Delice

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

kendimi sanki önemli bir belgesel bir film için hazırlanmış bir senaryo okuyor gibi hissettim.
çok da farklı yorumlar yapilabilecek söylenecek birşey bulamadım ama gayet akıcı ,hızlı okunuyor

8 puan

Uzun zamandır merak ettiğim bir kitaptı Delice. Yazarın adını her ne kadar çok duymuş olsam da ilk defa okuduğum kitabı bu oldu. Güzel de oldu 😊 Samimi kalemi, doğal anlatımla birleşince okunması zevkli ve keyifli bir kitap oldu benim için. İç Anadolu 'nun bir köyünde maddi durumu iyi ama akli dengesi bozuk Kazım ile aynı köyün evde kalmış, çirkin ve başkasına gönül vermiş Meryem 'in zoraki evliliğini gayet doğal bir anlatımla yazılmış hoş bir roman.

9 puan

http://lemonreads.blogspot.com.tr/2015/03/delice.html

5 puan

Beklentimi karşıladığını söyleyemeyeceğim.
Hande Altaylı'nın ohaaaaa diyerek bitirdiğim ve üzerine günlerce düşündüğüm kitapları olmuştur ama bu hikayeye yetersiz geldiğini düşünüyorum.

https://fistiklitombi.wordpress.com/2015/04/09/1111/

9 puan

beğendim,bir solukta okudum desem yeridir hatta. el alem ne der mantığını sorgulayan bir kitap ve bunu yapabilmek için de olabilecek en doğru çifti oluşturmuş yazar.kim lanetli,kim deli aslında evlerinde oturup düzenli hayatı olan insanlar mı. yoksa...

5 puan

Aşka şeytan karışır ya da kahperengi gibi olmamış bu kitabı Hande Altaylı'nın. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Okurken daha neler olacak acaba dedim

5 puan

diğer kitaplarından aldığım tadı alamadım, o yüzden çok severek okudum diyemem, ancak vakit kaybı mı derseniz değil...havada kaldığını hissettim biraz yarım kalmış gibi geldi bana...herşeye rağmen Meryem'in sevgisi takdir edilesi, Kazım'ın hisleri, sevgisi garip ama güçlü....Aliço tam bir serseri ama yine de sevilesi çünkü bizler nedense hata yapmayı seviyoruz.....doğru adamlarla sohbet edip, yanlış adamlara aşık olmak fıtratımızda var :)

8 puan

En az Kahperengi kadar güzeldi. Sürükleyici ve samimi.
Ben beğendim, tavsiye ederim.

8 puan

yazarın daha önce kahperengi adlı kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim beni çok etkilemişti.
kitabın çıktığını duyunca merak ettim, okunacak o kadar çok klasik kitabım dururken bu kitabı okumak istedim. ilk başlarda meryem'in kazım'a olan hal ve tavrından sinir olmuş kitabı bırakmıştım! kitapta çok argo ve cinsellikle ilgili kelimeler var :D böyle bir kitabı nasıl hazmederek okudum bilmiyorum :D normalde 'cinsellik' içeren romanları sevmiyorum.
baştan başlama kararı aldım. çünkü kitap ilgi çekiciydi.
meryem'e sinir olurken, bir yandan da acıyordum. hem ailesi, hem köydekilerin hiç birisi sevilmeyen, sırf ailesi zengin diye köyün delisi olarak tabir edilen kazım'a zorla verilen, sevgilisi aliço tarafından sürekli kullanılıp kandırılan bir kadın var.
kazım'a istesem de kızamıyorum... çünkü o hale isteyerek ya da bilerek gelmedi.
salih'e ve filiz'e, meryem'in ailesine, nurdan'a, aliço'ya, bedriye'ye ve osman efendi'ye acayip sinir oldum!!!! kitapta iki süpriz var :))) ağızım açık kaldı resmen!!! bu yerli romanlarda da son zamanlarda moda oldu 'eşcinsellik' sonuçta hayatın bir gerçeği. herkesin kendi hayatı.
sonu pek hoşuma gitti kitabın başından beri nefret ettiğim meryem'e bir anda kanım kaynadı. sonuçta tüm olanlar ne meryem'in ne de kazım'ın yüzünden. bütün suç ailelerde.
kitabı bir sinema filmi izler gibi izledim. ama sinir etti, ama güldürdü, ama düşündürdü.
bazı yorumları okudum bir 'kahperengi' kadar güzel olmadığını yazanlar vardı. evet bir kahperengi değil, evet kahperengi gibi karakter bakımından ağır değil, evet meryem narin'in tırnağı olamaz :) önceki kitabı okuduysanız bilirsiniz narin'in mücadelesi nefes kesiciydi. meryem biraz sönük ne yazık ki.
bu kitaptan dizi olsa, üç bölümde saçmalarlar aynı kahperengi'nde olduğu gibi.hem 'cinsellik' ile ilgili kelimeler, hem çok argo var. rtük kanala ceza verir. malum tahrik var ya ondan. tahrik eden sahneleri kesiyorlar. bunu daha önce duymuşsunuzdur.
ama sinema filmi olsa çok güzel olur.

9 puan

Yine Hande Altaylı. Yine harika bir roman. Çok akıcı bir dille yazılmış. Günümüz ilişkileri bu sefer şehir değil de köy üzerinden aktarılmış. Hande Altaylı insan ilişkilerinin çarpıklığının hem şehir hem köy yaşantısında tamamen aynı şekilde yürüdüğünü romanlarında gösteriyor.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 311 sayfa
Mart2015 tarihinde, Doğan Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-09-2544-9

Diğer baskılar


Etiketler: çağdaş roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

radeon
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski