Çöle İnen Nur

Eserimi... Her yıldızla her yıldız arası yollar ve yönler kadar çok ve dolaşık... Dünya yolları ve yönlerinden... Biricik ulaştırıcı yolu ve eriştirici yönü bana gösteren... Otuz yaşımdan sonraki hayatıma temel atan... Altun Halkanın asrındaki en büyük kutbu... Efendim, irşad edicim, can kurtarıcım... Esseyyid Abdülhakîm Arvâsî Hazretlerinin yüce ruhaniyetine ithaf ediyorum... 26 Mayıs 1972 / N.F.K. Allah Resulünün mübarek hayatları... Eserin yazılışı bir hayli maceralıdır. İlk olarak 1950 tarihinde kaleme alınmış, 1952 Büyük Doğularında Allahın Sevgilisi ismiyle pek kısa bir bölümü tefrika edilmiş, 1956da bu kez O başlığıyla yayınlanmaya başlamış, fakat yarım kalmış ve arada birkaç eksik kalan teşebbüsten sonra, 1969da nihai şekline ve ismine kavuşmuştur. Çöle İnen Nur, Siyer kitaplarının alışılmış anlatımlarından farklı bir üslubu yansıtıyor. Eserin takdiminde bu farklılık şöyle ifadelendirilmektedir: Tefsir, Hadîs, siyer ve nakil olarak en emin kaynaklardan devşirili ve kaynaklarını tek tek göstermek tasasından uzak bu eser, Başlangıç yazısında da belirtildiği gibi, sadece iman sahiplerine hitap edici, hiçbir aklî teftiş, tespit ve ispat gayretine düşmeyici, mutlak doğru üzerine hissî ve teessürî bir çatı kurucu ve eğer bir kıymeti varsa onu bu noktada toplayıcı bir denemedir; ve akla verdiği pay, onu bazı noktalarda yine akılla iptal etmekten ibarettir. Bu bir ilim değil, sanat eseridir ve ilmin içini ve dışını tahkik selâhiyetinde olmadığı mukaddes kapıya, ancak, inanmış ve teslim olmuş sanat tavriyle sokulmaktan başka çare yoktur. / N.F.K.

Eserimi... Her yıldızla her yıldız arası yollar ve yönler kadar çok ve dolaşık... Dünya yolları ve yönlerinden... Biricik ulaştırıcı yolu ve eriştirici yönü bana gösteren... Otuz yaşımdan sonraki hayatıma temel atan... Altun Halkanın asrındaki en büyük kutbu... Efendim, irşad edicim, can kurtarıcım... Esseyyid Abdülhakîm Arvâsî Hazretlerinin yüce ruhaniyetine ithaf ediyorum... 26 Mayıs 1972 / N.F.K. Allah Resulünün mübarek hayatları... Eserin yazılışı bir hayli maceralıdır. İlk olarak 1950 tarihinde kaleme alınmış, 1952 Büyük Doğularında Allahın Sevgilisi ismiyle pek kısa bir bölümü tefrika edilmiş, 1956da bu kez O başlığıyla yayınlanmaya başlamış, fakat yarım kalmış ve arada birkaç eksik kalan teşebbüsten sonra, 1969da nihai şekline ve ismine kavuşmuştur. Çöle İnen Nur, Siyer kitaplarının alışılmış anlatımlarından farklı bir üslubu yansıtıyor. Eserin takdiminde bu farklılık şöyle ifadelendirilmektedir: Tefsir, Hadîs, siyer ve nakil olarak en emin kaynaklardan devşirili ve kaynaklarını tek tek göstermek tasasından uzak bu eser, Başlangıç yazısında da belirtildiği gibi, sadece iman sahiplerine hitap edici, hiçbir aklî teftiş, tespit ve ispat gayretine düşmeyici, mutlak doğru üzerine hissî ve teessürî bir çatı kurucu ve eğer bir kıymeti varsa onu bu noktada toplayıcı bir denemedir; ve akla verdiği pay, onu bazı noktalarda yine akılla iptal etmekten ibarettir. Bu bir ilim değil, sanat eseridir ve ilmin içini ve dışını tahkik selâhiyetinde olmadığı mukaddes kapıya, ancak, inanmış... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

aşk ki necip fazıl, necip fazıl aşkın içinde, efendimiz aşk kelimesiyle bir, gerçek üstü bir kitap

Profil Resmi
7 puan

heyecan verici nfk tarzı...

9 puan

Hakikaten mükemmel...

Profil Resmi
10 puan

Peygamber efendimiz (s.a.v.) in hayatını anlatan güzel bir kitap.

10 puan

Öylesine hisli, öylesine dokunaklı.

10 puan

Peygambet efendimizin hayatını anlattığı kitapta çölün sıcağını dahi hissedeceksiniz. Ben tarihçi ve siyerci değilim dediği eserde edebiyattaki kalitesi hemen sizi saracak. Büyük usta muazzam eser. 1990 lardan bu güne kadar 5 Defa okudum ömrüm oldukçada farklı zamanlarda tekrar tekrar okurum.

10 puan

Hz Muhammed (sav) hayatını detaylı bir şekilde anlatan güzel bir eser. Eser ayet ve hadis ışığında şiirsel bir dil ile yazılmıştır. Şimdiye kadar okudum siyer kitaplarından en önemli olanlardan biri oldu. Diğer siyer kitaplarında görmediğim birçok önemli ve ilginç bilgiyi bu eserde öğrendim. Ayrıca Necip Fazıl'ın her olay ve durum ile ilgili veciz tesbit ve yorumları benim için çok faydalı oldu.
Eserde sayısal olarak hiç bir tarihi görmedim. Buda bana ilginç gelen bir durum oldu.

10 puan

"İnsan ne aptaldır! Mucize içindeyken mucize bekler."

10 puan

Nfk'nin, peygamber efendimize (s.a.v) olan aşkını,sevgisini,özlemini anlatan muhteşem bir kitap. Herkese tavsiyemdir.


Baskı Bilgileri

598 sayfa


ISBN
9758180037

Etiketler: peygamberler

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şeyma Oğuz assassin onurordek esmadeg Sitare
6 kişi

Okumuşlar

sinerji Ahfa ervanux esma Büşra Saydan
148 kişi

Okumak İsteyenler

derin_kuyu Muhammed Zâhid Abdurrahman peltek vaiz kemaltariq
44 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski