Bu Vatan Böyle Kurtuldu

Her Kitabıyla Olay Yaratan ve Gündemi Değiştiren Kitapların yazarı EROL MÜTERCİMLERin Son Kitabı... Onlar Bizim İçin Öldüler Bu vatan nasıl kurtuldu?2005 yılında bu soruyu sorup yanıtını vermek çok kolay. Oysa 1920lerin koşullarını hayal ederek yaşamaya çalışalım, takalım neyle karşılaşacağız!Anadolu İngilizlerin kışkırtmasıyla Yunanlıların işgali altında. Üstelik, uluslararası kurallara aykırı olarak, kadınların kızların ırzlarına geçiliyor, her yer yağmalanıyor, yakılıyor, yıkılıyor, camilerde ezanlar okunamıyor... Savaşacak silah ve cephane yok, yiyecek yok, giyecek yok, para da yok... Demiryolları işgal altında, karayolu da yok.Türk milleti bu koşullarda mucize yarattı. Silah yaptı, cephane üretti, işgal altındaki İstanbulda silah depolarını soydu, subayları Anadoluya kaçırdı. Tüm bunları da İstanbul-Trabzon-Batum-Novorosisky-İnebolu iskeleleri arasında yaptı. Ölümden korkmayan, ölümü yenen sivil resmi bahriyeliler ile Anadolulu, Kastamonulu ve İnebolulu Türk kadınlarıyla başardı.Türk kadınlarının inanılmaz azim ve kararlılıkları bu memleketi kurtardı. Kar kış demediler, kağnıların arkasından gittiler. Dondular, yollarda öldüler ama yorganlarıyla, kazaklarıyla mermileri sardılar... Çocukları öksüz kaldı, yetim kaldı ama bu vatan kurtuldu.Bu kitap, Gazi Mustafa Kemalin askerlerinin, ipsiz Recepin, Topal Osmanın, Bandırmanın kaptanı İsmail Hakkının ve Erzurumlu Kara Fatma, Selanikli Ayşe, karşılıksız aşkın kurbanı Selanikli Fikriye gibi kadınların mucizesini anlatır... Onlar bizim için öldüler...Bu kitap, bu vatanı kurtarmak için ölenlerin öyküsüdür.

Her Kitabıyla Olay Yaratan ve Gündemi Değiştiren Kitapların yazarı EROL MÜTERCİMLERin Son Kitabı... Onlar Bizim İçin Öldüler Bu vatan nasıl kurtuldu?2005 yılında bu soruyu sorup yanıtını vermek çok kolay. Oysa 1920lerin koşullarını hayal ederek yaşamaya çalışalım, takalım neyle karşılaşacağız!Anadolu İngilizlerin kışkırtmasıyla Yunanlıların işgali altında. Üstelik, uluslararası kurallara aykırı olarak, kadınların kızların ırzlarına geçiliyor, her yer yağmalanıyor, yakılıyor, yıkılıyor, camilerde ezanlar okunamıyor... Savaşacak silah ve cephane yok, yiyecek yok, giyecek yok, para da yok... Demiryolları işgal altında, karayolu da yok.Türk milleti bu koşullarda mucize yarattı. Silah yaptı, cephane üretti, işgal altındaki İstanbulda silah depolarını soydu, subayları Anadoluya kaçırdı. Tüm bunları da İstanbul-Trabzon-Batum-Novorosisky-İnebolu iskeleleri arasında yaptı. Ölümden korkmayan, ölümü yenen sivil resmi bahriyeliler ile Anadolulu, Kastamonulu ve İnebolulu Türk kadınlarıyla başardı.Türk kadınlarının inanılmaz azim ve kararlılıkları bu memleketi kurtardı. Kar kış demediler, kağnıların arkasından gittiler. Dondular, yollarda öldüler ama yorganlarıyla, kazaklarıyla mermileri sardılar... Çocukları öksüz kaldı, yetim kaldı ama bu vatan kurtuldu.Bu kitap, Gazi Mustafa Kemalin askerlerinin, ipsiz Recepin, Topal Osmanın, Bandırmanın kaptanı İsmail Hakkının ve Erzurumlu Kara Fatma, Selanikli Ayşe, karşılıksız aşkın kurbanı Selanikli Fikriye gibi kadınların mucizesini anlatır... Onla... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Kurtuluş Savaşı'nın resmi ve popüler tarihte daha az yer alan örneğin deniz kuvvetleri, Karadeniz olayları gibi yönlerini iyi anlatıyor. Bu kitaptan hayli bilgi edindim.

Yazarın anlatımı biraz daha iyi olabilirdi belki.

Profil Resmi
8 puan

Erol Mütercimler'e karşı duyduğum içten içe her gün biraz daha artan soğuma hissiyle kitabı da yarım bıraktım. Tamamlayacağım bir aralık elbette... Ancak şu an ona karşı hissettiklerim ve ruhsal durumum buna engel.


Baskı Bilgileri

712 sayfa


ISBN
975-297-701-4

Etiketler: siyasal hayat

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

nergis denizeli anlamiyorsun dolunay ilkeryus
17 kişi

Okumak İsteyenler

Fatih tarimmak beyzaaa
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski