Fi

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Fi maalesef benim için hayalkırıklığı oldu ;ilk 250-300 sayfası harika devam ediyordu ama sonlara doğru kurgu resmen bi adamın bi kadına sahip olmak için yaptığı şeyleri okumaya dönüştü.Maalesef herkesin ayılıp bayıldığı,din olsa müridlerinden olurum dediği bu kitap benim için şişirilmiş bir kitaptan başka bir şey değildi.Çİ'ye yeni başladım,ve çıkınca Pİ'iyi de okuyacağım çünkü Can Manay'ın geçmişini ve en çok sevdiğim karakter olan bilge'nin hayatında neler olacağına dair meraklarım var.Çi'yi okumayı heyecanla bekliyorum, daha özenli ve daha dolu dolu olacağını umarak.

Fi, editörü olan, basımevi olan, pazarlama çalışmaları yapılan bir roman.
Böyle bir romanda bu kadar fazla yazım hatası ve dil hatası yapılmış olması, Türkçe'nin romandaki karakterilerin konuşma dilinin de ötesine geçen biçimde hatalı kullanımı okurken beni rahatsız etti.
Hak etmek kelimesi bir kere "hakketmek" olarak yazılsa buna gözden kaçan bir hata diyebilirim ama tüm yazımları bu şekilde olunca özensiz demek durumunda kalıyorum.

Beklediğim kadar iyi bir kitap değildi. İnsanların iç dünyalarına daha fazla değineceklerini düşünmüştüm. Ama Deniz haricindeki karakterlerde bu olmadı..Yıllarını psikolojiye vermiş bir adamın sadece bir an gördüğü kişiye olan takıntılı aşkı çok gerçekçi gelmedi.. yan karakterler çok daha başarılıydı ama.. tüm karakterler nerede nasıl birleşecekler diye merak uyandırdı,sıkılmadan okudum ama tatmin olabildiğim bir şey yoktu.

1 puan

Farkında olmayı bu kitaptan öğrenecek değiliz bence. Kitabın inanılmayacak bir tarafı yok. O derece boş bir kitap.

4 puan

Gereksiz sisirilmis bir kitap!

Konu farkindalik ise bu kitabin yanindan gecemeyecek kadar iyi kitaplar var... cinsellikle, insanlara fare muamelesi yapan karakterlerle, empati kitabindan firlamis benzetmeleriyle vb yazilabilecek onlarca seye ragmen neyin aydinlanmasini yasiyor bu kadar insan anlamiyorum! Sanirim mevzu sadece yazarin takibinde olmak sayet kendileri olumsuz yorumlarin yaratacagi "farkindalik"dan rahatsiz olmus olacak ki "deneyim"den vazgecip takibi birakiyor =)

7 puan

Sürükleyici bir kitap; fakat bizi derinden sarsacağını iddia etmesine rağmen bende yeni ufuklar açamamıştır. İçindeki toplum, mutluluk, hırs ile ilgili geçen aslında farkındalık adına yazılmış şeyler aslında hepimizin bildiği fakat hepimizde yazma yetisi olmadığı için belki bu şekilde değil ama farklı kelimelerle anlatabildiğimiz türden aforizmalar.

Bu kitabı okumadan önce de eminim herkes zamanın birinde burada geçen konularla ilgili kendini sorgulamıştır. Fakat günlük sıkıntılara fazlasıyla daldıysanız, artık hayatı akış haline bıraktıysanız ve tam da bu süreçte okuduysanız bu kitabı ilham verici hale gelebilir.

6 puan

bu kitaba para verdiğime inanamıyorum

2 puan

bir adamın bir kadınla yatmak için verdiği mücadeleden başka bir şey okumadım hatta sonlarına doğru Duru karakterine söylemediğim şey kalmadı.Kitabı Bilge karakteri üzerinden devam ettirse daha dolu bir hikaye olabilirdi.Beğenenler neyini beğendi,neyin farkına vardılar ben hiç anlayamadım.Bu kitaba harcadığım zamana yazık neyse ki hediyeydi para vermedim...

10 puan

hayatı en gerçek haliyle anlatan seks ihtiras istediğini elde etme çabalarının altında yaşamın denge halinden bahseden felsefi anlamları ve psikolojik çözümleri olan okunmaya değer çok güzel bir roman. günümüz romanları içinde çok satan popüler ürünlerden sıyrılıp geleceğe kalabileceklerden...

5 puan

Altı çizilecek birçok cümle var ama çok abartıldığını düşünüyorum.

7 puan

Kişisel gelişimi romana uyarlayıp, okuyucuya vermek istemiş kitap. Cinsel içerik çok baskın olmasa da bazı noktalarda gereksiz ve eğreti duruyor. Yaklaşık ilk 300 sayfası ilgi uyandırıcı dururken sonu çok da bekleneni veremeyen bir eser oldu. Ucu açık kalan fazlaca olay göreceksiniz.

Bunların yanında, okumanızın size vakit kaybı gibi hissettirmeyeceği ve olaylardan bağımsız düşünüldüğünde, içerisinde altı çizilesi paragrafların sıkça bulunduğu bir roman olmuş. Beklenti düşük tutulursa, alınan haz da yüksek olur...

Profil Resmi
3 puan

Kitap fazla abartılmış ve şişirilmiş bana göre.Karakterlerin kimisinin fazla ilahlaştırılması gerçeğe aykırı ve yapay duruyor.Vakit geçirmek okunur ama fazla beklenti içine girmemek lazım...


Baskı Bilgileri




Diğer baskılar


Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okumuş kimse bulunamadı.

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski