Etiketler
Açıklama
Türk edebiyatçısı ilk olarak Batının estetik ve düşünsel alandaki yaratışlarıyla aralarında Leyla Erbilin de bulunduğu 1950 sonrası yazarlarıyla, zamansal açıdan aynı hizaya gelmiştir. Selahattin Hilav
Puan dağılımı
Puanlar bu eserin tüm baskılarına aittir.
Yorumlar(5)
Tüm puanları gör (18)Baskı: Tuhaf Bir Kadın
Nermin karakterinin yaşamının dört evresi üzerinden Türkiye’de kadın olma halleri üzerine bir sarmal. Aslında bölümler arası geçiş ve zaman atlamaları hikayeyi bütünleştirmekte zorluk çıkartıyor. Dili de pek kolay sayılmaz. Baba kısmı ataerkil toplumun yansıması olsa da baba-kız ilişkisinin içtenliği de seziliyor. Bu kısmın hikayeciliği daha güçlü. Ana kısmı ise tam olarak toplum ve mahalle baskısının resmi. Peki tuhaf mı Nermin? Toplumun geri kalanından daha tuhaf olmadığı kesin.
Baskı: Tuhaf Bir Kadın
Kadınca, tuhaf olmayan, tuhaf eden bir başkaldırı. Romanda o mektupları yazan Halit, gerçekte Leylî'sine mektuplar yazan mıydı, o muydu, olabilir miydi acaba?
Baskı: Tuhaf Bir Kadın
Ahmed Arif 'i günümüzde yaşamak isteyenlere; Tuhaf Bir Erkek & Tuhaf Bir Kadın
Baskı: Tuhaf Bir Kadın
sevgili nermin, ne zaman bedri'ye öylesine tutuldu? babanın dili ziyâdesiyle karmaşık. "aklım şaşıqtır şaşıq" biçim farklı, özge bir roman. yine katarsis kimi zaman. kendini halka adayan aydının manifestosu ve serzenişi gibi bir final, nefis! nermin'in kendisiyle hesaplaşması... mustafa suphi olayı sorudan ibaret mi kalmış, yoksa ben mi anlamadım. "eksiklik kendi özümde" diyeyim ben yine de. memnun oldum leylâ erbil!
Baskı: Tuhaf Bir Kadın
http://oklapkutuphanesi.blogspot.de/2012/10/leyla-erbil-tuhaf-bir-kadn.html
Benzer Kitaplar
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...







