80 Günde Devrialem

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Çok beğendim!

12 yıl, 11 ay
8 puan

Yanılmıyorsam okuduğum ilk roman buydu ve Verne'ün hayal gücüne hayran kalmıştım. Zamanının ilerisinde bir zekanın ürünü...

Profil Resmi
9 puan

lisede okumuştum.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
7 puan

sevmiştim kitabı, ama daha sonrasında kendi 80 günde devri alemimi kendim hayal etmiştim

Profil Resmi
5 puan

Güzel

Profil Resmi
10 puan

O zamanlar bütün kaptanların ismi Nemo'ydu ve elime ne zaman bir fener geçse "Dünyanın Merkezine Yolculuk" edeceğimi sanırdım. Bütün batık gemilerin fethedilebileceğini düşünür, odama vuran kırık gün ışığından sıkıldığımda "Balonla Beş Hafta" evden kaçabileceğimi kurardım. yan yana dizilmiş kelimelerden ibaret cümleler öylesine gerçek olurdu ki "Çin'de Bir Çinlinin Başına Gelenler"i okurken o sonsuz uzun Çin Seddi'nin sonsuz çekik gözlü Çinliler tarafından değil de küçücük ellerimle inşa edildiği hissine kapılırdım. Phileas Fogg adındaki İngiliz asilzadesi, gamsız bir hevesle "80 Günde Devrialem"e çıkarken yanına mahir elli Passeportaut'u almazdı da heyecandan belerttiğim ufacık gözlerimle beni seçerdi nedense. O gururlu ve burnu büyük asker Godeon Spilett, "Esrarlı Ada"da yaşama mücadelesi verirken açlığımı ve susuzluğumu unutur, gerçek dünyayla aramdaki tek bağ olan annemin yer yer sigaralı, yer yer dondurmalı sesiyle o kocaman adadan mütevazı soframıza süzülürdüm.

Benim için Jules Verne, hiç bitmeyen heyecan dolu gecelerin, okulda uyuklamayı göze alarak sabahlanan hikâyelerin, denizlerin, Ay'ın, Dünya'nın, adaların, uzay mekiklerinin ve keşfedilmeyi bekleyen koca bir evrenin anahtarıydı. O kutlu zamanlarda hiçbir hediye, okunmamış bir Jules Verne kadar mutlu edici olamazdı ve hiçbir kitap Jules Verne'den önce okunma bahtına erişemezdi. Onun romanlarını okurken kalbim öylesine hızlı atar, ellerim öylesine ıslanırdı ki avuç içimin terden bir kopyası yorganımın yüzüyle mutlu bir kardeşlik kurardı. Çocukluğumun erişilmez menzili Jules Verne, hiçbir uykuya değişmeyeceğim yegâne uykusuzluğumdu.

Bazen düşünüyorum da, bir kez olsun o yaşlardaki heyecanımla ve yine kitap bitip kafamı kaldırdığımda nerede olduğumu birkaç dakika kavrayamadan tek bir Jules Verne romanı okuyabilmek için sahip olduğum her şeyi hiç düşünmeden feda edebilirim. O keyif buna değer!

10 puan

güzel bir çocuk klasiğiydi

Profil Resmi
8 puan

Hangimiz yapmak istemedik ki o devri alemi

8 puan

Ağzım açık okumuştum , merakla , sayfalarını heyecanla çevirdiğimi hatırlıyorum. Okumazsanız fazla şey kaybedersiniz.

8 puan

küçüklüğümde okuduğum eğlenceli bir maceraydı. küçük kitap kurtlarına tavsiyemdir :)


Baskı Bilgileri



ISBN
9789751402417

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

bikahvebikitap karagozozlem Hüznü Şenlendiririm
3 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski