Asi

Asi, 12 kitaptan oluşacak Derzulya serisinden Habis Üçlemesinin ilk kitabı. Roman, bütünüyle hayal gücüne dayanan, fantastik kurgu kalıplarına sahip. Aynı zamanda içindeki strateji ve entrika yapısıyla da tüm okurları içine çekecek bir destan.Öykü, şeytana tapma ayinleri sırasında şeytandan daha tehlikeli bir varlıkla tanışan, ondan aldıkları güçle modern dünyayı yıkarak büyünün ve canavarların hükmünde yeni bir diyar kuran grihavarileri anlatıyor. Derzulya adı verilen bu diyar, irili ufaklı pek çok krallığa ve beyliğe bölünmüştür. Derzulyada asıl yönetim grihavariler elindedir. Ölümsüz havariler krallar ve beylerle satranç tahtasındaki piyonlar misali oynayarak, sonsuz yaşamdan duydukları can sıkıntısını dağıtmaktadırlar. Havarilerden biri, eski modern dünyada acımasız bir seri katilken, oldukça ilginç bir sebepten iyiliğin tarafına geçmeye karar verince işler karışır. Kötülerin güçlerine denk güçlere sahip olan romanın kahramanı, diyarın sayılı iyi karakterlerinden destek alarak yüzyıllarca sürecek bir savaş başlatır. Roman, bu savaşın tarihini ve bugününü anlatıyor.Seri katilken iyiliğe geçen ve Grihavarilerin ezeli düşmanı olan bu karakterin ilginç bir özelliği de annesinin İngiliz, babasının ise Çanakkaleli bir Türk olması. O: Patrick Sarp Gray!Kitaptan küçük bir özet:Günümüz dünyasının 500 yıl sonrası. Uygarlık ve teknoloji unutulmuş, Grihavarilerin başı Janus istediği gibi zulüm ve kötülükle dolu Derzulyayı kurmuştur. Sarp büyük güçlerle mücadele ederken yorgun ve yenik düşmüş bir çölün derinliklerine saklanmıştır. Ama genç bir anne ölüm döşeğindeyken küçük kız çocuğunu onun korumasına bıraktığında yine başını belaya sokacak olayların içine dalmış olur.Bu küçük kız çocuğunun peşinde çok fazla güç vardır. Sarp askerlerle, yaratıklarla mücadele ederken hiç beklenmedik bir müttefik bulacaktır. Bu sırada Derzulyada entrika ve savaşlar tüm gücüyle devam etmektedir!

Asi, 12 kitaptan oluşacak Derzulya serisinden Habis Üçlemesinin ilk kitabı. Roman, bütünüyle hayal gücüne dayanan, fantastik kurgu kalıplarına sahip. Aynı zamanda içindeki strateji ve entrika yapısıyla da tüm okurları içine çekecek bir destan.Öykü, şeytana tapma ayinleri sırasında şeytandan daha tehlikeli bir varlıkla tanışan, ondan aldıkları güçle modern dünyayı yıkarak büyünün ve canavarların hükmünde yeni bir diyar kuran grihavarileri anlatıyor. Derzulya adı verilen bu diyar, irili ufaklı pek çok krallığa ve beyliğe bölünmüştür. Derzulyada asıl yönetim grihavariler elindedir. Ölümsüz havariler krallar ve beylerle satranç tahtasındaki piyonlar misali oynayarak, sonsuz yaşamdan duydukları can sıkıntısını dağıtmaktadırlar. Havarilerden biri, eski modern dünyada acımasız bir seri katilken, oldukça ilginç bir sebepten iyiliğin tarafına geçmeye karar verince işler karışır. Kötülerin güçlerine denk güçlere sahip olan romanın kahramanı, diyarın sayılı iyi karakterlerinden destek alarak yüzyıllarca sürecek bir savaş başlatır. Roman, bu savaşın tarihini ve bugününü anlatıyor.Seri katilken iyiliğe geçen ve Grihavarilerin ezeli düşmanı olan bu karakterin ilginç bir özelliği de annesinin İngiliz, babasının ise Çanakkaleli bir Türk olması. O: Patrick Sarp Gray!Kitaptan küçük bir özet:Günümüz dünyasının 500 yıl sonrası. Uygarlık ve teknoloji unutulmuş, Grihavarilerin başı Janus istediği gibi zulüm ve kötülükle dolu Derzulyayı kurmuştur. Sarp büyük güçlerle mücadele ederken yorgun ve yeni... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Karakter sayısındaki abartı yüzünden her bölümü ayrı bir hikayeymişçesine okumak zorunda kaldım. Karakterler sadece bir bölümlük olmasalar dahi o kadar çoklar ki sıra kendilerine geldiğinde unutulmuş oluyorlar, en azından bende böyle oldu.

Fakat bu karışıklığa rağmen sonuna kadar okuttu kendisini. Çünkü özgün bir dünyası, doğu mistizmiyle kaynaştırılmış bir kurgusu var. Fantastik-kurguda kendi dünyamıza ait dini motiflerin kullanımını ben ilk kez bu kitapta görmüştüm, bu fikir bana kitabı sevdirdi.

Ne yazık ki devamı çıkmadı. Yani okuyacak olanlar yarım kalacağını bilsinler.

5 puan

Beğenerek okuduğum ve dört gözle devamını beklediğim bir kitap malesef devamı gelmedi.

8 puan

II. kitap ile Asi arasında o kadar uzun yıllar girince tekrardan bir okumak gerekti. Unutmuşum haliyle okudukça hatırladım neler olduğunu yinede sıkılmadım.

10 puan

Harika bir kitap tavsiye ederim.

7 puan

Epik fantazi türüne güzel bir örnek.

Profil Resmi
9 puan

Orkun Uçar'a küstürten kitap. Hayır madem bu kadar güzel yazıyorsun, madem devamı gelecek diyorsun; nerede?


Baskı Bilgileri

400 sayfa


ISBN
9789752105690

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Ldya ozansisman
2 kişi

Okumuşlar

bfmermer RUDO einozsule demet usttencizgi
57 kişi

Okumak İsteyenler

KuroiNamida Godex serdakayman llsimurgll Renyuma
6 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski