cesur. Espri yeteneğine sahip. Yakışıklı da, ama sakın ona bunu dediğimi söylemeyin.
Ne diyordum? Hah, Percy çok yönlüdür, ama o kadar... kalın kafalıdır ki. Tamam, aradığım sözcük buydu işte. Yani, bazen gözünün önündekini bile görmekten acizmiş gibi davranır. Ne bileyim, ona bir ipucu verirseniz dahi insanların ne hissettiğini anlayamaz. Ne? Hayır, özellikle birisinden ya da belirli bir olaydan bahsetmiyorum! Genel olarak söylüyorum. Neden herkes... öfff! Aman, neyse. (sayfa 75)
Satir KIVIRCIK ÇALIDİBİ ile bir söyleşi
Kıvırcık ve teneke kutuları, ayrılmaz çift. (Ama Ardıç duymasın, keser bizi. Ya da kökleriyle bağlar. Her neyse. Her şekilde sonumuz kötü.)
Kıvırcık'ı Grover'ı ne çok özlemişim, onu kavradım. Annabeth, Percy ve Kıvırcık süper takımdı ya. Ah, eski güzel günler :')

Satir KIVIRCIK ÇALIDİBİ ile bir söyleşi-Altıntılar:

- Kavalla en çok hangi şarkıyı çalmayı seversin?
Kıvırcık: Ha, şey, biraz tuhaf olacak ama... Bir keresinde bir misk faresi benden 'Misk Faresinin Aşkı' isimli şarkıyı çalmamı istemişti. Şey... Ben de şarkıyı öğrendim. İtiraf edeyim ki o şarkıyı çalmayı çok severim. Aslında şarkı sadece misk fareleri için yazılmamış! Çok tatlı bir aşk öyküsünü konu alıyor. O şarkıyı ne zaman çalsam gözlerim dolar. Percy'nin de gözleri dolar ama sanırım gülmekten. (sayfa 76)

- "Günde iki teneke ye, canavarları düşünme." (sayfa 77)
Poseidon oğlu PERCY JACKSON ile bir söyleşi
Veeee.... serinin esas oğlanı: Yosun Kafa, Perceus Jackson! Canım benim *-*

Poseidon oğlu PERCY JACKSON ile bir söyleşi-Altıntılar:

- Percy: ... Yazın ilk günü kulübeleri ziyaret ederim. Connnor'la Travis kamp dükkanından bir şeyler aşırırlar; Silena, Annabeth'e makyaj yapmak için dil döker; Clarisse de kampa yeni gelen çocukların kafalarını tuvalete sokmakla uğraşır. Bazı şeylerin asla değişmemesi çok güzel bir şey.
(sayfa 78)

- Melez olduğundan şüphelenen çocuklara ne tavsiye edersin?
Percy: Yanılıyor olmaları için dua etmelerini. Cidden. Bunları okumak zevkli olabilir ama melez olduğunu öğrenmek pek de iyiye işaret değildir. Bir melez olduğunuzu düşünüyorsanız hemen kendinize bir satir bulun. Satirleri okullarda hemen fark edersiniz. Gülüşleri bir tuhaftır ve önlerine gelen her şeyi yerler. Yürüyüşleri de tuhaf olabilir çünkü takma ayaklarla toynaklarını saklıyor olabilirler. Okuldaki satiri bulup ondan yardım isteyin derim çünkü derhal Melez Kampı'na gitmeniz gerekir. Ama bir melez olmayı kim ister ki? Sakın bunu evde denemeyin. (sayfa 80)
ercy Jackson ve Hades'in Kılıcı
Üç Büyükler'in çocukları da iyi bir takım olurmuş, onu öğrendik bu hikaye ile.

Hikayemizin ilk cümlesi; "Noel'i yeraltında geçirmek benim fikrim DEĞİLDİ."
Kafanızda çarklar dönmeye başladı mı? Hades'in Kılıcı? Yeraltı? He, çok güzel.

Bu kitapta ikidir, Percy okuldan alıkoyuluyor. (Percy'nin de şikayetçi olduğunu sanmıyorum hani. Edebiyat sınavına girmektense hayaletlerle savaşmayı tercih eder gibime geliyor.) He, ne diyordum? İşte, percy Edebiyat sınavındayken, Bayan O'Lery -hatırlamayanlara açıklama: kendisi Percy'nin evcil Cehennem Tazısı- sınıfa dalıveriyor.
Percy, "Sen nereden geldin buraya? Dur bi' kovalıyıvereyim" derken altın kaplama bir geyik sayesinde Thalia ile karşılaşıyor. Bunlar orada hasret giderirken sahneye Nico da dahil oluyor.
Nico oraya nasıl geldiğini bilmiyor. Hani Nico'nun yaptığı gölge şeysi vardı ya, onunla gelmiş işte. Üç melez, ne olup bittiğini çözmeye çalışırken birden yer yarılıyor ve kahramanlarımız kendilerini Ölüler Diyarı'nda buluyorlar.
Ve Percy'nin Edebiyat sınavı da böylece dünyayı kurtarmaya bir adım daha yaklaşmak amacıyla yapılan bir göreve dönüşüyor.

Percy Jackson ve Hades'in Kılıcı-Alıntılar:

- Sokaktaki yayalar bana tuhaf tuhaf baktılar ama burası New York'tu. Yani, her şeye rağmen bir fino köpeğinin arkasından koşturan bir çocuk hayatlarında gördükleri en tuhaf şey olamazdı.
(sayfa 91-Percy)


- "Hiçbir tutsak Yeraltı Dünyası'nda dahi tamamen çaresiz değildir..." (sayfa 103-Persephone)


- Hades genellikle melezleri bizzat tehdit etmekten hoşlanırdı. (sayfa 106)


- "Tehlikeden kaçış yok," dedim.
"Asla." (sayfa 107 -Percy&Thalia)


- Hemen aklımın bir köşesine not ettim: Yaratıkları buharlaştırırsan sorularına yanıt veremezler.
(sayfa 117 -Percy)


- "Ürkütücü bir mağara, hayaletler tanrıçası. Burası muhteşem yahu?!" (sayfa 127 -Percy)

8 puan

Güzeldi ya. Röportajlar süperdi.

7 puan

5 kitaplık heyecan dolu bir seriden sonra bu kitapta olay örgüsü olmadığından insan bir garip hissediyor. Ama yine de isterseniz tek oturuşta bile bitirebiliyorsunuz.

10 puan

Ek kitapp :)) Rick amca ♥ :'')))

Profil Resmi
7 puan

Okumanıza gerek yok (zaten seri dışı bir kitap) bilinen ve deyinilmeyen bilgileri anlatıyor(melezler hakkında).

Profil Resmi
10 puan

sıradışı ;)


Baskı Bilgileri

147 sayfa


ISBN
9786051115436

Diğer baskılar


Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

olcaykaya ya leyl bilgehs
3 kişi

Okumuşlar

Ador DewilAhmet runaway cuburcu Miss.Stinson
140 kişi

Okumak İsteyenler

sadeceesraa denizgul Buk@ somut iremar
41 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski