Bir Kahraman Doğuyor

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
4 puan

Bir seri kitabı. ATATÜRK'ü hayatını 4 kitaba ayırarak anlatmış.

İlk kitap olan Bir Kahraman Doğuyor 7 bölüme ayrılmış. 1881-1915 yılları anlatılıyor kitapta.

İlk bölüm: Doğuş... Burada öncelikle Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım'dan bahsediliyor. Tanışma hikayeleri, evlilikleri anlatılıyor. Sonrasında Mustafa adındaki çocuğun dünyaya gelişi, adının neden Mustafa konulduğu hakkında hikayeler anlatılıyor. Çiftlik hayatındaki anıları, çocukluk anıları bayağı güldürdü beni (: Mülkiye Rüştiyesi'nden neden ayrıldığını da anlattığı bölüm böyle bitiyor.

İkinci bölüm: Gerçekleşen Hayaller... Bu bölüm Askeri Rüştiye'ye gitmek için annesini nasıl ikna ettiğini anlatan bir kısımla başlıyor. Çocukluk aşkından bahsediliyor. Hepimizin bildiği klasik hikaye anlatılıyor. Hani "Bundan sonra senin adın Mustafa Kemal olsun." (: Zübeyde Hanım'ın ikinci evliliği bu bölümde gerçekleşiyor. Mustafa Kemal'in bu duruma verdiği tepkiler anlatılıyor. Manastır'a gidişi ve ülkenin o anki durumu hakkında ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Üçüncü bölüm: Sürgün... Bu bölümde beni en çok etkileyen yazı "Bugünün adamı mı olmak istersin, yarının mı?" oldu. Şam'a sürgün edilen Mustafa Kemal'in oradaki anıları anlatılıyor bu bölümde. Vatan ve Hürriyet Cemiyeti'nin açılmasını, kimlerim ona yardımcı olduğundan bahsediliyor. İttihat ve Terakki Cemiyeti anlatılıyor.

Dördüncü bölüm: Sarsıntı... Okulda tanıştığı bir arkadaşı var adı Enver. Enver biraz hayalperest. Mustafa Kemalle kavgaları bitmiyor. Bu bölümde ve diğer bölümlerde sık sık bahsediliyor Enver'den. Burada en çok etkilendiğim kısım "Niçin bir Mustafa Kemal çıkmasın!" oldu. Mustafa Kemal'den kurtulmak isteyenler onu Trablusgarp'a gönderiyorlar ve Trablusgarp macerası da bu bölümde anlatılıyor.


Beşinci bölüm: Çöküntü... Trablusgarp savaşları bu bölümde de devam ediyor. Rumeli'nin kötü durumundan bahsediliyor. Ve Mustafa Kemal Sofya'ya gidiyor.

Altıncı bölüm: Hesaplaşma... Bu eğlenceli bir bölümdü. Mustafa Kemal'in Sofya'da yaptıkları anlatılıyordu. En çokta maskeli balo kısmını sevdim (:

Yedinci bölüm: Bir Kahraman Doğuyor... Bu bölümün tamamında Çanakkale Zaferi anlatılıyor.

Şimdi... (: Bu kitap okuduğum ilk tarih kitabı. Tarih kitabı okumayı hiç sevmiyorum ama bana bir şeyler katacağı kesin ve sadece okulda öğretilenlerle kalmamak lazım diyerek zorladım kendimi (: Çok ilginç bilgiler edindim ve kitap akıcı ve hikaye gibi anlatıldığı için sıkılmadım. Hiç duymadığım kahramanları öğrendim mesela Mehmet Çavuş ve Müstecip Onbaşı gibi (: Bir de kitapta Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vermiş ya da almış olduğu mektuplar var. Onlar ilgimi çekti aslında.. Kitabı kim verdi hatırlamıyorum ama benden önce okuyan kişi mahvetmiş kitabı öyle okunur mu hiç kitap.. İçim gitti görünce '-' Tavsiye eder miyim bilmiyorum çünkü daha iyisi olabilir bence...


Baskı Bilgileri

497 sayfa
2008 tarihinde, Mavi Kuş Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
975-97156-1-9(TK)
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: biyografi, roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

BerkcanBozkurt sinem.sezer irem4736e
3 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski