Gelinin Kolyesi (Kolye Üçlemesi #1)


Tory, kız kardeşi Claire'i, şehvet düşkünü üvey babalarının kötü planlarından kurtarabilecek tek kişidir. Çünkü annelerini kaybetmişlerdir. Kız kardeşiyle birlikte kaçmaya karar verirler. İhtiyaç duyacakları parayı sağlamak için, baron üvey babalarının aile yadigârı kolyesini çalar ve satarlar.

Kolyeden gelen para onlara kısa bir süre için yeterli olur ancak sonrasında, soylu olmalarına rağmen asıl kimliklerini gizleyerek bir malikânede hizmetçi olarak çalışmaya başlarlar. Hizmetine girdikleri Kont Cord, bu iki genç kızın gerçek kimliklerini bilmemektedir. Kötü kalpli üvey baba, kolyesini çalan üvey kızlarını bulmak için harekete geçtiğindeyse, hem Kont Cord hem de kız kardeşler için gerçek bir yüzleşme yaşanacaktır.

"Muhteşem derecede başarılı."
-A Romance Review-
(Tanıtım Bülteninden)


Tory, kız kardeşi Claire'i, şehvet düşkünü üvey babalarının kötü planlarından kurtarabilecek tek kişidir. Çünkü annelerini kaybetmişlerdir. Kız kardeşiyle birlikte kaçmaya karar verirler. İhtiyaç duyacakları parayı sağlamak için, baron üvey babalarının aile yadigârı kolyesini çalar ve satarlar.

Kolyeden gelen para onlara kısa bir süre için yeterli olur ancak sonrasında, soylu olmalarına rağmen asıl kimliklerini gizleyerek bir malikânede hizmetçi olarak çalışmaya başlarlar. Hizmetine girdikleri Kont Cord, bu iki genç kızın gerçek kimliklerini bilmemektedir. Kötü kalpli üvey baba, kolyesini çalan üvey kızlarını bulmak için harekete geçtiğindeyse, hem Kont Cord hem de kız kardeşler için gerçek bir yüzleşme yaşanacaktır.

"Muhteşem derecede başarılı."
-A Romance Review-
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
1 puan

Önceden okumuş olduğum Kalpten Kalbe kitabını beğenmiş olsam da bu kitabı çok kötüydü. Olaylar aşırı hızlı gelişti, karakterler yüzeysel anlatılmış, bazı yerlerde çeviri hataları göze çarpıyor.

8 puan

Kitap Adı : Gelinin Kolyesi
Yazar : Kat Martin
Orjinal Adı: The Bride's Neclace
Goodreads Puanı: 5/3,89
Puanım :5.4


Kat Martin'i daha önceden Kara Melek kitabından tanıyorum. Çok etkilendiğim orta çağ romanı idi ve gerçekten de çok etkilenmiştim okurken. Kat martin'in iki kitabını okuduktan sonra ki ilk izlenimim kadın karakterleri çok kuvvetli kişilikleri olan kadınlardan olması çok hoşuma gitti.Fakat Gelinin Kolyesindeki kadın karakter hep yalan söylemesi beni çok rahatsız etti.

Yine de bu kadın karakterler çıt kırıldım olmuyorlar,çok çarpıcı ilk anda fark edilen güzellikleri olmuyor kişilikleri çok derin ve korumacı oluyorlar..Yazar kız kardeşleri işlemeyi seviyor olduğunu tahmin ediyorum çünkü iki okuduğum romanda da kız kardeşlerin hikayesi vardı...

Gelelim Gelinin Kolyesine genel anlamda hikaye güzeldi.sıkılmadan okuyabileceğiniz türde bir hikaye.Burada iki çiftin hikayesi var aslında Victoria Temple Whiting ve Kont Cordell Easton diğer çiftimiz kızkardeş Claire ile Percival Chezwick idi. Hikayenin ağırlığı Victoria yani Tory ile Cord arasında ..


Victoria ve kız kardeşin Claire'nin babalarını bir kazada kaybedinceye kadar oldukça güzel hayatları vardı. Önce babalarının ölümü,sonra annelerinin ani evliliği ve ölümü ile hayatları alt üst olur. Üvey babaları yeni Baron evde kalmalarına izin verir. Tabii ki bunun altında küçük kız kardeş Claire'e göz koymuş olmasının büyük bir payı vardır.

Tory ahlaksız baron'u kız kardeşine tecavüz etmek üzere iken yakalar ve onu yaralar. İki kız kardeş evden kaçarak ve yanlarına annelerinin aile yadigarı kolyesini alarak kaçarlar.
Kolyeyi satarak bir süre geçinirlerse de paralar suyunu çekince kendilerine Londrada iş aramaya başlarlar. Tam umutlarını kesmek üzere iken Kont Cord'un yanında iş bulurlar..


Tory Kont Cord'dan geçmişlerini saklamışdır. Başlarda Claire'nin güzelliğinden etkilenen Cord abla Tory'nin korumacı tavırları ile dikkati bir anda ona yönlenir.Kızların gelmesi ile hayatına renk geldiğini düşünmektedir. Bir de onların iyi bir aileden geldiklerini tahsilli olduklarını anlamıştır. O yüzden onların geçmişini de merak etmektedir.Kendisi de kuzeni Ethan'ı kayıp etmiş onun izini bulmaya çalışırken babasından kalan serveti de en iyi şekilde artırmak peşinde idi.. Bir yıldır kayıp olan kuzenin Fransa'da izini bulmuş onu kurtarmanın yollarını arıyordu..

Ahlaksız baron kolyeyi çalan üvey kızlarını hala daha aramaktadır..Ve kızların geçmişini öğrenmeye çalışan Cord,Baron,Tory ve Claire arasında gerçek bir yüzleşme yaşanacak sırlar ortaya dökülecektir.

Sırlar,casusuluk,aşk,ihanet temaları ile yazılmış güzel bir romandı bence oldukça severek okudum romanı. Başlarda hızlı bir giriş yaptıktan sonra hikaye biraz durağanlaşsa da sonradan oldukça açıldı..

Erkek karakterin bazı hareketleri beni sinir etse de kadının devamlı şekilde güvenmeyerek yalan söylemesi beni rahatsız etse de Bu söyeldiği yalanlar sırlar yüzünden oldukça kötü durumları düşmesini bence hak etmişti. .

Erkek karakteri bazı yerlerde ruhsuz ve duygusuz buldum ama yine de o da sonunda dersini aldı diye düşünüyorum.
Yazarın ilk romanı Kara melek'i severek okuduysanız bunu da seveceksiniz...
Serinin ikinci kitabı Cord'un kuzeni Ethan Sharpe ile Tory'nin arkadaşı Grace'in hikayesi . Umarım bu kitabı da yayınevi arasını açmadan hemen yayımlar.






Necklace (Kolye) Series

1. The Bride's Necklace (2004) Gelinin Kolyesi
2. The Devil's Necklace (2005)
3. The Handmaiden's Necklace (2006)


http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/01/gelinin-kolyesi-kat-martin.html

8 puan

On dokuz yaşında ki Victoria Temple Whiting, babasından sonra baron unvanına sahip olan üvey babasının, kendisinden iki yaş küçük ve çok güzel olan kardeşi Claire'nin odasına girdiğini duyunca yardımına koşar.Baronu yaralar ve yanlarına bir efsanesi olan mutluluk ya da trajedi taşıdığına inanılan gelinin kolyesini alarak kaçarlar.Kolyeyi değerinin çok altında bir fiyata satıp geçinmeye çalışırlar. Paraları biter ve bir türlü iş bulamazlar.Gittikleri son ev olan Kont Cordell Easton'ın evinde de iş bulamayan kızlar kendilerini tutamayıp ağlarken yardımlarına kont yetişir. Cord tüm erkekler gibi Claire'i çok beğenir ve kızı elde edeceği hayali ile kızları işe alır. Victoria kahya kardeşi ise hizmetçi olarak işe başlar.

Cord babasının ölümü ile çok sarsılmıştır ve mirası olan unvan altında ezilir bir haldedir. Tonlarca işinin yanında bir de son bir senedir kayıp olan kuzeni Ethan'ı aramaktadır. Babasının zor günlerinde yanında olmadığı için ona karşı borçlu hisseder ve bunu borçlarını ödeyip ailesine hiç olmadığı kadar büyük bir yücelik kazandırarak ödemek ister. Planlarının başında da büyük bir mirasa sahip bir kadınla evlenmek vardır.

Tory işleri,saklanma ile uğraşırken bir yandan da kardeşini konttan uzak tutmaya çalışır. Cord'un hayatı ise kızlar evine geldiğinden beri sıkıcı olmaktan çıkar. Bir süre sonra da kardeşe duyduğu ilgi azalır ve ablasına ilgisi artar. Tory'e ulaşmak için de onun kardeşine olan koruyuculuğunu kullanmaya başlar.
Kızların yaptıkları ortaya çıkar ama Tory baronun üvey kızları oldukları gerçeği ortaya çıkınca gitmek zorunda kalacaklarından korktuğu için gerçeği söylemez. Cord'un kuzenini kurtarmak için Fransa'ya giden gemisine saklanıp kaçma planları bile yapar.Fakat yakınlaşmaları da gerçeklerin ortaya çıkması da çok uzun sürmez.

Kardeş Claire ile bir markinin oğlu Percival'ın hikayesi de vardı. Tory açıkçası biraz fazla saçmaladı. Cord evlenmek istiyor o kardeşinin odasına gönderip yakalatıp evlendirmeye çalışıyor, bu kez Cord oyun oynuyor.Yalanlar,kaçma,kovalama,sırlar,kıskançlık,aşk ne ararsan var yani. Tory'nin anne ve babasının ölümü ile ilgili gerçekleri araştırma mücadelesi ve bunun başına getirdiği belalar derken kitap bitiyor.Hızlı bir giriş yapıldı. Daha sonra yavaşlasa da sonrasın da olaylar yine akmaya başladı.Genel olarak güzeldi.


Baskı Bilgileri

352 sayfa
Ocak2014 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

GLY Miss_Nefertiti Burçin Kayla_Oz Neva
27 kişi

Okumak İsteyenler

koalayimezelden hafize Only Sevgi06 Carpe_Diem
6 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski