İçinde Aşk Saklı (Westmoreland, #2)

People dergisinin Yüreğin Kraliçesi adını verdiği,New York Timesın bir numaralı yazarı Judith McNaught, okurlarıyla yeniden buluşuyor.Beklenen romanı İçinde Aşk Saklı yazarın müthiş kariyerine başlangıç eseri...Whitneyin yanına uzandı Clayton. Başparmağıyla Whitneyin yanağına dokundu ve genç kadının elmacık kemiğinin nazik kıvrımını parmak ucunda hissetti. Clayton bu kadının ruhuna, tazeliğine tapıyordu adeta; Whitneyin tutkusu iç yakıcı ve tahrik ediciydi... Bunu düşündüğünde bile Clayton iliklerine yayılan keskin bir acı hissediyordu. Bu kadın tıpkı onun umduğu gibi, hatta umduğundan da öte bir yaratıktı; inatçıydı, tatlıydı, şehvetliydi, küstahtı ve zekiydi... Heyecan verici bütün zıtlıkları içinde barındıran bir hazineydi. Claytonın hazinesiydi!

People dergisinin Yüreğin Kraliçesi adını verdiği,New York Timesın bir numaralı yazarı Judith McNaught, okurlarıyla yeniden buluşuyor.Beklenen romanı İçinde Aşk Saklı yazarın müthiş kariyerine başlangıç eseri...Whitneyin yanına uzandı Clayton. Başparmağıyla Whitneyin yanağına dokundu ve genç kadının elmacık kemiğinin nazik kıvrımını parmak ucunda hissetti. Clayton bu kadının ruhuna, tazeliğine tapıyordu adeta; Whitneyin tutkusu iç yakıcı ve tahrik ediciydi... Bunu düşündüğünde bile Clayton iliklerine yayılan keskin bir acı hissediyordu. Bu kadın tıpkı onun umduğu gibi, hatta umduğundan da öte bir yaratıktı; inatçıydı, tatlıydı, şehvetliydi, küstahtı ve zekiydi... Heyecan verici bütün zıtlıkları içinde barındıran bir hazineydi. Claytonın hazinesiydi!


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Unutulmaz Romanım bana kitap okuma sevgimi tekrar kazandıran İçinde Aşk Saklı orjinal adı: Whitney My Love tekrar okudum..Ne kadar özlemişim..Sanki ilk defa okuyormuşum gibi oldum..Her sahneyi okurken kendim yaşamış gibi hissettim..Elime alıp bırakamadım romanı...

Goodreads Puanı 5/4,17 Benim puanım 5/5 Keşke daha yüksek puanlar olabilseydi..
Beni etkileyen o kadar sahne var ki..Birde Küçüğüm kelimesi bu kadar mı güzel yakışır bir erkeğe..İlk karşılaştıkları sahne..Aşkı ve tutkuyu bu kadar derinden hissettirebilen nadir kitaplardan İçinde Aşk Saklı..Yazar bu kitabı ilk 1979 yılında yazmış,kitabın sonunda tekrar yazma güdüsünü anlatıyordu..

Whitbey Stone özgür ruhlu bir genç kadındı annesini küçük yaşta kaybetmişti.Babası ile ilişkisi pek de iyi değildi..Annesi öldükten sonra genç kız bir türlü babası ile arasını düzeltememişti..

Sevgiye açtı Whitney babasına ,arkadaşlarına,öğretmenlerine kendisini sevdirip kabul ettirmek için yanıp tutuşurken kafasına koyduğunu yapacak kadar da gözü kara idi..

Çocukluğundan beri bir sevdiği vardı Paul Savarin,tüm rüyası onunla evlenmekti.Ama genç adam onun ilgisinden çok rahatsızdı..O başka bir genç kız ile evlenmeyi planlamıştı..

Kızının haşarılıklarından rahatsız olan babası onu Fransa'ya teyzesinin yanına göndermesi ile Whitney'in olağanüstü bir genç kadın olmasının yollar açılır..Orada neredeyse üç sene kalır babası tarafından tekrar çağrılana kadar..
Bu yıllar içinde Baba Stone'ın işleri bozulmuş iflasın eşiğine kadar gelmiştir..Whitney ise Paul'den ümidini asla kesmemiş ondan vazgeçmemiştir...Eninde sonunda onunla evlenmeyi kafasına koymuştur ki bununla ilgili yemin bile eder...

Ama onunla ilgili başka planlar vardır..Bu düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.İlk önce Claymore Dükü Clayton Westmoreland'ı ezip geçmesi gerekecektir..Çünkü genç adam ona sormadan babası ile anlaşıp görücü usulüyle gizlice nişan işini gerçekleştirmiştir..O Paul Savarin ile evlenme hayalleri kurarken Clayton'da onunla ilgili planlar kurup uygulamaya sokmuştur bile..

Kendine güveni o kadar üst sınıra ulaşmıştır ki. Genç bir kız tarafından oldukça zorlanacağını aklının bile ucundan geçirmemektedir..

Ama Whitney'e gerçek kimliğini göstermeyecek kadar da zekidir..İlk karşılaşmalarından itibaren savaş baltaları çıkar..İki tarafın da güçlü ve tutkulu kişiliği bu mücadeleyi çok değişik boyutlara taşıyacaktır..

Kitapta gönlüme kazınan öyle sahneler var ki..Tekrar tekrar okumuşumdur..Birebir yaşamış kadar etkilendim tekrar okuduğum halde..
En başta Whitney'in Clayton'ı Düke benzetemedği sahne..Kumar oynadıkları unutulmaz sahne..Kavga sahneleri ve Klisedeki sahne..Taciz sahnesi..Çok etkilendim..

Bundan sonra tüm okuduğum kitaplarda hep Claymore Dük ve Düşesinin aşkını aradım..Bazen buldum bazen bulamadım..Ama bu roman beni kitaplara tekrar döndüren bir roman..Özellikle bizim yazarlarımızın mahvettiği okuma isteğimi canlandıran roman..Historical türünün kilometre taşlarından İçinde Aşk Saklı..
Hala daha okumadıysanız özellikle historical türünü seviyorsanız kendinizi historical okumuş olarak sakın görmeyin..Judith McNaught'un İçinde Aşk Saklı romanını okumadan historical okumuş sayılmazsınız..Bence...TAVSİYEMDİR...


10 puan

Ahh bu nasıl bir kitaptır! İlk başlarda acaba sıkılır mıyım ? düşüncesi ile elime aldım. Çünkü aşk romanları tam bana göre değil diye biliyordum. Ama en baştan öyle bir sardı ki,nasıl geçti anlamadım. Ne çabuk bitti ya ? Cidden nasıl bitti. Claytonn ahh clayton yaktın beni!!! Onu öyle sevdim kiii ah ah. Ama bir o kadar da sinir oldum ! hele ki Whitney'e yaptıkları..Yine de sevilmeyecek gibi değil. Bir insan hem böyle tatlı hem küstah nasıl olabiliyor. Hemde çapkın!!! Ayrıca belirtmeliyim ki Stephen de fena değildii yaniii. Ama ne demişler her erkeğe diz çöktüren bir kadın vardır. Tıpkı koca düke çöktürdükleri gibii.
Judith Mcnaught ile tanıştım. Sanırım devamı da gelecek. Çünkü çok çok çok beğendim. Hiç sıkmayan anlatımıyla,üslubuyla ve o güzel konularıyla!!!

Kesinlikle okunması gereken bir kitap !! Hiç sıkılmayacağınız,zevkle okuyacağınız. Bazı yerlerde kitabın sizi bulutların üstüne çıkaracağını ve bazı yerlerde kızgın boğaya döndüreceğini hissedeceksiniz..

4 puan

Öncelikle bu kitap tam bir sinir bozuculuk abidesi.Hem karakterler bakımından hem de olaylar bakımından.Ciddi ciddi yarım bırakmayı düşündüm.Ama tabi tabularımı yıkamadım daha.Dedim devam başladın bir kere.
Ben aralarındaki sevginin gerçek olduğuna inanmıyorum.Bir yanlış anlamada insan canından çok sevdiği birinden birden nefret etmeye başlayıp onunla konuşmaya ona bakmaya dahi tahammül edemeyebilir mi? Ve en önemlisi canını yakmaya çalışabilir mi? Hadi bunları da geçtim, o kişiye kendini savunma hakkı vermeden bir sonuca varıp onun oyuncu ve düzenbaz biri olduğunu söyleyebilmesine ne demeli? İşte bunlar iki karakterimizin başına da geldi.Aynı saçmalıkları ikisi de yaptı.Evlendikleri halde birbirlerine güvensizlikleri devam etti.İki insan birbirine güvenemezken nasıl evlenebilir?Evlenecekleri gün gelinin onu terk edip kaçacağını bir damat nasıl düşünebilir?Ve gelin bunu nasıl düşündürebilir müstakbel kocasına? Ben söyleyeyim:güvensizlik.İşte bu yüzden belki hikaye mutlu sonla bitmiş olabilir ama yaşamış ve hayatlarına devam ediyor olsalardı şu an , kesinlikle ilerleyen zamanlarda bu ikili boşanırdı ardından tekrar evlenirdi ve bu sürüp giderdi.Anlamış olduğunuz gibi hiçbir şekilde sevemedim bu kitabı.Konu uzatmaya çalışılmış ve uzatılırken de konu bulunmamış bunun yüzünden karakterler bir küstürülüp bir barıştırılmış.😤
Konuyu anlatayım size.Şimdiiii,bir genç kızımız var ama bildiğiniz erkek çocuğu gibi hareketlerde bulunuyor.Ki keşke böyle cesur ve gözü pek kalsaymış Whitney.Her neyse,canına tak eden babası da kızını teyzesi ve eniştesinin yanına yolluyor.Fransa'ya.Kızımız burada çok kültürlü oluyor,güzelleşiyor ve serpiliyor.Birçok davete katılıyor ve etrafı kendisine aşık olan adamlarla dolup taşıyor.Ve bir adam var ki kendisini hiç göstermiyor ama kızımızın arkasından babasıyla anlaşıp para karşılığı Whitney üzerine anlaşma yapıyorlar.Anlaşma şudur:O adamla Whitney evlenecektir.O adam dediğim de bir dük:Claymore Dükü.Çapkın ve adını aşıklarıyla çıkarmış bir dük.Tabi asi kızımız bu olayı sever mi? İşte bundan sonra o çekişmeli sahneler başlıyor.
Galiba bir tek ben bu duyguları hissettim.Genelde çok sevilmiş bir kitap.Ama benim asi tarafım bu kitabı cidden sevmedi.Ne zaman "oh be yoluna girdi her şey!" desem bir olaylar,bir olaylar...Ne okuyorsun diye soranlara bildiğiniz feryat ettim zira 2 haftamı aldı bu kitabı okumak.Tatile de gittiğim için süründü bildiğiniz.Tavsiye edeceğimi sanmıyorum.
Karakterler kendileriyle çeliştiler,yapmayacağım dedikleri şeyleri yaptılar ve bende kayıtsız kalamadım.Clayton'ın yakışıklığı bile kurtaramadı kitabı.Sevmedim ve bir daha da okuyacağımı sanmıyorum.Şu adı çıkmış Türk dizilerinden beterdi bence.😧

8 yıl, 8 ay
9 puan

her zaman en çok sevdiğim aşk romanı olarak kalacak

11 yıl, 10 ay
9 puan

Historical tarzında romanlardan hoşlanıyorsanız,Judith Mcnaught 'un klasikler arasına girmiş 'İçinde Aşk Saklı' kitabını okuyabilirsiniz.Kitabın kalınlığı sizi korkutabilir ama okurken sizi sıkmaması,anlatımının akıcı olması (gerçi ben biraz fazla uzun ve gereksiz buldum) sayesinde 680 sayfayı çabucak okuyacaksınız. Whitney ve Clayton'ının bir araya gelme çabalarını okurken kimi zaman gülecek kimi zaman da sinirleneceksiniz.Kısacası güzel bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız hiç düşünmeyin, hemen okumaya başlayın derim :)

5 puan

Pek beğendiğim söylenemez. çok çok fazla uzatılmış bir kitaptı. biraz sıkıldım açıkçası.

Profil Resmi
10 puan

Okumaya başladığımda:
Kitabı geçtiğimiz c.tesi tekrar okudum. Gayet kalın olmakla beraber sayfaların arasına kendinizi kaybettiğiniz için kalınlığı pekte önemli olmuyor. İnanılmaz güzellikle yazılmış. Her an kendinizi kitabın geçtiği 1820 yıllarında bulabilirsiniz.

Yazar her kitabında olduğu gibi o zamanları adeta yaşatır gibi anlatıyor. Kitabı okurken balo salonlarının anlatım atmosferi beni o kadar büyüledi ki bir an kendimi Whitney ile Clayton'u balo salonunun gölgelerle gizlenmiş köşesinden sessizce ama heyecanla izliyormuşum gibi hissettim. Neredeyse oradaydım.

Okuduktan sonra:
Judith McNaught'un bu kitabını tekrar okuyup arşivimin tozlu rafına kaldırmaktan inanılmaz mutluyum. Nihayetinde Epsilon yayınevi Whitney, My Love kitabını çevirirken İçinde Aşk Saklı demekle iyi yapmış. Clayton'un davranışlarının haksızlığı, Whitney'in vurdum duymazlığı ve hoşumuza gitmeyen detaylar arasında aşkı görmek gerçekten çaba gerektiriyor. Sonuçta kitap AŞK ı anlatmıyor, AŞK a giden yoldaki çetinlikleri anlatıyor. Bize de kitabın İÇİNDEKİ AŞK ı bulmak kalıyor.

Kitapta herşeyden çok hoşuma giden Düşler Krallığı kahramanlarımızdan bahsetmesi oldu.

Tavsiyem:
Bu kitapta aşkı nefreti ve daha birçok duyguyu hissedebiliyorsunuz Bu kitap ayrıca Judith Mcnaught'ın ilk yazdığı ödüllü romanlarından biridir.Daha sonra bu kitabın etkisiyle Westmoreland karakterlerine hayat bulacak olan

Düşler Krallığı
Sen Gelmeden Önce

romanlarını yazdı benim tavsiyem ilk önce eğer okumadıysanız Düşler Krallığını ve daha sonra İçinde Aşk Saklı’yı ve en son olarakda yine okumadıysanız Sen Gelmeden Önce‘yi okuyun bu romanlarda hayat bulan karakterler inanın kendi öyküleriyle sizi başka bir zamana ve başka hikayelere taşıyacaklar.

10 puan

Okuduğum en güzel aşk romanı... Benim için unutulmaz...

10 puan

Hımmm bu kitaba nasıl bir yorum yazsam :) Öncelikle ben koyu bir anti-clayton cıyım bunu belirtiyim. Bu Clayton ı hiç sevmediğim anlamına gelmez "Bazı" tavırlarından dolayı adamdan soğudum. Neyse kitap benim ikinci historical türünde kitabımda bayıla bayıla, ağlayarak bol bol gülerek okudum. Whitney in saçmalıkları çoğu zaman sınırımı zorladı. Hele o Paul salağı ne diye fuzulü yer kaplıyor anlamadım. Clayton ahh çok savaştı adam çook bizim kız saf hala Paul diye inledi durdu. Clay in birinci hatası kadını satın alarak ona sahip olabileceğini düşünmesiydi. Bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla durumu :d Ama kızı kendine sevdirmek için ne kadar çabaladıysa Whitney kaçtı. Azcık kendini geri çekti bak kız koştura koştura kollarına geldi :) Taktiklerin adamı Clay ya :) Ama bir salak kızın lafına kıza "Tecavüz" etmek Clay e hiç yakışmadı. Bu yüzden kınadım ve soğudum bu karakterden. Hiç bir şey onu bu konuda haklı çıkartmıyor lütfen beni bu konuda ikna etmeye çalışmayın :) Neyse ayrılık düştü aralarına ama gene gururunu kıran Whitney oldu :) Koştu kollarına o salak kendini clay le evlenicek sanan cadolozada ağzının payını bir güzel verdi. Bu kitapta ben Stephan ı pek sevdim kitabı okurken hep içimden geçti onunda kitabı olsa diye :) Şans bu ki varmış çok sevindim.) SOnracığıma evlendiler pek mutlular bu yazar dururmu araya gene entirika sıkıştırdı a dostlar! Çocuğu başkasından sandı be salak oğlum clay! Ahh Ahh Whitney onu tokatlamakla az bile yaptı :D Çekti gittide beynimizin sinirden kıpkırmızı olarak heryeri gördüğü gözleri azıcık açıldıda farkına vardı herşeyin! Bu sormadan hükmü verme huyu berbat bir şey :) Ama adamın o endam tavırlarınıda elbette seviyorum. Davranışlarını tasvip etmiyorum. Neyse benim çooook sevdiğim bir kitap. Elbette Tavsiye Ediyorum :)

9 puan

Kavuşmaları çok geç olsa da oldukça sürükleyiciydi.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 679 sayfa
2009 tarihinde, Epsilon Yyaınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789944821339
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman (çeviri)

Kitaptaki karakterler

Clayton Westmoreland Claymore Dükü Kitabın erkek kahramanı

Whitney Allison Claymore Düşesi Kitabın kadın kahramanı


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

sananeolom
-2 kişi

Okumuşlar

Serap_Köksal kubrakaban thestudyingduck şahende rmmbr
581 kişi

Okumak İsteyenler

dilarakeleser guney SedaaKk ofeLya gmystery
192 kişi

Takas Verenler

ojexo
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski