Felsefenin Başlangıç İlkeleri

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Objektif bir bakış kesinlikle değil. Materyalizme Başlangıç İlkeleri desek daha doğru olur. Başlangıç için önermem fakat okumakta fayda var.

9 puan

Georges politzerın öğrencisinin tuttuğu notlardan oluşan bu kitap, işçi üniversitesinde 1935 - 1936 ders yılında yazıldı. Marksizm felsefesinin öğretilmesi için kurulmuş işçi üniversitesinde yazılan bu kitap kesinlikle ufkunuzu açacak, size ayrı bir perspektif kazandıracaktır.

4 puan

Kitap felsefenin başlangıç ilkeleri değil de materyalizmin başlangıç ilkeleri olarak sunulmalıymış. Yanlı bir tutumla yazılmış bir felsefi öğreti kitabı.

3 puan

Bu kitabı çok merak ediyordum. Bundan dolayı dikkatli bir şekilde okudum. Ama merak etiğim kadar güzel değilmiş. İsmi felsefenin başlangıç ilkeleri, ama burada Materyalizim, Marx, Engels, ve Lenin’i anlatıyor. Her konuda da bunları haklı gösteriyor. Hata kendine göre haklı olduklarını ispatlıyor da.
Felsefe değince akla Thales, Sokrates, Platon, Aristoteles, Descartes, Hegel gibi filozoflar gelir. Ama bu eserde bunlara çok az yer verilmiş. Hata bazılarından hiç bahsetmemiş. Yazar kaynak olarak da, yine Marx, Engels, Lenin ve diğer materyalist filozofların eserlerini ela almıştır.
Sonuç olarak Felsefe açısından çok kalitesiz bir eser diyebilirim.


6 puan

Felsefenin değil, Maksizmin Başlangıç İlkeleri olmalıydı kitabın adı. Tamamıyla Marksist bakış açısını dikte etmeye yönelikti. Üstelik sağlam gerekçeler de yoktu. İkna edici değildi. Ayrıca aynı şeyleri çevirip çevirip yazmışlar. Laf kalabalığı...

Sadece bazı yerlerde bilgilendirici olduğu için sevdim. Onun dışında eksikti.

7 puan

Kitabın adı Felsefenin Başlangıç İlkeleri. Benim de ilk felsefe kitabım olcaktı. Felsefenin inançsızlıkla veya materyalizmle alakası olup olmadığını bilmiyorum ama kitapta materyalizmle ilgili büyük bir yoğunluk var. Beğendim, her görüşü okumak gerek ...

7 puan

Felsefenin temel ilkeleri yerine kitabın adı diyalektik materyalizmin temel ilkeleri denseydi daha isabetli olurdu.
Görüşlerinin çoğuna katılmasam da sistematik bir anlayışla bir ders anlatım tarzında açıklaması çok çarpıcı. Konu sonunda soruların sorulması ve adı geçen kişilerin kısaca tanıtılması bunu destekliyor. Okunabilir bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

Felsefeyi anlamak isteyenlere baş ucu kitabı.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 239 sayfa
Sol Yayınları tarafından yayınlandı



Diğer baskılar


Etiketler: felsefe

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

no name aynur aslanova imrenn Doan serserikus
8 kişi

Okumak İsteyenler

mesutizm PINAR98 mustafa.ovacik8 feniks
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski