Akışı Olmayan Sular

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

hikaye severler için iyi bir seçim olabilir ancak betimlemelerden sıkılan insanlar için sıkıcı olacağı kesin. pınar kür'ün edebiyatını konuşturduğu,içerisinde çeşitli hzünlü hikayeler bulunduran bir kitabı. genelde kitapta erkek karakterleri anlatmış yazar ancak bu karakterleri anlatırken onların düşünceleri üzerinde fazla durmuş ve fazla evirip çevirmiş, epey abartılı derecede derine inmiş. bu açıdan sıkılabilirsiniz ancak yok sıkılmam hikaye de severim derseniz okunabilecek bir kitaptır.

6 puan

Okuması zor bir kitap

Profil Resmi
3 puan

vasat okunmasada olur.

8 puan

Akti.. Icime.. Bana tum sularini doken bir nehir gibi.. Tum sirrini yasatti

7 puan

Akışı Olmayan Sular, 2. el eşya satan bir dükkanda isminden etkilenip aldığım bir kitap. Uzunca bir süre okunacak diğer kitapların arasında sürünmeye devam etti. Bir gün elime alıp incelediğimde, artık okumaya hazır olduğumu hissettim. Belki de bir kitabı, onu okumak için gereken en iyi ruhsal durumda okudum.

Dili, hikayelerin işlenişi -bir el işi edasıyla-, karakterler orijinal ve samimi. Tasvirlerde kendimi gördüm, hissettim.
Kitap, beş hikayeden oluşuyor. Her bir hikayede bir oğlan çocuğunun aşkı anlatılıyor. Son hikaye hariç. Son hikayede ise bir kız çocuğu var. Benim de en sevdiğim hikaye bu oldu tabii.
Erkeklerin anlatıldığı dört hikayeye gelirsek; her biri farklı bir imkansız aşk. Farklı bir çocuksuluk var her birinin içinde.
Güzel satırlar ve ulaşılamaza dayanılmaz özlem. Bu son hikayemiz için de geçerli aslında. "Bitmiş Zamana Dair", bir kız çocuğunun, köklü bir ailenin son üyeleriyle geçirdiği zamanı anlatıyor. Eski zenginliklerin giderek yitmesi ama o hayatı yaşamaktan vazgeçemeyen ve modern hayata uyum sağlayamayacak bir aile ile modern hayatın griliğinden kaçmaya çalışan bir kız çocuğu. Eskiler ayrı güzelmiş dedirten bir yaşama bu.

İlerde daha çok Pınar Kür okumak isterim. Kadın yazarlarımıza ağırlık vermek gerek.

"Yani, dünya onun dünyası, ben oyuncaklar kadar cansızım -ya da onun canlandırdığı ölçüde varım."

"Peki, yaşamak nerede? Ve neden şimdi sırtüstü yatıyorum, boynu bükük, bıçaklanmış çiçekler gibi?"

8 puan

* Kitap '1984 Sait Faik Hikaye Ödülü' sahibi.
* Kitapta beş öykü var. Son öykü hariç diğerleri erkek kahramanın ağzından yazılmış.
* Kitabın başında 'Rümeysa'nın Anısına' yazıyor. Pınar Kür'ün Mine Söğüt'le gerçekleştirdiği söyleşi kitabı Aşkın Sonu Cinayettir'de okuduğum kadarıyla Rümeysa Pınar Kür'ün intihar eden yakın arkadaşı. İsmet Bozdağ'ın kızı Rümeysa. Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu. Bir dönem askeri hapishaneye giriyor ve orada tanık olduğu olaylar neticesinde anne tarafında olan şizofreni tetikleniyor ve Rümeysa gittikçe kötüleşerek kendini 6. kattan atarak intihar ediyor. Pınar Kür çok etkileniyor ve Leyla İçin Şiir öyküsünü arkadaşı için yazıyor.
* Kitaptaki öykülerin tümünü sevdim. * Pınar Kür'ün okuduğum kitapları: İlk Bitmeyen Aşk'la başladım ve sırasıyla Bir Deli Ağaç, Asılacak Kadın, Bir Cinayet Romanı ve Aşkın Sonu Cinayettir...

- detaylar blogumda:
http://moonlightcat13.blogspot.com/2017/07/aks-olmayan-sular-pnar-kur.html


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 224 sayfa
1984 tarihinde, Can Yayınları tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

misterred
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski