Köpekler Aşk Hakkında Asla Yalan Söylemez

Sizi sizden daha çok seven tek varlık vardır, o da köpek. Böyle demiş ünlü bir köpek sever. Gerçekten de köpeklerin özünde bir tek duygu yatar: Sevgi. Elbette bu sevgi karşılıklıdır. Bizim de yüreğimiz köpeğimizin sevgisiyle doludur. Üstelik bu sıcacık, tüylü yaratıklar her an şaşırtır bizi. Her köpek dostu bir an için köpeğimin dili olsa, konuşacak diye düşünmüştür. Oysa, karmaşık yaratıklar olan köpeklerin duygu dünyaları hakkında fazla araştırma yoktur. İşte Köpekler Aşk Hakkında Asla Yalan Söylemezin yazarı, psikanaliz uzmanı Jeffrey Masson en iyi dostumuzun zengin iç dünyasını inceleyerek bu açığı kapatıyor. Masson bizi köpeğin karmaşık duygularının derinliklerinde gezdirirken efsanelerden, edebiyattan, bilimsel araştırmalardan yararlanıyor. Dünyadaki birçok köpek severin anlattığı öykülere ve gözlemlere de dayanıyor. Ama kuşkusuz kitabın yıldızları yazarın kendi üç köpeği. Onların hem sevimli hem de esrarengiz davranışları köpek dostlarımıza dair çeşit çeşit konunun kapısını açıyor. Şükran, tutku, yalnızlık, hayal kırıklığı gibi duygulardan köpeklerin rüyalarında ne gördükleri, güçlü koku alma duyularının gerçeği algılamalarına nasıl yardım ettiğine kadar bin bir ilginç konuyu öğreniyoruz. Massonun kitabı, tıpkı köpeklerimiz gibi neşeli, esrarengiz ve ciddi yönleriyle bizi kendine bağlıyor. Yazarın diğer kitapları arasında Filler Neden Ağlar: Hayvanların Duygusal Hayatı ile Kedilerin Dokuz Duygusal Canı da var. Aynı zamanda Sanskritçe uzmanı olan ve Sigmund Freud Arşivlerinin müdürlüğünü de yapmış olan Jeffrey Masson, karısı, çocuğu, iki kedisi ve üç köpeğiyle yaşıyor.

Sizi sizden daha çok seven tek varlık vardır, o da köpek. Böyle demiş ünlü bir köpek sever. Gerçekten de köpeklerin özünde bir tek duygu yatar: Sevgi. Elbette bu sevgi karşılıklıdır. Bizim de yüreğimiz köpeğimizin sevgisiyle doludur. Üstelik bu sıcacık, tüylü yaratıklar her an şaşırtır bizi. Her köpek dostu bir an için köpeğimin dili olsa, konuşacak diye düşünmüştür. Oysa, karmaşık yaratıklar olan köpeklerin duygu dünyaları hakkında fazla araştırma yoktur. İşte Köpekler Aşk Hakkında Asla Yalan Söylemezin yazarı, psikanaliz uzmanı Jeffrey Masson en iyi dostumuzun zengin iç dünyasını inceleyerek bu açığı kapatıyor. Masson bizi köpeğin karmaşık duygularının derinliklerinde gezdirirken efsanelerden, edebiyattan, bilimsel araştırmalardan yararlanıyor. Dünyadaki birçok köpek severin anlattığı öykülere ve gözlemlere de dayanıyor. Ama kuşkusuz kitabın yıldızları yazarın kendi üç köpeği. Onların hem sevimli hem de esrarengiz davranışları köpek dostlarımıza dair çeşit çeşit konunun kapısını açıyor. Şükran, tutku, yalnızlık, hayal kırıklığı gibi duygulardan köpeklerin rüyalarında ne gördükleri, güçlü koku alma duyularının gerçeği algılamalarına nasıl yardım ettiğine kadar bin bir ilginç konuyu öğreniyoruz. Massonun kitabı, tıpkı köpeklerimiz gibi neşeli, esrarengiz ve ciddi yönleriyle bizi kendine bağlıyor. Yazarın diğer kitapları arasında Filler Neden Ağlar: Hayvanların Duygusal Hayatı ile Kedilerin Dokuz Duygusal Canı da var. Aynı zamanda Sanskritçe uzmanı olan ve Sigmund Freud Arşivl... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
9 puan

Kendi konusunda son derece dokunaklı ve doğru bilgilere yer veren bir kitap. 13 yıldır baktığım köpeğimle geldiğim sonuç ise kısa ve öz şu; şehir hayatında köpeklere yer yok :( Ne olursa olsun doğaya ait, hareket etmek üzerine kurulu hayatları evlere, bahçelere, minik alanlara kapatmak...Yanlış.

9 puan

Köpekli bir aile olarak ben kitabı zevkle okudum, onlarla ilgili hikayeler, davranışları ile ilgili yapılan araştırmalar ve onları anlamaya çalışmak üzerine yazılmış güzel bir kitap.


Baskı Bilgileri



ISBN
9758704370

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Reyhan1608 Simge Çalışkan
2 kişi

Okumak İsteyenler

htsahiner denizim beyzaaa
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski